Oktoober 2021 kokkuvõte

Korra saime kogu pere ka pildile!

Istun Helsingi lennujaamas ja kuna hotellis tube ei olnud, siis teen blogi kirjutades aega parajaks. Jõuame peagi koju oma 9-päevaselt puhkuselt Tenerifelt ja saab jälle tagasi igapäevarutiini sulanduda. Kuigi vaadates Postimehest koroonauudiseid (täna üle 2300 nakatunu), siis ega väga koju ei kipugi. Tenerife oli (nagu ikka!) väga mõnus, ühel saarel on koos rannakuurortid ja mägiteed, kõrbekliima ja vihmametsad. Lisaks palju tegevust lastele, odavad hinnnad ja juba tuttav rattalaenutus. Pigistasin kolm rattapäeva ka sisse, Teide otsa ei jõudnud, kuid Vilafloris käisin ära ja kokku sai kolme päevaga 280 kilomeetrit ja üle 4000 tõusumeetri. Mis on muuseas vähem tõusu, kui juulis Etappel ühe päevaga vaja võtta. Mind see jätab muidugi külmaks, sest selleks hetkeks kui mina piletit ostma jõudsin, olid need juba välja müüdud. Seega on mägede asemel suvel plaanis hoopis Saimaa maraton.

Aktsiates oli küllaltki rahulik kuu, eriti tehinguid ei teinud. Ostsin Enefiti ja Novaturast, lihvisin bitcoini ja ethereumi fonde. Vaatasin just, et esimest korda ajaloos läks Müügiguru OÜ väärtpaberikonto üle miljoni euro, seal küll omajagu võlakirju ka sees. Dividende laekus 550 eurot Ignitiselt ja 1187 eurot USA-st (suurimateks maksjateks MO, PM ja UNIT).

Laenudes ei teinud suurt midagi, panin kokku järjekordse Planet42 sündikaatlaenu ainult. Novembris peaks päris mitu laenu tagasi tulema ja siis saab jälle uue laskemoonaga toimetada.

Kinnisvaras oli samuti vaikne, Scandiumis läksid tehingusse viimased Duo Loftide korterid (alles vist veel ainult 3 tk), Everausis müüdi hoolega Keila Kodu kortereid ja üüriti välja Everaus miniladusid. Muidu üürid laekusid, maksime pangalaenu vähemaks ja oli selline vaikne toimetamine. Muuseas tundub, et üürihinnad on samuti lõpuks tõusma hakanud.

Startuppides sai lõpule viidud UpSteami kampaania ja sulgus Beliefi kampaania. Hetkel on veel minu juhitavatest asjadest investeeritav Biig Tech, siis on juhtimistega ühel pool. Päris palju on postkasti tulnud ka igasuguseid pre-seed ja pre-revenue pakkumisi, aga kuna eelarve startuppide jaoks on juba lõhki (viimased rahad läksid Planet42 ja Beliefi), siis ei ole isegi väga süvenema ja pead vaevama hakanud. Funderbeamis järelturul enamus asjad langenud, eile ostsin Amplerit tugiostudega veidi juurde.

Selline kiire kokkuvõte siis! Pigem toimetasin oktoobris rahakoolitamise ja nõustamise teemadel, polegi ammu nii paljudesse kohtadesse esinema jõudnud. Novembriks on ka järjekord ukse taga nõustamishuvilistest, nii et igav ei hakka. Lisaks läks kordustrükki Aktsiatega rikkaks saamise õpik 2.0 ja lõpufaasis on ka uus kinnisvararaamat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *