Muljeid Kariibi mere kruiisilt

posted in: Personaalne, Reisimine | 0

Kruiis_perepiltIstume hetkel viimaseid minuteid “Freedom of the Seas” laeval ja vaatame suures kinosaalis CNN uudiseid. Möödas on seitse päeva Kariibidel kruiisimist, päikest, etendusi ja kulinaariaelamusi. Meil oli perega juba päris mitu aastat üheks eesmärgiks käia mõne suure kruiisilaevaga reisil. Selleks tuli hea võimalus 2015. aasta suvel kui Floridasse pakuti Tallinnast lennupileteid 369 euroga inimene. Ostsime neid lausa kaks komplekti – esimestega käisime sügisel rahvusparke vallutamas ja teised piletid kasutasime nüüd ära, et veeta jõulud ja aastavahetuse koos Roosidega Floridas, seigelda Kariibidel ja nüüd oleme teel Nashville poole Southwesterni seminarile. Ostsime kruiisi Estravelist, kolme peale kokku 2587 eurot. Selle sees siis seitse ööd majutust, toidud, jootrahad ja lisaks 100 dollarit pardakrediiti ka. Minu meelest päris hea diil.

Kuidas siis reisiga rahule jäime? Lühike vastus on, et jäime väga rahule. Kuidagi kurb ja tühi tunne on astuda siit paradiisilaevalt vihmasesse ja sombusesse Cape Canaverali… Kõige ägedam selle laevapuhkuse juures oli minu jaoks see, et elasid justkui täiesti paralleelmaailmas – kõik asjad tehakse Sinu eest ära, igal hommikul ärkad uues riigis, igal hetkel on korraga toimumas kolm-neli erinevat tegevust, õhtuti on laev täis ilusasti riides inimesi ja esinejad võtavad ahhetama. Kohe esimesel õhtul lubati meile, et Royal Caribbeani eesmärgiks on inimeste ootusi ületada ja WOW-d saavutada. Meie jäime igal juhul väga rahule. Raha kulus meil pardal (pärast 100 dollarilist krediiti) 36 dollarit – Maria käis joogas, mina spinningus, ostsime rannakoti, Ben&Jerryse jäätist (tavaline oli tasuta), Starbucksi kohvi (tavaline oli tasuta) ja kõige suurem kulu – ostsime 5-ks päevaks interneti 75 dollariga. Muuseas, samal ajal elas meie Murimäe majas üks tore Vene perekond ja seega saime kulud peaaegu tasa 😉

Hetkel peame nüüd laevast maha minema ja Nashville poole sõitma hakkama – loodan mingi hetk veidi pikemalt muljeid ja pilte jagada. Igal juhul soovitan ühe kruiisireisil kõigil eesmärgilisti panna ja ühel päeval ära teha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *