Miks mulle meeldib Colorado?

posted in: Reisimine | 10

12038444_10207618574567476_1336393328073748852_nIstume hetkel oma eelviimasel Colorado päeval Airbnb-st renditud maja rõdul ja naudime hommikusööki ja Colorado päikest. Kui Floridast Coloradosse jõudsime ja läksime oma rendiautot võtma, siis ütles sealne klienditeenindaja meile, et “You will fall in love in Colorado and never want to go to Florida again!“. Kas just päris nii läks (Floridal on suureks plussiks siiski ookean), aga Colorado on üks minu lemmikuid küll.

Oleme nüüd ligi kolm nädalat seigelnud ringi oma Corollaga mööda Colorado ja Utah mägi- ja kõrbeteid. Selle aja jooksul oleme külastanud 9 loodusparki (Canyonlands jäi ainukesena tegemata), kohanud loomi alates oravatest ja lõpetades piisonitega, kitsed, põdrad, tarantel ja kojott teiste seas. Kokku sai läbitud 3000 miili, suutsime ööbida 3 ööd telgis ja elasime kohe esimesel ööl üle ühe suurima tormi, mida näinud olen. Telk läks selle käigus muidugi pooleks, kuid Walmart võttis selle (ja magamiskoti) rõõmuga tagasi.

Lisaks telgile ja hotellile oleme võimalikult palju kasutanud ka Airbnb teenust. USA-s on Airbnb veidi teistmoodi kui Eestis – siin tundub fookus olevat just sellele bnb-l ehk voodil ja hommikusöögil. Ööbisime oma Colorado/Utah tuuril neljas kohas ja kõikidel juhtudel elasime hostiga samas majas. Saime suurel hulgal mõtteid oma Airbnb äri arendamiseks ja ootan juba 27. septembril toimuvat koolitust, et neid mõtteid jagada.

Aga tagasi teemasse ehk miks mulle Colorado meeldib? Esiteks loodus ja kliima. 300+ päeva aastas paistab päike, talvel on lumi ja suvel on kuumus. Kõikjal on ohtralt rattureid ja rattateid (suhteliselt ennekuulmatu asi USA-s!), inimesed on kuidagi tervemad ja sportlikumad ja poed on täis orgaanilist ökokraami. Ja wellness poodidesse me isegi ei jõudnud 😉 Ühesõnaga on Colorado kliima täpselt selline nagu ma olen unistanud – mitte igavene suvi, vaid igavene päike koos vahelduvate aastaaegadega. No ja muidugi mäed – kõikjal Sinu ümber on 3000+ meetrised mäetipud, kiirtee ääres on uhked suusakuurortid ja kastikates on tagaamortidega mägirattad… Tundub, et peame siia Märdiga tagasi tulema, et veidi neid mägesid ja rattateid vallutada!

Käisime lisaks Coloradole ka Utahis. Selle kohta ei oska muud öelda, et ikka täiesti lõputu kõrb ja kõnnumaa. Sõitsime kiirteel 107 miili nii, et ühtegi elusat hinge ega maja ei näinud. Samas olid looduspargid võimsad, eriti kivikaared (Arches) ja huu-duud (Bryce Canyon). Sõitsime ka läbi Colorado City ja Hildale, kus vaid paar päeva tagasi olid tulvaveed viinud ära pool teed ja kaks autotäid usuhulle. Samal päeval sai Zioni pargis surma terve grupp matkajaid, kes tulvaveega kanjonisse läksid. Meie olime sellel ajal Archesi pargis ja torm murdis pooleks meie telgi 😉 Netis on päris kole video ka sellest tulvaveest.

Nüüd veedame tänase päeva asju pakkides ja TjMaxxi külastades (sekka ka väike Apple poe külastus) ja siis homme tagasi Floridasse ja juba ülehomme ootab meid ees kodulend. Tegelikult tahakski juba veidi tööd teha 😉

12002872_10207597471519913_4863539017599564137_n

10 Responses

    • roosaare

      Jah, võiks vist reisi ärikuludesse kanda – eelinfo kogumine Airbnb äri kohta 😉

  1. heinz

    Kas Mr. Money Mustache juurest ei tahtnud läbi astuda, temagi elab Colorados? Oleks veel rohkem häid mõtteid saanud 😉

    • roosaare

      Kusjuures kirjutasin talle ja sain vastuse, et neil kiire aeg praegu ja ei mänginud kohtumine välja…

  2. chris

    Tere

    Järgnev küsimus ei sobi küll konkreetse blogipostitusega, kuid mis seal ikka. Sama hea koht küsimiseks, kui iga teine 🙂

    Kui on huvi investeerimise ning konkreetsemalt börsi vastu, siis kuidas peaks üks finantsvõhik alustama oma teekonda rahaliselt vabaks saamiseks? Kindlasti on heaks stardipakuks Teie raamat “Rikkaks saamise õpik”, kuid kuidas edasi? Jätkata teemakohaste raamatute lugemist või läbida mõni finantsteemaline koolitus/seminar?

    • roosaare

      Lugemine ja enda harimine ei tee kunagi paha. Julgen soovitada LHV raamatukogu ja nad teevad tasuta seminare ka. Kindlasti tasuks lugeda Buffetti kirju ka. Lingid olen pannud siia: http://roosaare.com/lingid/

      • roosaare

        Ahjaa, siis kui oled piisavalt lugenud, tekib hetk, kus arvad, et saadki kõigest aru ja raha on börsil lihtne teha. See on ekslik 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *