Aprill 2024 kokkuvõte 🚲

Mallorca225 – tehtud!

Ăśks kuu jälle möödas, aasta vanem ja rattakilomeetreid ka omajagu rohkem. Kuu algas sĂĽnnipäeva tähistamisega Pariisis – oli väga tore pikendatud nädalavahetus. Käisime punases veskis tantsukava vaatamas ja jäime show-ga väga rahule.

Nagu ka eelmisel aastal, veetsin ka seekord suure osa aprillist rattalaagris. Seekord siis mandri-Hispaania asemel Mallorcal. Kui ilm (mis oli veidi jahe ja paar vihmast päeva ka) kõrvale jätta, siis meeldis mulle rohkem kui eelmisel aastal. Hotell oli kordades parem, söögibuffee oli selline, et võtsin trennist hoolimata 3,5 kilo juurde, Aperol maksis 6,6 eurot ja hotellis oli saun, SPA ja kõik muud jutud. Rajad olid ka head, paremad kui ma virtuaalselt olin talvel sõitnud (vahepeal on vist asfaltit kõvasti uuendatud). Sellist ratturite-mekat polnudki varem näinud! Laagri lõpus tegin läbi Mallorca225 sõidu ka (ametliku nimega Mallorca312), väga äge oli, kuid raskem kui ma eeldasin. Arvasin, et esimene suurem tõus on kõige raskem ja siis on kulgemine. Tegelikult olid kõik tõusud piisvalt rasked ja neid tõusumeetreid kogunes lõpuks ligi 3600. Aga mäed olid ilusad ja kõvast küljetuulest hoolimata sain ka suurematest laskumistest tervelt alla. Kokkuvõttes tuli aprillis rattaga 1125 kilomeetrit ja 13 265 tõusumeetrit ehk umbes samasse auku eelmise aastaga. Võib rahule jääda!

Esimene IB börsimiljon!

Investeerimises oli huvitav kuu – esimese poole tegid portfellid rekordeid, kuid kuu lõpetasin madalamal tasemel kui alustasin. Ăśle pika aja vähenes ka enda NAV, põhjus selleks ilmselt siiski omajagu suured kulud (näiteks sai ostetud paat jms). KĂĽll aga suutsin 12. aprilli lõunal kell 13:20 ära fikseerida olukorra, kus minu IB aktsiaportfelli puhasväärtus ĂĽletas esimest korda miljoni euro piiri. PĂĽsima see sinna kahjuks ei jäänud, õhtuks olime tagasi 990 000 peal, kuid fotojäädvustus sai tehtud!

Aktsiatest ostsin juurde Baltic Horizonit ja tegin pärast 25. aprilli Meta suurt kukkumist mõned optsioonitehingud ka. Lihvisin veidi väiksemaks oma Bonava positsiooni ka. Aprillis algas ka Baltikumi dividendi hooaeg: dividendid laekusid mulle LHV-st, Delfinilt, Ignitiselt ja Siauliu Bankaselt. Endiselt tuletan meelde, et kes omab Leedu aktsiaid OÜ nimel, siis saab kinnipeetud tulumaksu deklareerida ettemakstud tulumaksuks ja kunagi ise divikaid makstes peab selle võrra vähem tulumaksu tasuma (link heale kokkuvõttele ka).

Laenudes sai refinantseeritud Planet42 laen ja panime kokku laenuringi ka Creditstarile. Intresse maksis Iute Credit.

Kinnisvaras sai nurgakivi Scandiumi Marienholmi arendus. Kes Haapsallu satub, siis tasub sealt poolsaarelt läbi põigata ja vaateid nautida. Saime esimesed investorid pardale Pärnu Bellevue projektile ja hetkel otsustasime, et jätame ikkagi Scandiumile suurema osaluse projekti ning rohkem investoreid ei kaasa. Elame-näeme, võib-olla kui ehitus juba pihta hakkab, saame ikkagi väikeinvestorid ka punti võtta.

Viimasena tahaks ära mainida meie Noorte Investeerimislaagri projekti. Kuni 15. maini on võimalik 10. ja 11. klassi õpilastel sinna kandideerida, nii et tasub kiirustada! Suured tänud ka meie sponsoritele (LHV, VDisain, Tuleva, Äripäev, Bilance, EstateGuru, SW Ventures ja HÄK) ning toetajapileti soetanutele (Ermo Heliste, Oleksiy Krasnoperov, Ranol Kaseväli, Andreas Melts, Madis Pajo, Maarja Remmel, Martin Vendla, Janar Muttik, Signe Paju, Vaido Vahter, Nikita Vlassenkov, Timo Aleste, Meelis Ajaots, Kevin Kardo Kõiv). Meil on 6 viimast toetajapiletit veel saadaval, nii et kui tahad ka anda oma panust noorte rahatarkuse levitamisele, siis saad seda teha siit.

Tänud meie superägedale korraldustiimile (Johanna, Hanna, Madli ja Domenik) ka! Poleks osanud arvata, et sellise väikese ĂĽrituse korraldamisega nii palju vaeva ja aega läheb – aga loodame, et kaua tehtud, kaunikene! Seega kohtume juba 25-27 juuni Viirelaiul.

2 Responses

  1. Peep

    Kõigi erinevate aktsiavalikute osas tundub Baltic Horizon väga “huvitav” valik 🙂 Juba teist kuud järjest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *