Märts 2024 kokkuvõte

Zugspitzel suusatamas

Neljandik aastast läinud, aeg vaadata oma aasta eesmärkidele korraks otsa. Kas oled graafikus? Märtsis sai päris mitu asja purki, näiteks perega Soomes suusatamas, Scandiumiga Alpides suusatamas, Lätis raamatu esitlus ja isegi trumme jõudsin veidi harjutada. Igati tore kuu oli ja varem polegi ühe kuu jooksul kahel erineval suusapuhkusel käinud. Sellega võib täitsa harjuda!

Lisaks reisimisele tegelesin märtsis ka tavapärasest aktiivsemalt koolitustega. Osalesin mitmel avalikul koolitusel (nii pensioni- kui ka ettevõtlusteemadel), tegin põhjaliku webinari optsioonide müümise teemal ja viisime koos Miljonineiuga läbi Rahakooli. Aprillis aga teen ülevaate lastele raha kogumisest ja investeerimisest. Keda teema huvitab (ja kellel peres lapsed kasvamas!), siis soovitan lähemalt uurida. Käisin Lätis oma raamatut ka promomas, väga tore paar päeva Riias oli!

Aga liigume investeerimise juurde. Märts on juba teist aastat selline tore kuu, et mulle laekub USA-st 1/5 minu viisaastaku rahadest. Nagu 2022. aasta märtsi kokkuvõttes kirjutasin, tõmbasin 1. märts 2022 oma aktiivsele tööelule joone alla ja hakkasin vabakutseliseks 5-aastase sabbaticali nautijaks. Paigutasin suurema osa laekunud summast ajutiselt Wise intressikontole (dollarile makstakse seal veidi üle 5% aastas, intress tiksub juurde kord päevas ja raha saab vajadusel kohe kasutusse võtta) ja maksin oma kogunenud reisiarved USA krediitkaardil ära.

Juba päris mitu aastat ongi minu põhiliseks varaklassiks olnud laenud ja passiivseks tuluks intress. Märtsis maksid mulle võlakirjadelt intressi Creditstar, Inclusion, LHV, COOP Pank, Bigbank ja Delfin Group. Kinkisin jupi raha lastele ja ostsin neile Sun Finance võlakirju (sellest tuleb webinaril lähemalt juttu ka).

Aktsiates ostsin USA-st juurde VIRT, müüsin mõned optsioonid MSTR-le ja OXY-le ning uue positsioonina ostsin portfelli Baltic Horizoni osakuid. Tees umbes sama nagu Aroundtown või Bonava. Neid kahte viimast veidi lihvisin (umbes samas ulatuses, mis läks Baltic Horizonisse). Dividende laekus Baltikumist whopping 40 eurot Arcolt ja 1904 dollarit USA-st (suurimad maksjad VIRT, XOM ja VGR).

Kinnisvaras oli põnevad ajad. Tegelesime veebruaris ostetud Bellevue luksuskortermaja arendusega, paneme jooksvalt kokku investorite kaasamiseks plaane (esialgne idee on kaasata kokku kuni 500 000 eurot ja min. ticket 50k, kuid võib-olla kaasame väiksemaid investoreid siiski ka). Eelmüüki läks Marati kvartali projekt Põhja-Tallinnas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *