Veebruar 2024 kokkuvõte

Otse Delfin Groupi investorite taskust!

Istun Riias Radissoni Skybaris 26. korrusel, vaatan öise linna tulesid, libistan Mezcal Sourit ja naudin Tuna Tatakit. Lõunaks sõime Delfin Grupi kulul Riias kaheksajalga ja eelmise päeva õhtul nautisime Riia parimaid kokteile koos kohalike ägedate tudengitega. Äsja lõppes suusareis Soomes, enne seda olin kaks nädalt Uus-Meremaal, järgmine nädal läheme Austriasse suusatama, siis sünnipäevapidu Molin Rouges Pariiis ning siis ongi juba Mallorca rattalaagri aeg. Eile laekus mulle järjekordne rahalaev Southwesternilt, veel kolm aastat saan oma early retirementi nautida! – nii, see lõik oli kirjutatud tervitustega Rahakratile 😉

Delfiinide nägemiseks oli vaja juua ohtralt kohalikku valget veini!

Kuigi tõesti, patt oleks kurta. Veebruar läks nagu unenägu ja kaks suurt 2024. aasta eesmärki – isaga Uus-Meremaal reisil käia ja perega Soomes suusapuhkus veeta – said täidetud. Selle arvelt jäid tahaplaanile trenniga seotud eesmärgid, kuid vähemalt samme ja suusakilomeetreid (küll mäest alla) sain veebruaris korralikult. Uus-Meremaast võiks (ja peaks!) lausa eraldi blogiposti tegema, kuid ütleme nii, et oli äge elu reis küll! Nagu arvata oli, siis kaks nädalat jäi väheks ja minu jaoks oli reis veidi liiga “vaatame selle kose ära, siis sõidame kaks tundi, vaatame selle kivi ära ja siis sõidame kolm tundi, et saaks homme jälle ühte koske vaadata”. Kuna see oli minu esimene turismigrupiga reis, siis oli selline tempo veidi harjumatu. Õnneks õnnestus mul ühel päeval ikka grupist põgeneda, eMTB rentida ja pool päeva Wellingtoni parimatel radadel ringi tuhiseda. Aga kiirpaat, mägede matk ja palju muud jäi kahjuks tegemata. Küll aga saime tehtud Milford Soundi paadireisi, mis suutis isegi kõrgeid ootuseid ületada. Samuti oli uskumatu kogemus matk Fox Glacieri sõnajalgade metsas. Nii, et äge reis, soovitan. Aga olge valmis, et 13 tunnisele lennule 10 tunnine lend otsa on ikka omamaoodi kogemus ;)))

Lisaks nägi veebruaris ilmavalgust minu esimene läti keelne raamat “Bagātības rokasgrāmata” (minge lehele rosare.lv ja saate tellida), mille tutvustust ma hetkel (5. märtsil) Riias teen. Mainin kohe ära, et Riia üllatas mind oma superheade restoranide, odavate hindade ja ilusa vanalinnaga – soovitan väga! Võrreldes Uus-Meremaa linnadega on Riia palju ilusam! Ja lähemal ka 😉 Eelmisele blogipostile keegi kommenteeris, et kas mul süümekaid pole, et nii palju lendan – veebruaris veidi oli tõesti! Põhimõtteliselt lendasin Christchurchist Kittilässe, vahepeatumisega Singapuris, Frankfurtis ja Tallinnas. Vaadake gloobuselt, korralik distants ikka!

Aga räägime investeerimisest ka! Aktsiaturg eesotsas 7 vapraga ja igasugune krüptovärk rallis jälle. Minu SPY lühikesed callis vajusid järjest sügavamale vee alla. Berkshire tegi järjest uusi all time high-sid. Rheinmetall rallis nii nagu mingi suurem maailmasõda oleks tulemas. Intressid ja üürid laekusid. Kokkuvõttes läks nii, et hoolimata reisimisest ja suurtest kuludest lõpetasin ma veebruari enam kui 100 000 eurot rikkamana kui alustasin. Investeerimine, see on ikka imeline hobi!

Bellevue hotell Kuuse ja Papli ristis

Kinnisvaras on ka põnevaid uudiseid. Nimelt sai lõplikult purki detsembris alustatud Scandium Kinnisvara krundimüük ja teenitud raha eest ostsime välja Pärnus rekki ootava ajaloolise Bellevue hotelli. Tegemist on piisavalt suure projektiga, et plaanime siia kaasata ilmselt nii laenu- kui ka omakapitaliinvestoreid. Keda teema kõnetab või kes tahaks sinna majja endale luksuslikku suvekorterit osta (ja samal ajal selle korteri arendusse investeerida!), siis võib enda kontaktid siia jätta, siis hoiame projektiga kursis.

Everaus müüs ostetud Bluesky krunte ja ehitas – korraga on meil valmimas Kindlusepealse Villade projekt, Luige Kodud ja Everaus Ärimaja.

Laenudes midagi suuremat ette ei võtnud, aktsiaturul müüsin 1/4 oma Rheinmetalli positsioonist ja märkisin Bonavat. Dividende laekus 900 dollarit, suurimateks maksjateks T, OHI, GIS ja ABBV. Märtsi alguses aegusid rahast väljas MO ja PM putid, müüsin MO-le uue portsu ja vahepealse Berkshire kukkumise peale ühe puti Berkile ka. Sellest tuleb põhjalikumalt juttu 11. märtsi optsioonikoolitusel.

Märtsis olen suuresti reisilainelt tagasi koolituslainel. Kuu alguses tegin Riias kolmepäevase roadshow, 11. märtsil toimub järjekordne Optsioonikoolitus ja kuu teisel poolel on minu kord esineda meie Miljonineiuga ühises koolitussarjas. Lisaks esinen paaris koolis ja paaris ettevõttes ka.

 

2 Responses

  1. SendiKoi

    Tore, et reisida meeldib!
    Lähemal Madeira/Assoorid ei paku huvi? Samuti võimsa maastikuga.
    Lähitulevikus mingeid laenusündikaate ka plaanis?
    Edu tegemistes!

  2. money88

    käisin ka eelmisel suvel riias ja samuti väga positiivne kogemus. ilus arhitektuur, odavad hinnad, super teenindus, kaasaegsed tänavad(rohelus, rattarajad jne). peale tripi vaatasin kohe ka riia kinnisvara 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *