Juuni 2023 kokkuvõte

Lõpuks ometi on need külmad ja vihmased ilmad käes, mida me kõik terve juunikuu ootasime. Saab rahulikult arvutis tööd teha ja tegemata asjadega järjepeale. Kuigi tegelikult ikka juba veidi igatsen seda uskumatult ilusat päikselist juunit, millega meid kõiki siin õnnistati. Arvestades eelmainitud ilma, sain juunis kätte korralikud rattakilomeetrid (731 km) ja päris palju sai ka lihtsalt päikese käes puhatud.

Selle eelmise lõigu olin jõudnud kirjutada vahetult pärast vihmast laulupidu. Aga siis tuli jälle päike välja, läksime nädalaks Pärnusse puhkama ja blogi kirjutamiseks enam aega ei leidnud. Nüüd on käes juba 17. juuli, sõidame praamiga Hiiumaa suunal ja võtan ikkagi kohusetundest juunikuu kokku.

Juunis sai viimast lihvi antud Muhumaa Airbnb majale – nüüd on see lõpuks ka broneerimiseks saadaval (aadressil airbnb.com/h/muhu). Viisime seal läbi ühe inevstorite kokkutuleku ja jaanipäeva ja tunne on selline, et sügiseks saab kogu projekt lõpuks valmis (kopp-kopp-kopp lauale).

Magma avamine

Investeerimisest rääkides ongi paslik seekord alustada hoopis kinnisvarast, sest saime lõpuks Scandium Kinnisvaraga valmis 151 üüritoaga Magma üürimaja projekti. Arvestades minu 10% osalust Scandiumis, võib justkui väita, et mu üüriportfell suurenes 15 ühiku võrra. Huvi korterite vastu on olnud suur ja minu teada on lõviosa majast juba tänaseks täis. Huvilisi on tekkinud juurde ka meie Luige projektile ning ka Everaus Kinnisvaras hakkasid ostuhuvilised ennast pärast jaanipäeva liigutama. Sama trend on veelgi suurema hooga jätkunud juulis, lisaks tegime oma ajaloo suuruselt teise müügitehingu (aga sellest juba juulikuu kokkuvõttes). Juuni oli edukas ka minu “ekspordiärile”, Pärnu suvekorter oli suhteliselt 100% välja müüdud ja kuuga laekus enam kui 4300 eurot.

Aktsiates oli ka tore kuu, sest traditsionaalselt maksavad minu suurimad Balti positsioonid dividende just juunis. Nii laekus Merkolt kokku ligi 8000 eurot ja 500 eurot tuli ka nii Enefitilt kui ka Delfinilt. Lisaks aegus mul suurem ports OXY lühikeseks müüdud optsioone, nii et oli igati kasumlik kuu. Ostsin juurde veidi SFGd ja DGRi.

Laenudes laekusid Inclusioni ja Creditstari intressid, ostsin Creditstari veidi juurde ka. Kokkuvõttes oli ok kuu, kuigi nagu ka blogist näha, läks fookus rattale, puhkamisele ja niisama mööda Eestit ringi tuuritamisele.

 

 

4 Responses

  1. Rainer

    Aitäh Jaak, et endiselt ning järjepidevalt oma blogis oma tegemisi kajastad ja investeerimisest kirjutad.
    Alati kui mul on motivatsioonipuudus või natuke raskemad hetked, siis sinu blogi lugedes saan kuidagi uue hingamise ja palju inspiratsiooni – tekib tunne, et kõik on võimalik. Väga motiveeriv. Oled üks esimesi blogikirjutajaid, keda olen.. ma tea… vist aastast 2015/2016 ? lugenud.

    Veelkord, suured tänud!

  2. Karel

    Inclusioni laekumised insta storydes 30% väiksemad, ehk oled vähendanud positsiooni. mingi riskitunnetus?

    • Jaak Roosaare

      Üks laen lõppes ära, panin koos sündikaadiga pool tagasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *