Jõulupakkumised ja uue aasta plaan

Nagu eelmises postituses lubatud, siis kirjutan veidi lahti, mida see Roosaare Rahakool endast kujutab ja miks see võiks hea jõulukink olla. Kõik sai alguse sellest, et viisin 2019. aasta sügisel Tallinna Õpetajate majas läbi kolmest kohtumisest koosneva koolituse nimega “Esimesed sammud rahalise vabaduse teekonnal”. Olen nüüd aastatega seda kursust lihvinud ja jõudnud nii kaugele et võime esimese ametliku Roosaare Rahakooli välja kuulutada! Mida see endast kujutab ja kellele see mõeldud võiks olla?

Koolituse eesmärk on anda Sulle motivatsiooni ja teadmisi, et ehitada üles endale sobiv plaan rahalise vabaduse saavutamiseks ja seejärel konkreetsed juhised igas varaklassis. Esmalt vaatame, kuidas saada rahaasjad korda, seejärel kuidas luua rahaline vabadus ja investeerida nii, et passiivne sissetulek kataks ära igapäevased elamiskulud. Koolitus põhineb suuresti näidetel tegelikest tehingutest.

  1. tund. Sissejuhatus eraisiku rahaasjadesse – saame tuttavaks, seame eesmärke ja hakkame pihta. Ülevaade enda tuludest, kuludest, varadest ja kohustustest. Arvutame välja enda puhasväärtuse ja planeerime tulevikku. Vaatame kuidas võlgadest vabaneda, edukamalt säästa ja luua investeerimiskapitali. Räägime ka mõtteviisist, mis on rahalise kapitali loomisel oluline. Põgusalt arutleme ka sissetulekute suurendamise ja ettevõtlustulu loomise teemadel.
  2. tund. Meelerahufond, pensionisambad ja passiivne indeksinvesteerimine – kuidas võimalikult väikeste kulude (nii raha kui aja) saavutada pikaajaliselt häid tulemusi. Vaatame ka erinevaid nippe ja strateegiaid maksude vaatenurgast.
  3. tund. Aktiivse investeerimisega alustamine – kas investeerida eraisiku või ettevõttena? Milliseid varaklasse ja instrumente eelistada? Milline on ajakulu, tootluse ootus ja investeerimisega kaasnevad riskid. Kuidas ehitada üles enda investeerimisfilosoofia ja strateegia?
  4. tund. Intress kui passiivse tulu alustala – vaatame lähemalt erinevaid intressitulu pakkuvaid ühisrahastusportaale, võlakirju, hoiuseid ja nii tagatud kui ka tagamata laenude andmist. Käime üheskoos läbi mitmeid kaasusi nii edukate kui ka ebaõnnestunud investeeringute osas.
  5. tund. Aktsiad ja passiivne tulu läbi dividendide – käime läbi aktsiate põhitõed, vaatame mille alusel aktsiaid portfelli valida ja kuidas luua endale pidevalt kasvav dividendiportfell. Tutvume põgusalt ka Interactive Brokers keskkonnaga ja viime ennast kurssi Berkshire Hathaway ettevõttega.
  6. tund. Kinnisvara ja passiivne tulu läbi üürivoo – jagan osalejatega detailselt oma üüriportfelli detaile ja arengut nii tehingute leidmise, halduse kui ka finantseerimise vaatenurgast. Analüüsime kinnisvaraturu võimalusi ning ohte ja katsume leida enda jaoks sobiva investeerimisstrateegia.

Kursus toimub Zoomi keskkonnas ja iga loeng kestab 1,5-2 tundi. Täpne ajakava vajab veel natukene lihvimist, kuid kuna kõik loengud on hiljem osalejatele ka järgi vaadatavad, siis see ei tohiks kellegile takistuseks olla. Esialgne plaan on, et alustame jaanuari keskel ja loengud toimuvad üle nädalati (perioodil jaanuar-märts). Kokku võtame esimesse lendu vastu kuni 99 osalejat ja kursuse hinnaks on 149 eurot.

Usun, et see on 90% inimestest parem väärtus kui minuga 1-1-le kokku saada, sest enamasti on inimeste küsimused väga sarnased ja tänu 6-le erinevale loengule saame minna palju rohkem detailidesse. Iga loengu eel on osalejatel võimalus saata mulle ette ka oma personaalsed küsimused vastava teema kohta, mida jõudu mööda siis ka loengus arutleme ja vastame.

Kuna tegemist on väga sobiva jõulukingiga, siis lisandväärtusena on kursuse ostjal võimalik tellida Smartpostiga kinkeümbrikus personaliseeritud nimeline kinkepilet. Kinkepileteid saadame välja kuni 20. detsembrini. Telli kuuse alla kinkepilet siit.

Need, kes tahavad kursust soetada endale ja füüsilist kinkekaarti ei soovi, siis saate selle tellida siit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *