Mai 2022 kokkuvõte

Ikkagi paberitega meremees!

Käes on teine juuni ja teen Ülemiste keskuses aega parajaks. Sobiv hetk eelmine kuu kokku võtta. Mai alguses olin USA-s ja lõpus Itaalias. Tore on jälle reisida ja Itaalias näiteks ei küsinud enam lõpuks keegi ka ühtegi covidiga seotud dokumenti. Lennujaamad olid inimesi puupüsti täis ja tundub, et maailm on jälle normaalne. Kui maist peaks kolm olulisemat sündmust välja valima, siis on selleks ilmselt USA reis (sellest oli juba aprillikuu kokkuvõttes ka juttu), paadilubade tegemine ning Marcialonga rattamaraton Itaalias.

Marcialongaga oli meil selline “vedamine”, et päev enne ja päev pärast sõitu oli 20 kraadi sooja ja päike paistis. Sõidu hommikul oli aga väljas viis kraadi ja sadas paduvihma. Ütleme nii, et päris mitu korda mõtlesin 10 km jooksul starti veeredes, et miks ma siin olen ja kas poleks targem hoopis kohvikusse keerata. Seda enam, et eelmisel päeval olin koos teiste rattavanadega “soojenduseks” juba San Pellegrino tõusu ilusa ilmaga ära teinud ja oma 736 tõusumeetrit ära võtnud. Garmin soovitas pärast seda “soojendust” 48 tundi taastumist. Leppisime siis Märdiga kokku, et sõidame natukene ja kui ikka väga rõvedaks läheb, keerame otsa ringi. Läks rõvedaks küll aga mida edasi, seda vähem oli tahtmist otsa ringi keerata, sest ega seal midagi paremat poleks olnud. Viimasel tõusul sain korraliku lumesaju ka ja lõpuks oli nii külm, et ainuke mõte oli eesootavast saunast. Tehtud ta sai, hea meel, et laskumistel kõvasti pidurit panin ja matsu ei pannud. Midagi mõnusat ei olnud, välja arvatud see hetk kui viimasest laskumisest alla olin saanud + saun pärast. Järgmine rattaseiklus on Aegviidu-Kauksi matkarada juuni lõpus. Peaksin selleks hetkeks oma Canyoni Grizli ka kätte saama!

Tehtud ta sai!

Investeerimise juurde ka. Mais olid endiselt huvitavad ajad ja sarnaselt aprillile (ja märtsile) tõid raha lauale eelkõige naftafirmad. Portfell käis üles-alla ja lõpuks jäi kuu skooriks +3,71%. Dividende laekus 1032 dollarit, mis on vähem kui 3 kuud tagasi. Põhjuseks asjaolu, et enam kui T aktsiaid portfellis pole. Baltikumist tuli 276 eurot Delfin grupist. Ei tahaks küll selline finantsvaba inimene olla, kes dividendidest oma elustiili rahastama peaks… Kuu keskel lihvisin Balti aktsiaid veel maha (näiteks veidi Merkot, TextMagicut, Hagenit, Novaturast, Linas Agrot, PTRi ja Skanot). Ostsin juurde Ignitist ja Enefit Greeni. Nüüd päris palju vaba raha kontol ootamas ka.

Laenudes sain päris mitu laenu tagasi, rahastasin ise Everausi asju ja panime kokku ühe sündikaatlaenu ka. Juunis tuleb uus voor Planet42 laenust ka, kes huvitatud, võib mulle e-maili saata.

Kinnisvaras ootan endiselt LHV laenuotsust, et Tartusse üks neljatoaline soetada. Scandium ja Everaus tulid välja Haapsalu ja Viimsi projektidega ja olemasolevas üüriportfellis tõstsime üle pika aja üüre.

Juunis tahaks veidi rohkem päikest näha ja ehk ka purjetama jõuda…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *