August 2021 kokkuvõte

Paabel + Zetod

Üks suvi jälle selja taha jäänud ja viimane aeg augustikuu kokku võtta. Jõudsin eile koju Rootsi rattavõistluselt ja kuigi selg on veel veidi kange, siis üldiselt oli väga mõnus kulgemine ja soovitan nii Vätternrundanit kui ka Sporttravel.ee-d kõigile, kellele rattasõit, sportimine ja reisimine meeldib. August algas Muhumaal, kohvikute päeval. Seejärel viisime E1 Venturesiga läbi kolmepäevase strateegiamiitingu Pärnus ja kogunesime igasuvisel sõpradega perereisil seekord Võrumaal. Lapsed lavastasid taaskord korraliku tantsuetenduse, käisime liikluslinnakus ja tegime niisama jalkat ja sauna. Seejärel õnnestus mul käia esinemas nii Raasikul kui ka Arvamusfestivalil (kus maast kohvitopsi võttes suutsin endal alaselja ära tõmmata – terve see vestlus oli paras valukramp – see on muuseas ka järelvaadatav/kuulatav). Järgmisel päeval olime plaaninud Mariaga minna esimest korda Trad. Festile, kuid selg oli nii pekkis, et isegi autosse sisse ei saanud kuidagi istuda. Lugesin hoolega dr Google soovitusi ja kui seal ikkagi kirjutati, et liikumine teeb seljavalule pigem head, kütsin paar valuvaigistit sisse ja panime Viljandi suunas ajama. Super hea otsus – tegemist oli kindlasti ühe ägedaima üritusega, kuhu sattunud olen. Eriti lahe oli veel see, et Arno bänd Paabel oli laval koos Zetodega – sellist ehedat ja emotsionaalset showd polnudki varem näinud! Seljavalu läks meelest ja hüppasime Mariaga lava ees poole hommikuni.

Mis veel? Jõudsime veel korra perega Pärnusse ka, käisime nii loodusmuuseumis kui ka kohustuslikuks saanud Lottemaal. Teel koju põikasime SW vilistlaste kokkutulekule ja õhtul jõudsime Mariaga veel klubisse Laev, kus kaks prantsuse daami seksist ja alkoholist laulsid. Kuu lõpetasid veel LHV suvepidu Fahles ja Jazzkaar Telliskivis, mõlemad olid väga lahedad üritused (ja samad lauljad laval ka muuseas). Nii, et kokkuvõttes võib öelda, et päris muusikaline august oli!

Jako ja Hugo esimest korda trennis

Lisaks muusikale oli kuu lõpus ka omajagu motosporti, nimelt sain oma elektritsikli uuesti töökorda (väike aku oli vaja vahetada) ja rentisin KTM keskusest nädalavahetuseks jõmmidele (eelkõige 4-aastasele, aga eks kohe olid ka kõik 11-12 aastased külapoisid kohal) väikese elektritsikli. Mega äge nädalavahetus oli ja tulemuseks oli see, et poisid läksid järgmisel nädalal esimest korda krossitrenni. Mõlemile väga meeldis, nüüd poistel suurem mott taskuraha ka teenida (sest sinna sporti saab pmtselt kõik raha ära kulutada investeerida).

Investeeringutega tegelesin augustis ikka ka, kuigi veidi vähem kui juunis-juulis. Aktsiates olin endiselt Lihvija Leino mode-s ja vähendasin COOP-i ja Nordic Fibreboardi positsiooni. Sellest hoolimata kasvas portfell igapäevaselt kõrgemale ja kuu lõppes kõige aegade kõrgeimal tasemel. Septembris olen veidi Siauliu Bankast, Arcot ja Tallinkit juurde ostnud ja Nordeconi müünud. USA-s aktsiatega augustis tehinguid ei teinud. Dividende laekus USA-st 852 eurot, suurimad maksjad T, ABBV, GIS ja KMI.

Kinnisvaras tegelesime augustis SWIP-i pangalaenu pikendamisega. Olime neli aastat igakuiselt laenumakseid teinud ja kuna laenulepingu lõpptähtaeg oli aasta pärast, otsustasime Kallega laenu pikendada ja selle käigus veidi ka kapitali vabastada. Natukene oli vaja tabeleid kokku panna ja korteritest pilte saata, kuid tulemuseks oli 145 000 eurot vaba raha ja varasemast isegi veidi madalam kuumakse. Päris huvitav õppetund teemal, et kinnisvarast saab raha välja võtta ka ilma kortereid müümata. Kirjutan sellest protsessist pikemalt ka detsembris ilmavalgust nägevas Kinnisvaraga rikkaks saamise õpik 2.0-s.

Hõikan siinkohal veel viimast korda ka välja, et meil on 24. ja 25. septembril tulemas 9. Kinnisvaraseminar, kuhu saab veel pileteid soetada. Esinejad on head ja teemad põnevad, nii et soovitan kohale tulla!

Laenudes olin ilmselt augustis kõige aktiivsem – panin kokku uue sündikaadi ühe eramaja arenduseks, panin kokku uue ringi Planet42 jaoks ja kaasasin ka ise veidi kapitali juurde. September on alanud veelgi aktiivsemalt, kuu pole veel poole pealgi (hetkel on 7. september), kuid juba olen ligi 200 000 euro eest laene välja andnud. Aga sellest juba järgmises kuu kokkuvõttes!

5 Responses

  1. Agnes

    Selja osas – on üks hästi vanamoodsate harjutustega raamat “Terve selg ja terve kael”, Riina Saarma ja võta või jäta, neid harjutusi tehes on minu kogemusel 2-3 päevaga selg korras. Raamat ise muidugi täielik defitsiit aga tõesti toimib.

    • roosaare

      Paluks harjutused sisse pildistada ja roosaare@gmail saata – Agnes, Sinu karma (ja minu selg ning sellest tulenevalt ka kogu minu pere!) tänab sind!

  2. Aivar

    Tere! Raamat “Terve selg ja terve kael” on saadaval sellises keskkonnas nagu raamatuvahetus.ee

  3. Viljar

    Kui juba Vätternrundan on purgis, siis üks hea sõidusoovitus “Mallorca312” 😉
    Toimub 24. oktoober Mallocal, km valikutes 167, 225 või siis 312, valiku saab teha jooksvalt antud päeva enesetunde põhjale. Rada väga äge, vaated piisavalt ilusad, et rajaraskus kipub ununema 😀
    Meil üpris muhe rattapunt oktoobris Mallorcal kilomeetreid kogumas ja peale minu veel mõned ennast 312 stardinimekirjas üles andnud.
    Kui huvi, anna märku, jagan infot 🙂

  4. Andrus Kubbe

    Tere Jaak. Oled väga edukas olnud ! loen alati huviga mida kinnisvarast kirjutad sest kinnisvara pakub rohkem huvi. Ja nüüd tuli olukord kus vajan head kinnisvara hindajat panga jaoks hindamis akti koostamisel, käisin septemris 2019 sinu kinnisvara seminaril ja täna enam ei mäleta selle kinnisvara hindaja nime ja veel vähem tel.numbrit ja firma nime. Kas oled nii kena ja tuletaksid nime ja numbri mulle meelde ??? Ette tänades Andrus K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *