Juuni 2021 kokkuvõte

Juuni oma headuses

Käes on pühapäeva õhtu, 11 juuli ja mõned tunnid on veel jalgpalli finaalini aega. Viimane aeg möödunud kuul toimunu blogis kokku võtta! Juuni läks nagu unenägu, päikest võttes ja Saku-Pärnu vahet pendeldades. Lisaks käisime Jakoga Muhumaal ja õppisin paar korda golfimängu ka. Lisaks toimus esimene mitte-ametlik meesinvestorite konverents Tuudi University nime all. Lisaks siis veel Jaanipäev Pärnus, üks poissmeeste pidu, üks sünnipäevapidu ja igasuguseid muid pidusid. Seega on täitsa üllatav, et suutsin ka ligi 700 kilomeetrit ratast teha (100% maantee seekord).

Siit need soojad saiad tulevad!

Sain kätte ARSÕ uue trüki ja ühe telesaate raames oli mul võimalus ka ise trükikojas näha kuidas raamatud valmivad – väga äge kogemus! Saadame neid raamatuid nüüd jõudumööda tellijatele välja ka ja peaks taaskord ka poodides saada olema!

Aga räägime investeerimisest lühidalt ka:

Aktsiates oli tihe kuu, spekuleerisin Balti börsildel täie raha eest. Kogusin Nordic Fibreboardi ja Ignitist, ostsin veidi juurde Novaturast ja PTR-i. Dividende laekus ka, Merkolt sain kokku üle 8000 euro ja Arcolt laekus ka 300 eurot. USA-st tuli kokku juunikuu rekordiline 1418 eurot (suurimad maksjad VIRT, XOM, VGR ja IBM).

Idufirmades tegin kaks suuremat investeeringut – läbi Scandiumi investeerisime kokku miljon eurot päikese- ja tuuleenergiat tootvasse Sunly-sse ning lisaks investeerisin otse virtuaalset elektrijaama rajavasse ettevõttesse Fusebox. Noppisin Funderbeamist Amplerit, Bikeepi ja Beliefi ka juurde.

Intresse laekus ka korralikult, juunis laekuvad Creditstari intressid ja lisaks tuli paar hüpoteeklaenu ka koju. Avastasin juunis, et olen nii Bondoras kui ka Omarahas jõudnud lõpuks sinna, et algselt sisse pandud raha on kõik välja kantud. Lisaks jäi Omarahasse keerlema veel 28 000 euro eest laene ja Bondorasse ca 7000 euro eest. Seega võib kokkuvõttes ikkagi täitsa rahul olla, rohkem pole plaanis raha välja kanda.

Kinnisvaras sai refinantseeritud Elva Kodu laen, intress jäi samaks, kuid saime laenusummale veidi otsa ja läbi selle paar eralaenu tagasi kantud. Scandium soetas ka paar põnevat kinnistut aga selle kohta saab rohkem uurida juba (värskelt uuenenud) Scandiumi kodulehelt.

Meesinvestorid meeste jutte ajamas…

Kokkuvõttes möödus juuni rohkem puhkamise, päikese, rattasõidu, merevee ja laste tähe all kui investeerimislainel. Aga eks selleks see kuum Eesti suvi ju mõeldud ongi. Ka juuli on alanud samas vaimus, sellest ka asjaolu, et blogipost ilmub alles 11. juulil.

4 Responses

 1. HR

  Tere, Jaak!

  Olen vaikselt Sinu blogi lugenud ja silma peal hoidnud, kuid tuli tahtmine küsida.
  Mis Sa lühidalt ütleksid/soovitaksid 23-aastasele noorele, kes on võtnud eesmärgi 15 aasta pärast “pensionile” minna?

  Mõnusat suve!

  • roosaare

   Olles ise 39 aastane, siis esimene soovitus on leida endale eriala või “hobi”, mis paneks silmad piisavalt särama ja pakuks põnevust ning eneseteostust, et ei peakski pensionile minema.

   Kui rääkida rahaliselt vabaks saamisest, siis levinumad 3 teekonda:
   1. Erialane töö, hea palk ja korralik säästumäär. Näiteks IT vms. 50% Klubi (seal paljud vennad ka 75% Klubis), investeerid tagatud laenudesse (EstateGuru ntx) ja aktsiatesse ja 10-15 aastat lähebki.
   2. Ehitad oma ettevõtet ja müüd selle maha (a la Alvar Räägeli ja Mihkel Mooseli Amazoni exitit vms)
   3. Lisatööd ja nö. ühe-mehe/naise ärid (nagu näiteks minu ja Kristi Saare kirjastus, Dividendiinvestori koolitused ja coaching jms). Sealt saad kas 100% investeerida (kuni käid tööl) või siis oma kulusid hiljem katta.
   Edu!

 2. Hr

  Tere Jaak!

  Aitäh kiire vastuse eest!

  Mis oleks parimad võimalused, kui tekib võimalus soetada korter alla turuhinna(35k korter), siis mis oleks võimalused selle endale soetamiseks, kui seda kogu summat endal ei ole? Kõige parem oleks notariaalne järelmaks, kuid kahtlen, kas müüja sellega päri. Millised on teised võimalused? Kas kui kodulaenu selle puhul kasutada, siis seda hiljem enam kasutada/refinantseerida ei saa? Eraisiku laenud?

  Aitäh vastuse ees!

 3. Silver

  Tere, Jaak!

  Jube kihvt lugeda, et Scandiumiga “panete hullu”!

  Kas omad ka HansaMatrixit (kui jah), kas kavatsed positsiooni kasvatada?
  Tugev ettevõte, tuleviku väljavaated pigem positiivsed.

  Lõbusat suve jätku!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *