Aprill 2021 kokkuvõte

Sport, Sex, Stocks!

5. mai käes, homseks lubab lund ja järgmine nädal pidi korra päikest ka nägema. Aprill oli rahulik kuu, sai teist aastat juba koroonapiirangutes oma sünnipäeva kodus tähistada ja üldiselt oli ka liiga zoomimaitseline kuu. Natuke sai rattaga ka sõitmas käidud (397 km), aga üldiselt oli suhteliselt kodune kuu. Seda enam oli aega börsidel madistada ja osta-müüa-kahetseda…

Kui midagi veel aprillist välja tuua, siis ikka ARSÕ 2.0 valmimise. Täna Kristiine keskuses kõndides avastasin, et raamat oli Apollo edetabelis lausa 3. kohal (korvpalli ja seksi järel). Otse läbi veebipoe on ka kõvasti tellitud ja järgmine nädal läheb järgmine tiraaž töösse… Enne muidugi tuleb Rahakratile ja teistele veanokkijatele rahad välja maksta… 300 eurot on makstud, teist samapalju ilmselt tulemas… Ütle veel, et filoloogiaharidusega on raske raha teenida! Aga järgmine trükk tuleb siis ka selle võrra parem!

Investeerimisest rääkides olekski vist hea alustada aktsiatest. Tegin Balti börsidel (peamiselt Tallinnas) aprillis 62 tehingut ja kui mu eesnimi oleks Johannes, siis kutsuks ennast Lihvija Johannes. Sai Nordeconi lihvitud, COOP Panka lihvitud, Saunumi lihvisin lausa nulli… Krüptosid ka lihvisin. Raske ikka see niisama tagumiku peal istumine. USA-st ostsin Bideni nikotiinivähendamise plaani peale Altriat juurde ja Berkshiret ostsin aprilli alguses juurde. Merkot ka võtsin juurde, et Nordeconiga võrdsem positsioon oleks.

Üldiselt on mul selline huvitav tunne aktsiate osas. Kõik indikaatorid vihjaks justkui sellele, et turu tipp kohe-kohe käes, kõik on jube positiivsed ja isegi jazzmuusikud teenivad paari kuuga 555% tootlust. Teisalt on omajagu tõtt ka selles mõttes, et kuhu siis veel raha paigutada? Olen selle enda jaoks nii lahendanud, et võtan võimendust maha ja olen investeerinud 12-14% intressiga laenudesse osaliselt juurde. Ennast teades siis raha kontol hoida nagunii ei suudaks, aga vähemalt ei ole ma turu tipus ka rekordilise võimendusega. Oma sünnipäevaks, 6. aprilliks sain korraks Müügiguru OÜ arve isegi plussi, kuid järgmisel päeval tuli juba üks laenudiil sisse ja sai jälle võimendus lahti tehtud 😉

Dividende laekus aprillis kokku 2500 eurot, nendest tuhat eurot Baltikumist (Ignitis, Siauliu, LHV, Tallinna Kaubamaja) ja ülejäänu USA börsilt (suurimad maksjad olid Altria ja Philip Morris ja Uniti).

Kinnisvaras on uudist niipalju, et saime COOP Pangas oma Lionpacki kinnisvaraportfelli ära refinantseeritud ja see oli ka üks põhjus, miks konto 6. aprilliks plussi läks. Tartus on huvi Duo vastu kasvanud, äripinnad müüdud ja nii Scandium kui ka Everaus seisavad peamiselt selle probleemi ees, et järgmiseks aastaks pole kusagil midagi ehitada. Eks siis töötame selle nimel, et mõned uued krundid ja projektid sisse tuleks, üht-teist on mais juba tulnud ka. Käisime ka kurikuulsaid Peetri miniladusid vaatamas ja pean tunnistama, et nii asukoht kui maja ise oli üle ootuste. Nagu oli ka selle projekti eelarve (siinkohal palus Janar Peeter Pärtelit tervitada ja öelda, et eelarve oli neil ikka täitsa puusse pandud 😉 Muuseas, 9. kinnisvaraseminar toimub praeguste plaanide järgi 24-25 september ja plaanime teha koolituse osana tuuri ka nendes ladudes.

Ostsin oma ettevõttele ka ühe airbnb suvemaja Muhu saarele, mis loodetavasti juuliks-augustiks välja üürimiseks valmis saab. Hetkel on aga võimalus broneerida endale suvituskortereid Pärnusse – saadaval on nii mereäärne ajaloolisem perekorter (koos jalgratastega) kui ka jõeäärne moderne luksuskorter. Erinevalt eelmisest suvest pole soomlased veel julgenud broneeringuid eriti teha ja see tähendab, et isegi juuliks on veel mõned nädalavahetused vabad. Kes tahab paremat hinda saada, võib otse roosaare ÄTT gmail ka kirjutada!

Laenudes oli tegus kuu, raha liikus nii sisse kui ka välja intressidega 8-18%. Saime tagasi mõned eelmisel kevadel kinni jäänud flippide rahastused ja omakorda laenasin raha välja kruntide ostuks ühele arendajale.

5 Responses

  1. Konstantin

    Huvitav mis tootlust need suured kallid luksuslikud korterid lubavad saada kui neid airbnd ja bookingus välja uurida?

  2. James

    Mis cryptot myysid ja miks, Kas sa mitte ei kirjutanud et hoiad 5a?

    • Jaak

      No ütlen ju, et raske niisama kätel istuda. Ma muidugi olen vahepeal juurde ka ostnud, nii et kokku on positsioon suurem kui aasta alguses. Aga raske hoida neid ikka, kuidagi liiga kerge raha tundub 😉

  3. MRX

    Tere Jaak
    Mis mõtlesid selle lausega:
    Nagu oli ka selle projekti eelarve (siinkohal palus Janar Peeter Pärtelit tervitada ja öelda, et eelarve oli neil ikka täitsa puusse pandud.

    Kas siis eelarve liiga suur või väike?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *