Märts “rekordkõrgused” 2021 kokkuvõte

D-vitamiin!!!

Elame ikka huvitaval ajal. Ei saa jälle meenutamata jätta 2020. kevadet kui kõik varad kukkusid ja inimesed pugesid kivi alla peitu, sest Eestis oli päevas mitukümmend uut nakatunut. Märtsis tuli kokku koroonahaigeid mitmetes kümnetes tuhandetes ja elu käis edasi endist rada. Kuigi jah, lõunat ei saanud enam restoranis süüa, vaid pidi koju Boltima. Minu suurim märtsikuu uudis oli see, et pagesime ka koroonahirmus Kanaaridele nagu paljud teised eestlased. Seekord siis Tenerife asemel Gran Canaria saar!

Algselt ostsime piletid nädalaks, aga kuna oli juba õhus tunda, et ka 4. klassid ja lasteaiad lähevad kinni, siis saime tasuta pikendada kaheks nädalaks. Ütlen juba ette ära, et pärast esimese nädala lõppu tahtsime lausa kolmeks nädalaks pikendada, kuid kahjuks olid lennud juba välja müüdud. Tegelikult oli kaks nädalat siiski täpselt paras puhkus – sai piisavalt päikest, ratast, ujumist ja sangriat, et midagi kipitama ei jäänud ja vaikselt hakkas juba uus rutiin murdma. Aga nädal oleks kindlasti vähe olnud! Ja mainin veel ära, et olime väga-väga kahevahel selle mineku osas – riik ju hoiatas, et vältida igasugust reisimist. Teisalt aga lennud toimusid ja tegelikult oli Kanaaridel nakatumisoht kümnetes kordades madalam kui Tallinnas. Igati õige otsus oli minna! Seda enam, et nii kool kui ka töö sai ilusti veebivahendusel tehtud (näiteks isegi üks Läti notar)…

Kuu kokkuvõtet oleks üldse paslik alustada sellest, et rattaga sai märtsis sõidetud 499,6 kilomeetrit ja ronitud 7113 meetrit. Tegelikult tuli ilmselt ikka 500 km ära, sest päris kõik sõidud ka Stravasse ei jõudnud. Elu mõnus oli ikka! Võtsin kahe nädala jooksul renditud rattast viimast ja sain korralikud randid ka jalgadele päevitatud!

Aga räägime ikka rahast ka! Taaskord oli hullumeelselt hea kuu! Minu mõlemad IB portfellid kosusid kuuga enam kui oleks tavapärane aastaga. Funderbeamis märgiti ICONFIT-i kampaania rekordiliselt lõhki, isegi legendaarselt võiks öelda. Kuidas muidu nimetada asjaolu, et 500k maksimaalse summaga rahatõstmisele tehti kaks miljoni euro suurust piletit?? Tegelikult on muidugi asi pigem kurb, FB peaks märkimissüsteemi tegema selliseks, et vähemalt 50% rahast peab kontol olemas olema ja broneeritakse. Lõpuks oli huvi ikkagi nii suur, et sisuliselt said kõik soovijad 250 euro eest osakuid. Erandiks ainult need, kes märkisid vähe suuremalt kinnises ringis. 

Üks suur uudis oli veel – nimelt sai pärast pikki ponnistusi lõpuks trükki uus Aktsiatega rikkaks saamise õpik – 2.0! Peaks nädalaga trükist tulema ka.

Kiire ülevaade varaklasside lõikes ka. Aktsiates oli tõusev kuu, lisaks kasvavatele aktsiahindadele laekusid ka kevade esimesed dividendid, seekord Nordeconilt. Kuigi olen jooksvalt oma positsiooni vähendanud, siis dividendide lukku löömise hetkel oli mul veel 100 000 aktsiat ja nii tuli korraga kontole 6000 eurot dividende. Maksis peaaegu reisi kinni! IB-sse laekus veidi enam kui 1500 euro eest divikaid, suurimad maksjad VIRT, XOM, IBM ja VGR. Ostsin juurde MO-d, Berkshiret ja müüsin mõned optsioonid Baidule ning Airbnb-le. Paar Berkshirele varasemalt müüdud müügioptsiooni aegusid rahast väljas

Idufirmades tegin kaks 5k piletit (ketsituunija Wokecustoms ja veebisepad vDisain) ja nagu juba mainitud, panin raha ICONFIT-i. Müüsin veidi muud nodi, et neid rahastada.

Kinnisvaras tegelesime Lionpacki laenu refinantseerimisega. Saime COOP-ilt hea pakkumise ja 1. aprillil oli notaritehing. Avalikku müüki läks Keila Kodu projekt ja huvi oli erakordselt suur (esimese kahe päevaga tuli kuus ostusoovi). Üldse tundub, et kinnisvaras on igasugune hirm ja odavamate hindade ootus kadunud ja kõik rallib. No miks ta ei peaks, kõik muu vara ka ju rallib ja raha pressib peale nii USA keskpangast kui eestlaste II sambast…

Laenudes oli tegus kuu. Panin kokku sündikaadi Kiviõue projekti viimaseks rahastusringiks, tõstsime 300k raha Planet42 refinantseerimiseks ja andsin paar väiksemat laenu veel.

 

11 Responses

  1. itware

    Tere Jaak, kas mainitud idufirmad on funderbeamis või kasutad mingi muu platvormi ?

    • Marco

      Tere

      Funderbeam-s ei ole vist mõistlik ersisikuna osaleda ,olen nii aru saanud, et enamus teevad seda oü alt ?
      Hiljem dekl.tehes pidibsee üsna keerukas olema.

      • Jaak Roosaare

        Eratehingute all pidasin silmas mitte-avalikke tehinguid ehk siis mitte kusagil Funderi sarnases keskkonnas, vaid otse.

  2. UQ

    Vabandan oma võhiklikkust, aga mida oled mõelnud IB all? Interactive Brokers?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *