August 2020 kokkuvõte

Vesiroosi Penthouse avapidu

Ütlesin kodus, et läksin trenni ja tegelikult tulin Komeeti, võtsin jahuvaba Pavlova, tassi musta kohvi ning katsun eelmise kuu kokku tõmmata. Trenni lähen ikka ka, aga kuna päike paistab, siis MyFiti asemel hoopis rattaga metsa.

August tundub juba nii kauge, vaatasin just telefonist pilte ja selline tunne, nagu oleks eelmine suvi olnud kõik need reisid. Aga igatähes oli vägev august – veetsime selle koos sõprade ja sugulastega Pärnus ja Hiiumaal, sekka mõned käigud Elvasse. Osalesin Elva rattamaratonil ja rogainil, pidasime Scandiumi ja E1V suvepäevi ning viisin läbi esimese iga-aastase E1V triatloni Pärnus. Lisaks sai ka üle väga pika aja lastega metsas telkida ja lõket teha (Hugo ja Marie jaoks oli see lausa elus esimene kord ;). Ühesõnaga igati korda läinud kuu!

Rahaliselt oli ka igati asjalik kuu, tegin selle aasta passiivse sissetuleku rekordi, sain mitu laenu tagasi ja aktsiates ka toimetasin. Kõigest lähemalt ka.

Laenudes sain kolm kinnisvaraga tagatud laenu ennetähtaegselt tagasi. Kuna ma enda arvestuses mõõdan rahavoogu selle järgi, millal see kontole laekub (mitte ei jaga seda arvutuslikult kuude peale), siis tähendaski see, et mitme aasta “töö” tuli korraga koju (tööd tegi siis raha ja intressiarvutus). Samas päris mitme laenuga on lood sellised, et lubasin kodus abikaasale, et edaspidi arutan kõik laenud temaga läbi (nagu Dave Ramsey pidi tegema) ja pigem annan laenu ainult endaga seotud ja ennast juba tõestanud projektidele. Rahastasingi augustis ainult ühte Läti üürimaja, mis kuulub minuga seotud ettevõttele ja sellega laenud piirdusid. Ühisrahastusest kandsin ka raha välja, sest plaan on oma märtsis võetud laenud septembris likvideerida.

Vaade saunast

Aktsiates müüsin pärast kiiret tõusu mõned tuhanded Nordeconi aktsiad. Loodan endiselt, et nad lõikavad praeguses olukorras korralikult kasumit ja see jõuab ka läbi dividendide aktsionärideni. Aga ega nende juhatuse esimehe sõnavõtt liigset optimismi ei tekita. USA-st laekus dividende 516 eurot (dollari kurss ka veidi kehvemaks läinud), suurimad maksjad olid OHI ja DCP. Ostsin 80 Berkshire aktsiat juurde (20 kaupa), keskmine hind jäi kusagile 207 dollari juurde. Lisaks ostsin viimased Apple aktsiad tagasi, et lühike positsioon kinni saada (keskmine hind ostudel 445) ja 100 Virtut ka juurde. Mulle müüdi sisse 60 pealt 100 XOMi, mille put mul oli ammusel ajal lühikeseks müüdud. Tunne on nagu pampersit kandes – kuivem ja muretum kui lühikesed possud kinni. Päris mitu korda on näpud sügelenud uuesti Teslat müüma, eelmisel nädalal oleks ajastus ka täppi läinud ilmselt. Aga samas päris mitmel eelmisel korral ei läinud täppi ja kuna kauplemisega tegeleda ei taha, siis kirjutan siia suurte tähtedega: EI MÜÜ AKTSIAID LÜHIKESEKS! 😉

Kinnisvaras oli rahulik, tundub, et inimesed ei saa enam nii kergesti pangast laenu kui varem. Vähemalt sellist tagasisidet sain oma maaklerilt, kes üritab paari flippimiseks mõeldud korterit müüa. Samas on üürihuvi suur ja näiteks Scandiumi Newtoni maja on peaaegu täis (kuigi pole veel ametlikult avatudki).

Lõpetuseks kuust mõned iseloomulikud pildid ka. Septembris siis on meil üle päris mitme aasta (4 täpsemalt) selline olukord, et kõik lapsed on koolis/lasteaias ja saame Mariaga rahulikult tööd teha. Ehk saab isegi aktsia- ja kinnisvararaamatu uuendatud!

Ahaa, kolm koolitust ka tulemas, soodsamad piletid kõik otsas, aga kui keegi alles nüüd ärkas, siis vaadake veel siia:

Kinnisvarakoolitus 27. september 2020

Aktsiakoolitus 10. oktoober 2020

Rikkaks saamise õpik praktikas koolitus 24. oktoober 2020

Loodame, et koroonalaine meid kõiki maha ei murra ja saame ikkagi reaalselt kokku. Rohkem pole sellel aastal koolitusi ja seminare plaanis teha.

Hiiumaal on ilus
LHV aktsionäride raha kulutamas
E1V 1. triatlon
Elvas rogainimas
Elva rattamaraton

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *