Juuli 2020 kokkuvõte

Investeerimisfestivalil fitnessieesmärke paika panemas

Käes on 10. august ja pole raatsinud aega võtta, et blogi kirjutada. Et liiga lappama ei läheks, siis teen ikka ära. Kuigi tunne on selline, et varsti tuleks kuuülevaatelt kvartaalsete raportite suunas liikuda 😉 Juulikuu oli suvine ja #puhkaeestis. Käisime erinevaid mõisaid vaatamas, saartel ja Lõuna-Eestis. Igati tore kuu! Lisaks toimetasin Pärnus – et meie Supeluse tänava korter oli peaaegu terve kuu soomlaste kasutuses, siis sai paar korda Vesiroosi Penthouses ööbitud. See korter on nüüd peaaegu valmis ja täiendab hästi Lionpacki portfelli – ühes otsas paarkümmend mikrokorterit, teises otsas üks überkorter.

Natukene tegelesime juulis ka sügiste koolituste korraldamisega. Nüüd on vähemalt kuupäevad kõigil paigas ja kui uut koroonalukustust ei tule, siis võib kalendrisse kirja panna:

27. septembril (ehk juba õige varsti!) toimub Virus koostöös Karin Vinkeliga Kinnisvaraseminar 2020. Kõige soodsama otsa piletit on juba otsas ja ka 99 euroseid pileteid on järel alla 10 – seega kellel huvi on, siis kiirustage! Tuleb sisukas ja heade esinejatega üritus!

10. oktoobril toimub Virus koostöös Kristi Saare ja Märten Kressiga (kes on viimastel andmetel löömameheks hakanud!) aktsiakoolitus Aktsiainvestorite koolituspäev 2020, mis pidi toimuma juba kevadel, kuid koroonihirmus edasi lükkus. Pileti saad soetada koolituse kodulehelt.

24. oktoobril toimub Hestias lõpuks kevadel ära jäänud koolitus RSÕ Praktikas – miljonid ei millestki 2020. Selle kohta saad lähemalt lugeda siit. Juttu tuleb eelkõige ettevõtlusest ning ka kinnisvarast ja investeerimisest.

Aga võtame juulikuu ka kokku. NAV kasvas, aktsiaturud kasvasid, intressid (üldiselt) laekusid, Tesla short sai kinni pandud ja enamus Apple shortist ka. Berkshire ja Nordeconi aktsia hind rallis korralikult (minu top. 3 positsioonid).

Üks paljudest mõisatest…

Laenudes oli tegus kuu, sain kolm hüpoteeklaenu tagasi ja andsin kaks laenu välja ka. Lisaks vormistasime Põhjala Õlletehase laenu ümber omakapitaliks. Intressi laekus vastavalt plaanitule. Aitasin juulis ka Eesti idufirmal raha tõsta – nimelt panime kokku sündikaatlaenu Planet 42-le, kes selle raha eest Lõuna-Aafrikas autosid ostab. Ettevõtte kohta saab lähemalt kuulata näiteks Restarti podcastist ja lugeda siit. Kui kellelgi ka huvi oma ettevõttega riskilaenu anda ja 18% aastas igakuiselt intressi saada, siis võib mulle kirjutada roosaare@gmail.com. Ilmselt paneme septembris järgmise sündikaadi kokku.

Aktsiates ka toimetasin. 1200 dollari pealt sai ostetud viimane puuduolev jupp Tesla aktsiaid ja Apple shorti sain ka 50 aktsia peale (tänaseks veel 30 jäänud). Juurde ostsin eelkõige Berkshiret, Altriat ja Nordeconi. Dividendi laekus 642 eurot Tallinna Sadamalt ja 962 eurot USA-st (suurimad maksjad MO ja PM). Nüüd võib küll öelda, et oleks Tais oma IB koodid veebruaris ära kaotanud, oleks tänaseks oluliselt parem tulemus olnud. Aga mis seal ikka.

Kinnisvaras teenisime üle pika aja taaskord Airbnb-st raha. Kokku laekus juulis 4220 eurot. Otsisime hoolega endale ka järgmist suvemaja, aga tehinguni ei jõudnud. Hetkel otsustasime, et keskendume olemasolevatele ja käime ise hoopis Hiiumaal perega telkimas. Vesiroosi Penthousis pidasime 1. augustil avapeo aga sellest siis rohkem juba järgmise kuu kokkuvõttes…

 

 

 

 

 

3 Responses

  1. Rahapuuk

    Suvel need kokkuvõtted ikka lahjaks jäänud aga samas puhkama peab ka!

  2. Värske

    Kas rikkaks saamise õpik ei hakka mitte aeguma? Millal uus väljaanne ilmub? Ei tahaks enam aegunud õpikut osta…

  3. INFOS FINANCES

    Finantsasutus aitab teid

    Rahalaenu saate meilt

    Kõigi oma rahalaenu vajaduste jaoks.
    Pakume eraisikutele ja äriorganisatsioonidele rahalaene intressimääraga 3%.
    Pakume laene kuni 400 000 000 eurot.

    Lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust.

    E-post: infos.kredit700@gmail.com

     Whatsapp: +33 7 55 17 86 25

    Aitäh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *