Aprill 2020 kokkuvõte

Maskid ette!

Kas ka Roosaare on lõpuks murdunud ja loobunud igakuistest postitustest? Ei anna alla ikkagi, kuigi juuni juba paistab, siis võtame selle sünnipäevakuu ka ikka kokku. Aprill möödus kodus. Tööd tegin kodus. Puhkasin kodus. Lastega olin kodus. Investeerisin kodus 😉 Mai alguseks oli kõigest sellest piisavalt kopp ees, et panime lapse tagasi lasteaeda ja hakkasin ise uuesti kontoris käima. Tänaseks on normaalne elu 90% taastunud, ainukeseks eripäraks see, et vanem poiss ei käi koolis. Arutasime siin ükspäev, et koroonakriis pakkus kõigile võimaluse näha omal nahal, milline see rahaliselt vaba elu on – istud kodus ja tegeled oma asjadega 😉 Kui piirid oleksid lahti, siis võiks samahästi ka kusagil mujal riigis praegu elada – e-kooliga saab asjad tehtud. Mul tuli isegi mõte, et peaks erakooli tegema, First International E-School of Estonia (kreisiraadiot parafraseerides). Oleks ilmselt menuk.

Aga teemasse ka. Kui märts oli paanikakuu, siis aprill oli kasvava segaduse kuu. Järjest enam kasvas börs ja tegelik elu omavahel lahku. Mida suuremad töötusnumbrid tulid, seda rohkem börsid tõusid. Kuna olin märtsis võtnud endale portfelli ka kaks lühikest positsiooni, siis oli tunne, nagu ühe jalaga annad gaasi ja teisega pidurit. Kokkuvõttes oligi portfell kuu lõpuks veidi plussis, kuid tagantjärgi tarkusena oleks tulemus parem olnud, kui oleks terve märtsi ja aprilli kusagil rattamatkal olnud ja poleks aktsiatega tegelenud. Ka Tallinna Vee ja EfTENi vahetamine rahaks ja Nordeconiks pole senini edu toonud. Nii, et kui keegi mult viimasel ajal mingit aktsianõu on küsinud, siis olen öelnud, et mis ma arvan ja soovitanud 180% teistpidi teha – tulemused paremad nii 😉

Vähemalt looduses sai käidud…

Tahtsin veel lähemalt Buffetti kõnest kirjutada, aga see toimus ju juba mais, nii et jääb järgmist postitust ootama. Veidi shokk oli minu jaoks küll, et vanahärra nii karune on, polegi sellist Warrenit varem näinud. Lennufirmad said vist ikkagi hästi müüdud, hetkel juba rohkem vee all ja Boeingu CEO ennustab pankrotte.

Aprillist jääb meelde muidu veel ka kodune sünnipäev ja rattasõidud oma uue maantekaga. Väga rahul Canyoniga ja soovitan! Paar korda saime poistega ATV-dega ka müttamas käidud.

Kinnisvaras oli suurimaks uudiseks see, et saime lõpuks Elva Kodu korteritele pangast laenu juurde ja erainvestorid suures osas makstud. Muidu üürid laekusid ja allahindlusi teha polnud eriti vaja.

Laenudes on olukord ehk isegi kõige problemaatilisem. Päris paljud flipid lükati edasi ja vähemalt 3 projekti on suhteliselt varjusurmas (restoran, üritusturundus ja kruntide arendus). Päris palju aega ja energiat on läinud laenude koju toomisele – samas olen selle käigus ka väga palju õppinud (ja juristide arveid saanud maksta).

Zee germans have made a great bike!

Paar päeva tagasi andsime Kristi Saare ja Rahakratiga koos Äripäevas ka intervjuu, see on kuulatav järgi siit.

Hea uudis oli veel see, et kulud olid aprillis vist viimase paari aasta kõige väiksemad ja moodustasid vähem kui kolmandiku jaanuari kuludest. Ometi priiskasime ja toetasime kõvasti Rimit ning poistele sai ostetud batuut ning ATV-d remonditud. Kodus ikkagi kuidagi kulub seda pappi vähem 😉

Aga numbritest ka. Dividende Eestist ei laekunud, USA-st tuli 1038 eurot. Suurimad maksjad ülekaalukalt suitsufirmad MO ja PM. Intresse laekus koguni 300 eurot rohkem kui 2019. aasta aprillis, hoidsin pöialt, et CarGet ikka oma igakuise intressimakse ära teeks ja ei tulnud neis pettuda!

 

  1. Andrus K

    Tere Jaak, hea et jagad oma õnnestumisi/ebaõnnestumisi ka meiega , saame siit palju õppida. Tänud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *