RSÕ Praktikas koolitus peagi tulekul!

posted in: Investeerimine, Koolitus | 1

Juba 2014. aastast alates oleme RSÕ tiimiga vähemalt ühe seminari igal aastal korraldanud RSÕ Praktikas nime all. 2020 ei ole mingi erand – ja seega on suur rõõm välja kuulutada, et selle aasta koolitus toimub juba ligi kuu aja pärast, täpsemalt 14. märtsil Tallinnas!

Kui me Kertu ja Madliga koolituse kondikava kokku hakkasime panima, siis tegime nagu ikka. Panime paika teemad, et kuidas rohkem säästa, kuidas investeerida ühisrahastuses ja osta dividendiaktsiaid. Seda plaani kokku kirjutades tekkis mul vaikselt tunne, et silmad väga ei säranud ja pigem teeme asja lihtsalt “tegemise pärast”. Stopp! Võtsime aja maha ja läksime paar sammu tagasi.

Miks me üldse sellist koolitust korraldame? Mis on meie salajane kaste ja miks inimesed võtavad ühe laupäeva oma elust, et seda meiega veeta? Jõudsime järeldusele, et kui me 2014. aastal alustasime, siis oli investeerimine põnev ja uudne teema ning see panigi meil silmad särama. Tänaseks on erinevaid seminare juurde tekkinud nagu seeni pärast vihma ja seega peaks midagi tegema teisiti, et ikka äge oleks! Panime kirja, mis meie arvates RSÕ koolitused erinevaks ja ägedaks teevad. Ja jõudsime üsna kiiresti kahe olulise märksõnani – inspiratsioon ja seltskond! Oleme alati korraldanud inspireerivaid üritusi, kus inspireerivad esinejad jagavad inspireerivaid kogemusi ja mõtteid ägedale seltskonnale. Et ka Sina saaks ja julgeks suuremalt ja järgmisel tasemel mõelda ning tegutseda!

Kalle aastal 2014. Scandium polnud veel isegi visiooniks, kuid tutvused Maidoga läbi koolituse panid seemne mulda…

Heaks näiteks on meie legendaarne esineja ja minu äripartner ning hea sõber Kalle Aron, kes rääkis esimesel 2014. aastal toimunud RSÕ Praktikas koolitusel meie esimese kortermaja kogemusest. Kalle osa pealkiri oli “Kuidas jõuda paari aastaga nullist viie üürikorterini”. See oli väga inspireeriv! Seekordsel üritusel (kuus aastat hiljem) räägib Kalle sellest, kuidas paari aastaga on valminud enam kui 300 üürikorterit ning kuidas tema portfellis on 100+ üürikat. Insireeriv ja uus tase? Igal juhul!

Seega panime pead kokku ja mõtlesime, kes oleks inspireerivad esinejad, kellel oleks mingi seos ka RSÕ-ga. Esimesena tuli pähe meie tänavuse koolituse avaesineja – Alvar Räägel. Mees, kes õpetab RSÕ-s leheküljel 127, kuidas Amazonis sääsepüüdjat müüa, ning 2019. aastal selle sama ettevõtte mitme miljoni dollari eest maha müüs. Miljonid ei millestki! Siit kasvas välja ka mõte kutsuda esinema veel teisigi omal jõul miljonäriks saanud inimesi, kes oleks osalejatele inspiratsiooniallikad. Ja siit ka meie seekordne alapealkiri “Miljonid ei millestki!”

Ümarlauad ruulivad!

Mitmed esinejad ei saanud seekord osaleda või ei mahtunud programmi, kuid julgen öelda, et meie esinejate nimekiri on sellel korral tugevam kui kunagi varem. Ka pikem, mis viib meid järgmise võtmesõna ehk seltskonnani! RSÕ koolitused on olnud erilised, sest osalejad istuvad ümarlauas, jagavad omavahel mõtteid ja sõlmivad uusi tutvusi. Võtsin selle idee üle Peeter Pärteli poolt korraldatud Kinnisvarakoolitustelt, kuid erinevalt Peetrist ei keera me distsipliini üle võlli. On ok lauas kohvi juua ja vahepeal WC-sse joosta, ilma et selle eest peaks trahvi maksma. Ja koolitus ei lõppe kell 22 õhtul 😉 Aga samas oleme me erinevad tavapärastest konverentsidest, kus esinejad monotoonselt räägivad ja kuulajad sageli telos istuvad. Sunnime Sind veidi mugavustsoonist välja ja uute inimestega suhtlema – pärast oled meile selle eest tänulik (kuigi jah, algul on veidi ebamugav, et tuleb ise ka rääkida). Mida rohkem ja põnevamad esinejad, seda raskem on ühte päeva ära mahutada erinevad teemad ja vestlusringid. Mida rohkem on koolituse huvilisi, seda ebamugavam on koolitust korraldada ümarlaudades. Aga nendest põhimõtetest me ei murdu – nii võid seegi kord eeldada, et saad päeval mitu korda lauanaabreid vahetada ja uusi tuttavaid, kellega koos midagi suurt korda saata!

Kokkuvõttes on mul hea meel kutsuda Sind osalema juba 14. märtsil selle aasta RSÕ Praktikas seminaril – tuleb inspireeriv päev heas seltskonnas!

Nagu ütleb Saku vanasõna: “kes ees, see soodsamalt sees” – 50 esimest piletit läksid müüki sooduskoodiga “soodus79” ja järgmised 30 piletit on saadaval sooduskoodiga “soodus99“. Uuri esinejate kohta lähemalt ja osta pilet siit.

  1. Huviline

    Kas see koolitus sobib ka täiesti nullist alustajatele, kellel ei ole varasemat investeerimiskogemust ja arusaama, kuidas investeerimisega raha teenida?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *