Jaanuar 2020 kokkuvõte

Oleks lisaks proovisõidule aktsiaid ostnud, oleks tänaseks juba +100%! Oleks üleeile ühe calli shortinud, oleks -12 000 usd!

Aeg jälle kiirelt lennanud, alles eile tuli meelde, et kuu kokkuvõte on ju veel kribamata, kuigi oma excelis tegin ilusti ära. Suurima uhkusega saan öelda, et pärast kolmeaastast pausi hakkasin jaanuaris taaskord oma pere kulusid ka kirja panema. Päris õudne oli vaadata – midagi erilist ei ostnud, aga kokku kulus ligi 10000 eurot… samas tänu sellele, et panen kõik jälle täpselt kirja, sain aru, et paar erilist asja siiski oli – nimelt käisin nädalasel reisil USA-s (seal kulus 2700 eurot) ja tellisin endale Canyonist uue maanteeratta (sinna läks 2691 eurot). Nii, et sellised igapäevased kulud jäid 4200 euro juurde. Samas ei ole selle raha sees auto ja bensiinikulusid, mis on mul ettevõtte nimel… Ratta osas pean ka ennast kiitma – olin juba 4k+ hinnaga ratta ära tellinud, kui hakkas rahast kahju ja vahetasin aste madalama mudeli vastu. Raam ja kõik muud jutud samad aga elektrilise käiguka asemel on Ultegra ja süsinikvelgede asemel alumiinium. Aga nagu mu vend ilusti ütles – “saadki rahulikult üle kanalisatsioonikaane ka sõita, ilma et peaks kartma, et velg pooleks läheb”. Ja elektriline käikar tähendaks jälle mässamist laadijate jms. Nii, et kokkuvõttes mõistlik valik minu meelest!

Muidu oli investeerimisvallas jaanuar rahulik kuu, mõned laenud tulid tagasi, mõned laenud läksid välja. Aktsiaid juurde ei ostnud, maha ka ei müünud ja ühtegi kinnisvaratehingut ka ei teinud. Selline passiivse investori unelm, et ise oled reisil ja samal ajal intressid, divikad ja üürid laekuvad. USA reis oligi iseenesest kuu peamine teema – tegin tugioste oma positsioonidele nii et vähe polnud. Eriti rõõmustama peaksid TJX ja ROSSi aktsionärid, samuti SBUX. Päris mitmekesine reis oli ka, kuna lendasin Florida kaudu ja jäin lennust maha, siis sain endale soetada ujukad ja plätud ja teha rannapäeva Ft. Lauderdales. Rentisin ratta ja uhasin mööda rannapromenaadi ringi, väga äge oli! Nashvilles rentisin ka linnaratta ja käisin kesklinnaga tutvumas. Ning NYCis on ka täni Citibike süsteemile väga mõnus rattaga ringi kolada. Kokkuvõttes sain trenni teha ja nägin päris palju erinevaid asju ka. Veel jääb reisu tipphetkeks vennaraasu ja tema abikaasaga Ooperifantoomi muusikali vaatamine ja moodsa kunstimuuseumi väisamine. Nashvilles käisin lõpuks ära ka kantrimuusika kuulsustehallis, väga asjalik muuseum oli, lisaks oli seal ühe rokimehe live kontsert ka.

Vot see on kunst!

NYC-i uue kunsti muuseum oli päris omapärane, lisaks maalidele oli seal ka näiteks videoinstallatsioon ühest neksist, kes sõi aastajagu Wall Street Journaleid ära ja siis sittus ja oksendas selle rahvale pähe, võideldes sellega rassismi ja ebavõrdsuse vastu. Sama vend oli mõned aastad varem ülikond seljas roomanud Manhattani ühest otsast teise ja ühel teisel korral ennast paljalt vorstiga panga ukse külge sidunud. Selline kõva installatsioonivend ühesõnaga!

Dividende jaanuaris Baltikumist ei laekunud, küll aga tuli taaskord USA-st. Kokku jõudis jaanuaris minu kontole 1270 dollarit, millest siis 15% maksudeks maha võeti. Suurimad tänusõnad lähevad suitsumeestele – MO maksis mulle 420 dollarit ja PM 374 dollarit. Thank you for smoking!

Veebruaris on põhiliseks fookuseks 14. märtsil toimuva RSÕ Praktikas koolituse korraldamine – kutsusime seekord rohkem ja põnevamaid esinejaid, kes omas vallas väga edukad aga liiga sageli sellest rääkima ei satu! Alapealkirjaks on meil seekord Miljonid ei millestki – vähemalt 5 esinejat (teiste kohta 100% kindlusega ei tea) on saanud omal jõul miljonäriks läbi erinevate varaklasside ja jagavad koolitusel oma kogemusi ja õppetunde. Soovitan kindlasti lähemalt uurida!

Veebruari lõpus põrutame pere ja sõpradega 10-ks päevaks Taisse päikesepatareisid laadima, seniks aga loodame, et saame ikkagi suusad ka alla!

9 Responses

  1. Rahakratt

    Kui ma 1päev milli ära puudutan, siis kutsud mind ka esinema? Ma olen alles hoogu üles võtmas, btw.

    xoxo, Rahakratt
    (mitte musid-kallid, vaid venekeelne naer, hoho)

  2. Anton

    Kas MO-ga oled muidu positsioonilt lossi ka sisse saanud? Trend tundub alla suunas. Või on mingi pikem vaade asjaga, et lõpuks mured lahenevad ja aktsia peaks hakkama üles suunas liikuma? Suitsetajaid iseenesest jääb vähemaks. E-sigar pidavat enam mitte nii popp olema, vähemalt Eesti noorte arvates, vaid hoopis mokatubakas.

    • Jaak Roosaare

      MO-l vist mokatubakas ka positsioon sees. Hetkel dividend piisavalt suur, et pikaajalist lossi saada tähendaks MO dividendi vähendamist, mida ei tahaks uskuda.

  3. Illar

    Blogid kalduvad vaikselt reisipäevikuteks :/
    Kuhu jäävad siis ülevaated ja hinnangud ühisrahastuses,Bondoras,Omarahas,Mintoses jne?

  4. hunt

    “Samas ei ole selle raha sees auto ja bensiinikulusid, mis on mul ettevõtte nimel…” üsna avalik tunnistus, et autot ei kasutata ettevõtluse otstarbel? Mitte et mina sellest hooliks, aga olen ise huvi tundnud kui aktiivne Maksuamet selles osas on peale viimaseid seadusemuudatusi.

  5. Anton

    Nopid juurde kroonapaanikas aktsiaid? Vaatan môned su lemmikud 2019.a tasemel, mida tahtsid juurde vôtta juba rohkem siis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *