Raha teeb õnneliku(ma)ks

posted in: Personaalne, Reisimine | 4
27 kraadi ja avatud bassein!

Kell on 21.46 Florida aja järgi ja hakkan vaikselt magama minema oma uues ajutises kodus Fort Lauderdales. Hommikul Eestist lennuki peale minnes oli küll plaan Nashvilles olla (sinna oli ka hotell broneeritud), kuid piiril oli selline järjekord, et minu 2-tunnisest aknast kahe lennu vahel jäi väheks ja nii tuli ise kuidagi hakkama saada. Mainin veel ära, et õnnestus esimest korda elus lennata üle ookeani ilma joogi- ja toiduta, nii et kellele meeldib säästulend, siis soovitan soojalt Norvegiani! Uurisin, et mis nüüd edasi saab – lennufirma esindaja kehitas õlgu ja soovitas uue pileti osta. Seda aga sai alles järgmiseks päevaks.

Mis siis ikka – broneerisin endale uue lennu, hotelli ja auto, ostsin Rossist endale ujukad ja päikeseprillid ja lõpetasin päeva basseinis. Floridas nimelt on 27 kraadi sooja. Avastasin, et lasin endale müüa kaks kaskokindlustust ja esmalt 16 dollarit maksev auto läheb maksma hoopis 16 + 20 (Orbitzi kindlustus) + 34 (Thrifty kindlustus) dollarit. Ja et see 30 minutit piiril venitamist maksis mulle kokku enam kui 400 dollarit. Tundsin korraks, kuidas vererõhk tõusis ja tekkis paanikahoog, et niipalju raha lihtsalt tuulde kulus. Ja siis suutsin ennast maha rahustada – tegelikult on ju tore korraks Floridas olla ja võtan seda rahakulu pigem puhkuse osana. Juurde müüdud kindlustust aga justkui hea karma tekitajana, sest müügimees saab sealt korraliku boonuse. Ja tegelikult on ju Floridas omajagu odavam käibemaks kui Nashvilles! Nagu näha lööb välja vana raamatumüügiväljalt külge õpitud oskus leida igas sitas olukorras kolm positiivset asja. Stress läks ära ja täitsa hea hakkas. Nii, et jah, raha abil saab õnnelikumaks küll!

Siinkohal ka kiire mõtteharjutus, mis oleks juhtunud siis kui raha poleks olnud. Kõige paremal juhul öö lennujaamas ja suurem vaidlus lennufirmade klienditeenindusega (millega kaasneb hiljem korralik telefoniarve). Halvemal juhul aga oleks pidanud Tom Hanksi tegema ja ei teagi, mis edasi oleks saanud. Nii, et tasub ehitada enda meelerahufondi ja seda just sellistes olukordades kasutada, et meelerahu säiliks! Ahjaa, kuna USA-s oli täna korralik börsiralli, siis teenisin kaotatud raha ka tagasi 😉

4 Responses

  1. Sten

    Tervist!

    Kuidas on võimalik avada konto New Yorgi börsi ning seal omakorda maakler leida endale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *