Detsember 2019 kokkuvõte

Päkapikud ei väsi…

Enne kui saame 2019. aasta ja kümnendi kokku võtta, tuleb ikka kohustuslik igakuine kokkuvõte ka purki saada. Kuu möödus lume- ja jõuluootuses, sai piparkooke krõbistatud ja trenni ka tehtud. Kuna pärast suvist Etape du Touril suremist vedasin 500 euro peale kihla, et olen enne uut aastat alla 90 kilo, siis oli üks fookus ka pidev enese distsiplineerimine ja jõuluorgiatel kalorite eest kõrvale põiklemine. Paar korda siiski murdusin ja nii olin 27. detsembriks umbes samas kaalus nagu kuu alguses (ca 93 kg). Lõpuspurt oli siiski edukas, 24 tunni paast, trenn ja vähene joomine viis kehakaalu 31. hommikuks 89,5 kg peale ja jättis mu 500 eurot alles.

Kui kalorid ja kehakaal kõrvale jätta, siis teine suur fookus oli Dustini koolitus kuu alguses koostöös Äripäevaga ja kõvem raamatute postitamine. Tegime koos Madli ja Kertuga vist ka kõigi aegade käiberekordi – esialgsetel andmetel telliti detsembris läbi minu blogi enam kui 6000 euro eest raamatuid. Miljonid ei millestki sai päris kiire stardi ja laos on alles ainult 100 raamatut (poodides peaks varu veel kõvasti olema).

Enne kui raha teemade juurde läheme, siis veel mõned pildid jõulupidudest, et oleks ikka meeles, et detsember on tore kuu!

Scandiumi jõulupidu
Europe1 Ventures jõulupidu
Everaus KV jõulupidu

Käisin detsembris koos Kristjan Liivamäega ka Investeerimisklubi raadioeetris ja targutasime koos Marko Oolo ja Liisi Kirchiga laste ja rahatarkuse teemadel. Järele saab kuulata siit. Ja paar päeva tagasi tuli LHV-lt uudis, et nüüd saab lastele kontosid avada otse kodust, nii et jaanuaris plaanin ka Hugole ja Mariele kontod ära teha.

Rahaliselt oli detsember rahulik kuu. Mingeid erilisi laenutehinguid ei teinud, kinnisvaratehinguid ka mitte. Aktsiates jõudsid kontole COOPi aktsiad ja ostsin juurde Olainfarmi aktsiaid. Dividende ja kapitalitagastusi laekus Müügigurule 1050 eurot Tallinkilt ja 4200 eurot Nordeconilt. USA-st tuli dividende 1890 dollarit, millest siis läks maha 15% tulumaksu. Raha tuli koju Creditstari võlakirjast, mis aegus 1. detsembril. Paigutasin selle raha Lionpacki üürikorterite võõrlaenude tasumisse. Põhjalikumalt kirjutaks Lionpacki asjad lahti 2019. aasta kokkuvõttes.

3 Responses

  1. Ostap

    Swedis on nüüd Balti aktsiate hoidmine ja kauplemine tasuta, mis tähendab, et võimalikud ettevõtted on rohkem käega katsutavad. Ka aruanded on soovi korral maakeeles loetavad jne.
    Sa seda ei ole kaalunud LHV kogumiskonto indeksite asemel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *