Oktoobrikuu 2019 kokkuvõte

Vaade Pikk 20 aknast Viljandis

Istun uuendatud ägedas Rahva Raamatu kohvikus Pärnu maanteel ja katsun eelmise kuu kokku kirjutada. Kaks suuremat sündmust keerlesid mõlemad ümber kinnisvara. Nimelt oleksin ma oktoobris peaaegu saanud Suure-Jaani rantso omanikuks ja investeerisin ühte Viljandi arendusprojekti. Suure-Jaani seiklustest saab uues kinnisvararaamatus eraldi peatüki kirjutada, lõppes see kergenduse, päästetud abielu ja 2500 eurose kaotusega. Viljandis aga hakkame Pikk 20 aadressile Airbnb investeerimiskortereid rajama (kellel huvi on, võib kirjutada!). Kokku tuleb 21 korterit, kaks maja ja valmivad 2020. lõpuks.

Muidu oli ilus kuu, ilm soosis väljas jalutamist ja rattasõitu. Väisasime nii Pärnut kui ka Haapsalu. Nagu ikka, siis tõime Türgist ka mingi viiruse kaasa ja nohu on oktoobris ikka püsiv saatja olnud. Sellest hoolimata olin ise tubli, käisin päris mitmes kohas esinemas ja viisime üle hulga läbi Madli ja Kertu abiga ka RSÕ Praktikas koolituse. Novembris ja detsembris on plaanis kolm erineval teemal jätkukoolitust ja siis on selleks aastaks koolitustega ühelpool. Või noh, tegelikult räägiti mulle ikkagi auk pähe ja novembri lõpus toimub Kuressaares ka üks rahateemaline esinemine.

Seppol külas

Kuu lõpus oli mul võimalus täna Äripäevale ja Investor Toomasele käia külas Soome börsigurul Seppo Saariol, kes teatavasti minu teekonnal aktsiainvestoriks kriitilist rolli mängis. Väga äge oli, tegime intervjuu ja Seppo tuleb veebruaris Eestisse esinema ka. Seppo näeb oma 81 eluaasta kohta väga hea välja ja jutt ka väga asjalik. Ei mingit märki vananemisest! Pikaealisuse saladus pidi olema sport ja orienteerumine. Mulle avaldas muljet, et Seppo investeerib ikka väga agressiivselt ja jahib endiselt kasvuaktsiaid. Respect! Käisin Seppo külaskäigu muljeid ka Äripäeva raadios jagamas, kuulata saab intervjuud siit.

Aga räägime investeerimisest ka. Oktoober oli passivse tulu osas selle aasta paremuselt teine kuu, peamine süüdlane selles asjaolu, et võtsin laenudest raha välja ja sellega koos tuli ka intress koju (visualiseerige sõdureid, kes naasevad lahingust sõjavangidega). Raha oli plaanis paigutada Suure-Jaanisse, aga kuna tehing jäi ära, siis rahastasin sellega hoopis uusi hüpoteeklaene (visualiseerige sõdureid ja ümbertreenitud sõjavange uude lahingusse minemas).

Lisaks intressile laekus dividende ka, seekord ainult USA-st. Oktoober on mul kõige madalama tuluga kvartetis (koos jaanuari, aprilli ja juuliga), kuid nende kuude lõikes oli tegemist siiski paremuselt teise tulemusega. Aktsiaid juurde ei ostnud, midagi ei müünud ka. Mõned optsioonipositsioonid panin kinni ja võtsin veidi kasumit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *