September 2019 kokkuvõte

Männiku on tõeline krossiparadiis!

Uskumatu, et pole suutnud septembrit purki lüüa. Vaadates telefonist enam kui 100-t pilti, siis saan aru ka miks. September oli lihtsalt nii tegus, tihe ja äge, et seda kõike ühte postitusse panna ongi väga keeruline. Kuu algas sellega, et tellisime lõpuks ära endale suplustünni ja kuu lõppes suplusega Türgis. Vahepeale mahtus aga esimene koolipäev, Hugo uus lasteaed, kõvasti tsikliga ja rattaga mudas madistamist, quittimine Haanja 100-l (jumal tänatud, et 50. km peal pooleli jätsin, muidu oleks ilmselt siiani kusagil Rõuge metsas mudas kinni!), kinnisvaraseminar, IKEA, Pärnu korteri sisustamine, DUO loftide virtuaalreaalsus ja palju muud.

Raamatukaupmehed

Kinnisvaraseminarist oli juba varem juttu, seega pikemalt ei peatuks. Lisaks käisin septembris esinemas Õpetajate Maja poolt korraldatud rahakoolitusel. See aitas veidi setitada mõtteid RSÕ Praktikas koolituse jaoks, mis toimub juba oktoobri lõpus. Kui koolitamine kõrvale jätta, siis möödus september küllaltki puhkamise tähe all! Sellest aga rohkem kirjutama ei hakkagi, panen paar pilti pigem.

Aga läheme kohe investeerimise ja rahakeerutamise juurde, et liigselt mõte mujale kinni ei jääks. Alustame laenudest ja intressist.

Suurim uudis on see, et saime lõpuks suurema osa Elva Kodu laenudest ära refinantseeritud ja seega sain oma sinna laenatud raha (koos intressiga) tagasi. Tore ikka kui raha koju tuleb! Pidin osa sellest rahast ühte hüpoteeklaenu panema, mis aga kuidagi välja ei tahtnud minna. Kokku kandsin notarile raha lause kolm korda (esimesel korral ei tulnud müüja kohale, teisel korral pööras ostja tehingu tagasi ja kolmas kord uue ostjaga läks kaubaks). Lisaks läks osa raha Everaus Kinnisvarasse osaluse ostmiseks (see rohkem kinnisvara teema). Paar varasemat laenu tuli veel tagasi. Ühisrahastus vaikselt tiksus.

Tegelikult on Jüri praegu hoopis DUO Loftide kinoruumis

Kinnisvaras on uudist niipalju, et nägin esimest korda oma silmaga virtuaalseid DUO Lofte. Kes pole Oculus Questi varem proovinud, siis väga soovitan! See on meelelahutuse (ja kinnisvaramüügi) tulevik! Vedasin prillid nädalavahetuseks koju ka ja sain isegi oma isa aiamaal virtuaalset arendust vaatama. Väga lahe (ja realistlik!) kogemus! Kellel tõsisem huvi, siis meie Scandiumi kontoris ja Tartu Domuse kontoris saab DUO lofte virtuaalprillidega edaspidigi vaadata. Everausil läks lahti Lagedi Kodu müük (päris edukalt kusjuures!), nii et paugutame lofitidega ikka igal rindel 😉 Üürikad tiksusid vaikselt, mingeid suuremaid uudiseid sealt ei ole.

Dividendid toovad ikka naeratuse näole! (tänud dr. Arpole naeratuse eest!)

Aktsiates oli tihe kuu. Plaanisin endale LHV aktsiaid juurde osta, soetasin mõned sajad märkimisõigused ära ja siis selgus, et kui võimenduslaen lahti, ei saagi märkida. Panin siis ostetud märkimisõigused paar senti odavamalt müüki ja sain tunni ajaga ligi paarkümmend eurot lossi. Hea vähemalt, et teenustasusid ei pidanud maksma! Dividendidest kostitas mind taaskord SFG järjekordse kapitali vähendamisega, seekord laekus 1600 eurot. Vaatan, et olen oma algse investeeringu aastate jooksul juba kuhjaga tagasi saanud. Üks märkimist vääriv asjaolu veel – septembris hakkas LHV minu väärtpaberikontolt haldustasu küsima. Mõtlesin juba, et Balti aktsiate hinnakirjas on midagi muudetud ja saatsin kurja kirja teele. Selgus aga hoopis, et Iute Crediti uus võlakiri on listitud Saksamaal ja kvalifitseerub seega välisväärtpaberiks. Vot sulle siis! USA-st ostsin juurde Altriat ja Berkshiret, müüsin mõned optsioonid ka ja panin lõpuks kinni oma Beyond Meat optsioonipositsioonid. Kokku tuli sealt ligi 4000 dollarit kasumit – pole paha! Selle eest saab siis päris mitu PÄRIS burgerit! USA-st laekus dividendi 1890 dollarit (-15% tulumaks), päris edukas kuu oli – lausa rekordiline! Suurima panuse andsid VGR, VIRT ja IBM. Käisin Äripäevas oma aktsiatest rääkimas ka, seoses Peter Lynchi raamatu eestikeeles ilmumisega. Väga hea raamat on – lugesin selle EBS-i raamatukogus täiesti kapsaks, reaalselt võite lehekülgedelt borshisupi plekke leida.

Kõik positsioonid pildile enam ei mahu…

Funderbeamis toimetasin ka päris aktiivselt. Sain oma Ampleri tokenid kontole ja varsti peaks ratta ka kätte saama! Lisaks jõudsid minu kontole Madis Müüriga kahasse ostetud UpSteami tokenid. Vaikselt (FB guru Madisega võrreldes lausa hiirvaikselt) ikkagi portfell kosub. Vähemalt on positsioone nii palju tekkinud, et enam ühele screen shotile ära ei mahu.

Selline kuu siis! Nüüd mõned pildid ka lisaks! Ja tuletan meelde, et viimane võimalus veel 27. oktoobril toimuvale RSÕ Praktikas koolitusele pileteid osta!

Puhkus Türgis on peredele parima hinna-kvaliteedi suhtega. Mammu says YES!
10 euroga jalkariided – jah, palun! Võtame kohe 2 paari!
Stedingu kohvik Võrus – elu äge koht!
Kütiorus veel nägu naeris. Varsti enam ei naernud…

 

2 Responses

  1. Rahakratt

    Mida elu ikka, Money-Jack… see oli praegu igati hea lugemine tööandja tasuta kohvi kõrvale. Ma olen ise ka hakanud rohkem pilte blogisse panema, et nagu koomiks on. Sa pane ka veel julgemalt. Hea emotsioon tekib ja vaatamine annab jõudu, et kuidas rikkal ige alati paljas on.
    Jõudu!

    • roosaare

      Ilgu-ilgu, küll me su idenditeedi teada saame. Ma tegin juba pakkumise, et 10 UpSteami tokkenit ilma maskita kratti eest – dead or alive!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *