Märts 2019 kokkuvõte

SWA tiimiga Austrias mägesid vallutamas

Käes on 10 aprill, olen saanud aasta vanemaks ja viimane aeg möödunud kuule joon alla tõmmata. Märts möödus suuresti haige olemise ja unepuuduse tähe all. Oli ka helgeid hetki muidugi – käisime raamatumüüjatega Austrias suusatamas, väisasime Nublu tiimiga Põhjalat, korraldasime 10. märtsil alustajatele mõeldud koolituse, igal õhtul oli põnev AK-st valimisega seotud uudiseid vaadata ja kuu lõpuks sain jälle terveks. Aga üldiselt on mul hea meel, at märts läbi sai 😉

Liigume kohe investeerimisteemadele ära. Alustaks aktsiatest, sest üle hulga aja alustasin ühe uue suurema positsiooniga. Mõista, mõista, kes see on? Ärilaenude turuosa üle 60% Eestis, logos on hea fantaasia korral võimalik näha kahtlast kujutist.. Õige, vastuseks Swedbank! Ostsin kolmes osas, keskmise hinnaga 134 SEKi. Kasutasin IB-d ja 100% SEKi võimendust, sest intress selle eest on 1,5% aastas. Nii pole vaja valuutariski võtta ja valuutat konverteerida. Esimese portsu eest saan dividende ka – põnev vaadata, kas IB peab kinni 30% (nagu ma arvan) või midagi muud…

Dividende laekus IB-st üldse kõige aegade rekordiline kogus – 1466 dollarit. Panen tabeli ka kaasa. See kvartaalsete dividendide teema on ikka päris mõnus. Tegin uue tabeli selle jälgimiseks ka, kolisin Excelist GoogleDocsi. Aprillis tuleb samas korralik kukkumine vastu võtta, sest Uniti kärpis dividendi ära (mulle oleks pidanud muidu laekuma 360 dollarit). Aga muidu vaikselt tiksus. Ostsin natuke VIRT ja JPM juurde ka. Baltikumist laekus ainukese dividendina märtsis LHV-lt veidi üle 100 euro.

Põhjala investeeringuga tutvumas ja tugioste tegemas!

Intresse teenisin nagu ikka jõudsamalt kui dividende. Mida aeg edasi, seda rohkem portfell intressitoodete suunas kaldu on läinud. Ostsin endale esimest korda ka Iute Credit võlakirju, maksavad 12% aasta baasil kvartaalselt. Intressi laekus veel Scandiumist ja Uuesalust. Omarahasse kandsin seekord ka lausa raha juurde 1200 eurot ja kõik läheb ludinal välja ka. Kokku laekus märtsis intressi Omarahas 787 eurot ja kahjumit sain 227 eurot.  

Kinnisvaras oli selline põnev hetk, et müüdud sai Scandium Kinnisvara kolmas maja – üks investor võttis korraga Avangardist kõik alles jäänud korterid ära ja sinna kadus ka minu kiusatus osta endale linnakorter. Kokkuvõttes oli äge projekt – meie saime kogemuse võrra rikkamaks ja linn ka ühe ilusa maja võrra rikkam! Ja ostjatel ka põhjust rahul olla, sest lühiajaline üürimine pidi seal väga hästi lendama! Soetasime Scandiumiga aprilli alguses ka ühe uue krundi, kuid sellest on veel vara kireda.

Üks asi tuli veel meelde. Ma olen ju läbi Funderbeami ka iduinvestor. Pole eriti aktiivselt sellega tegelenud aga panen screenshoti kaasa. Kõige paremini õitseb endiselt Madis Müürilt ostetud Ampleri positsioon.

15 Responses

  1. Rahakratt

    Enda blogist lugesin, et oled ka ise uue raamatu “Richest Man in Sakulon” peategelane ja (kaane)staar. Tubli töö 🤜

    • roosaare

      Mõtlesin seda, et ostsin võimenduse eest ja laenasin kõik SEKid IB-st ilma et oleks pidanud valuutat konverteerima.

  2. Taavi

    Kas Sa Märtsis Bikeepis osalemise ka lukku lõid? Kas see pigem järgmise kuu update osa? 😉

    • roosaare

      Sai jah, läks meelest mainida seda. Panin screenshoti kaasa. Tahaks aprillis chagamahla ka juua ja mõned osakud krabada 😉

  3. Rahakratt

    Seekord üks kommentaar ilma naljata ja siira tänuga. Miks? Sest kunagi ammmuuuuu ma lugesin su blogi ja mõtlesin, et vau, vapsje isand ikka, võtab börsilt mingi paar sotti dividende – pean ikka ise ka proovima hakkama. No ja täna siis tuli mulle ka tmk1t divikat mingi ligi 200€ ja tuleb peatselt mujalt juurdegi. Ehk siis miski pole võimatu ka mingusuguste lihtsurelike jorsside jaoks, kui sihikindlust Jaagub (sry, selle nimenalja ma lihtsalt pidin ära tegema)!

    Täna nüüd loen, kuidas sina paugutad paarikümne ja mitmesaja kilo kaupa juba ja loodan, et tulen paari aasta pärast siia tagasi ja kirjutan tänasele sarnase kommentaari – et nüüd teen ise samamoodi.
    Aitäh.

  4. jarmo

    Kas ma saan õieti aru, et läbi IB swedi ostes on võimenduslaen aktsiate tagatisel 1,5% aastas? Endal puudub sellise instrumendise kasutamise kogemus ja sellest ka selline küsimus. Ja analoogne toode läbi LHV Panga on ca 7-8% aasta intressiga? Tänan vastuse eest. Jarmo

  5. roosaare

    Ja selgus, et IB pidas 30% kinni Swedi divikast. Järgmine kevad tuleb enne dividendi maha lükata. Aga vähemalt kattis aastase intressikulu kuhjaga ära.

  6. ML

    Kui pikalt OR laenu välja annad või andsid selle 1200€ ? Ise olen sealt eelmise aasta lõpust väljumas. Vahepeal oli ikka intress ülimadal ja muudkui läks laene järjest hapuks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *