Oktoober 2018 kokkuvõte

posted in: Investeerimine, Kuu kokkuvõte | 7
Minu rattapere täienes uue beebiga!

Novembrikuu käes, beebi sünnitusmajast koju toodud, nüüd võib siis oktoobrikuu ka kokku võtta. Tegelikult jõudis beebi meie perre alles novembris ja seega tuleb sellest sündmusest juttu alles novembrikuu kokkuvõttes. Aga ühe uue pereliikme saime ikka oktoobris ka – Merida Big Trail, selline poolfätt “tank”. Olen nädalaga miski 200+ km ära veerenud ja väga rahul. Eriti äge on sellega Saku 100 radasid avastada – kes oleks arvanud, et mul kodukandis sellised ägedad singlid metsas sõitjaid ootavad. Ilmad on olnud ka super – kui nädalane traditsiooniline külmetus kõrvale jätta, siis olin oktoobris peaaegu iga päev ratta seljas. Kuu algas Türgis, sellest oli juttu juba eelmise kuu kokkuvõttes. Aga jah, haigus pani väikese põntsu, nullipäevi oli liiga palju ja nii sai oktoobris kokku vändatud vaid 711 kilomeetrit. 10 000-ni on minna veel ca 1800 kilomeetrit. Tehtav, aga liiga lebo ka ei ole. Nullipäevi ei tohi eriti sisse lasta. Üks päev korraga!

Uus kontor Lauteri 5, korrus 5!

Muidu olid ka põnevad ajad, kolisin sisse oma uude kontorisse Lauteri 5, viies korrus. Palju on veel teha, aga suhteliselt chill on siin juba. Lisaks minule toimetavad siin raamatumüüjad ja SW tütarfirmad (coaching, head hunting). Kõige suurem rõõm on sellest, et üle pika-pika aja on mul nüüd ka pult ja parkimine Tallinna kesklinnas! Jess!

Investeerimises oli suhteliselt laenukeskne kuu. Nagu IK podcastis sai ka räägitud, on laenu kerge anda ja raske tagasi saada. Olengi siin viimase kuu jooksul paari hapneva laenuga maadelnud, üht-teist on saanud juba koju ka tuua aga palju on veel laia ilma peal ripakil. Ühe laenu andsin inkassosse ka. Samas meeldib mulle ikka sama reha peale mitu korda astuda ja nii sai oktoobris ka 5 laenu välja antud. Samas on need kõik tagatud ja tunduvad mõistlikud. Sain jupi raha ka Uuesalust tagasi, selle projektiga sisuliselt lõpp paistab ja novembris peaksid rahad koju tulema. Vist 1-2 maja on veel müüa. Müügigurule laekus lisaks eralaenudele ka intresse Endoveri Fabriku projektist 458 eurot.

Kinnisvaras toimetasime vaikselt. Avangardis oli oktoobri alguses avatud uste päev, sai oma silmaga ka see maja ära nähtud. Läksin päris elevile ja hakkasime Kallega juba 1. korruse korteri jaoks raha otsima, kuid siis sain ikka aru, et mul hetkel kesklinna korterit vaja pole, hoolimata sellest, et ilus asi. Laavas käib kõva ehitus ja maja muudkui valmib. Üürikorterites mingeid erilisi uudiseid ei ole, vaikelt tiksuvad.

Aktsiates ka eriti tehinguid ei teinud. Eraisikule laekus Novaturaselt 104 eurot divikat (sellest peeti 15% tulumaksu kinni). Müügiguru OÜ-le laekus 330 eurot dividendi Olainfarmilt. Lisaks laekusid dividendid USA-st. Ostsin mõned Berkshire, ATT, ITW ja TXN aktsiad languse ajal juurde ka ja panin lühikesed Apple ja Berkshire ostuoptsioonid kinni. Meele tegi mõruks aga GE ja OMI, kes mõlemad dividendi kärpisid. Eriti OMI, millel 19 aastat tõusvaid divikaid selja taga. Üldse vaatasin, et enamik minu kõvade jiildidega ettevõtted (CJREF, FRO, TNK, GMLP) on oma divikad ära kärpinud ja aktsiad ka kõvasti miinuses. Tagantjärgi tarkusena tasub ikka pigem kvaliteeti panustada!

7 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *