Koolitus Berkshire Hathaway-st 2. detsembril

posted in: aktsiad, Koolitus, Uncategorized | 14
Minu kodune lektüür

Minult on palju kordi küsitud, et miks ma investeerin Warren Buffetti juhitavasse Berkshire Hathaway aktsiasse? Kas ma ei tea, et Warren on 88 aastane ja sureb varsti ära?? Ja kas ettevõte pole juba liiga kallis ja mis saab siis kui ikkagi Warren ära sureb ja kuhu sellel aktsial ikka enam tõusta on, miks ta sindrinahk dividende ei maksa ja mis juhtub siis kui ootamatult peaks Warren ära surema… Olen juba pikemalt peas veeretanud mõtet, et tahaks võtta rahulikult 2-3 tundi aega ja kõigile huvilistele ära seletada, miks minu arvates Berkshire peaks olema iga investori portfelli nurgakivi. Ja mis juhtub kui Warren siit ilmast lahkub, miks ma investorina tegelikult ei taha dividende saada ning millest see Berkshire üldse koosneb. Miks ma usun, et see ettevõte suudab jätkuvalt pikas perspektiivis SP500 indeksit ületada (ja seda ka matemaatiliselt tõestada). Ehk siis müüa inimestele argumenteeritult ideed, et üks lihtsamaid viise investeerimiseks on Berkshire Hathaway. Ja teha seda nii põhjalikult ja argumenteeritult, et järgmise langusfaasi ajal investorid Äripäeva hirmulugusid lugedes oma aktsiaid müüki ei paneks…

Teiseks tahaks rääkida sellest, kuidas seda aktsiat oma portfelli koguda. Millist teenusepakkujat kasutada ja kuidas kasutada erinevaid optsioonistrateegiaid ja võimendust. Jagan siinkohal oma teekonda ja näiteid (olen viimase kolme aasta jooksul teinud Berkshirest oma suurima aktsiapositsiooni).

Mõte oli hea, aga ei olnud katalüsti, et miks sellist koolitust peaks just praegu tegema. Kuni selle nädalavahetuseni, kui Berkshire teatas oma III kvartali tulemused ja ühe uudise, mis tähendab Berkshire jaoks uue ajastu algust ja potentsiaalselt kõrgemaid tulevikutootlusi. Mis ja kuidas, sellest siis lähemalt juttu juba toimuval koolitusel.

Seekord toimub üritus Blissis, mis võimaldab ka pileti hinna hoida väga mõistliku (39 eurot). Kokku mahub saali kuulajaid kuni 50, seega kui Sind teema kõnetab, siis soovitan kiirelt reageerida. Koolitus toimub pühapäeval, 2. detsembril 12-15. Kohapeal pakume kohvi ka 😉

Registreeri ennast SIIN

2015. aastal hõikasin välja ka väljakutse, et Berkshire teeb igale Eesti pensionifondile 10 aasta lõikes ära – loe lähemalt.

PS. Ma usun, et ma olen Berkshire ja Buffetti osas Eestis vähemalt top3 ekspert! Vanahärra Warren ise ka kinnitab seda oma allkirjaga:

14 Responses

  1. roosaare

    Sai kodukootult tehtud see süsteem ja kinnitust ei tulegi. Kui kohad täis, siis kaotame lingi ära 😉 Seega kui sai regada, siis oli koht olemas.

  2. Rivo

    Kas arved on muidu välja saadetud? Sain ära regada, kuid veel pole arvet saanud.

  3. polegi olemas

    BRK tasub eemale hoida, graafiline pilt selline, et kohe saavad hamba ja pakuks, et katalüsaatoriks on näiteks ühe osana kindlustuse kahjud, seoses California põlenguga. Alati, kui mingi suurem jama, ei tasu positiivset loota. Kui vanamees ära sueb, muutub ka firma. Miks? Sest oma kogemusest tean, et vahet pole, kui head su reeglid on, ikka kaldume neid murdma. Sama saab olema nende tulevaste juhtidega, kõikidel pole sellist nävi nagu vanameistril.

  4. Dew

    Ekspert sa loomulikult ei ole. Buffett ei ole mitte ainult vana, vaid kahjuks ka inimene, keda saatmas bukett psüühilisi haigusi. See on neil perekonna viga. Esivanemad kahjuks suisa hullumajades olnud. Viimasel ajal on asjad halvemaks läinud ka Buffettil. Ta pingutab tõsiselt, et ajale mitte jalgu jääda ning suutis teha vähemalt ühe normaalse liigutuse, ostes Appelit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *