Aprillikuu kokkuvõte 2018

Kontorist vaade

Käes on juba 3. mai ja ootame siin Rhodose hotellis oma õhtust lennukit. Tegelikult võiksin praegu hoopis tasuta sööki mugida (ultra all-inclusive, tänu SWA-le!) või basseinis veel hulpida ja D-vitamiini manustada. Aga oleme ausad, nädalaga saab sellest vaikselt kopp ette ja päris mõnus on hoopis kohvi ja arvutiga aega veeta. Vaade on minu kontorist hetkel päris hea nagu kõrvalolevalt pildilt näha. Igal juhul suured tänud SWA-le kõva reisi eest – seekord võtsime lisaks lastele ka vanemad kaasa.

Aprill ise oli päris pikk ja lohisev ja vahepeal oli juba selline tunne, et saan lausa 1000 km kätte rattasadulas. Aga ei tulnud ära ikka, kuigi hetkel selle aasta rekord sai tehtud. Kokku väntasin 829 kilomeetrit. Oma osa oli selles ka uuel rattal, valgete kummide ja punase raamiga klassikul, millel on terasest raam ja kaalu sama palju kui mu ülejäänud ratastel kokku. Uhasime Hugoga igapäevaselt Saku kergliiklusteedel ringi ja kogusime kilomeetreid.

Uus ratas

Kättekõverdustega olen ka graafikus, kuigi paaril päeval oli kopp eest. Kokku siis 3165 kätekat aprillis ja täna näiteks tuli hommikul juba 123 kätekat teha. Samme tuli aprillis ümmarguselt 295 000.

Mille poolest veel aprill meelde jäi? Käisime Leguari meestega Olympicus pokkerit mängimas, Errieris dzinnitesti tegemas, esinesin Eesti Pangas ja Kinos Sõprus. Ahjaa, sai ka oma sünnipäeva tähistatud Helsingi laevas ja koos Kalle ning Maidoga Soome 20000+ eur/m2 kinnisvara uudistatud. Mariaga käisime Viljandi Folgi previewl muusikapäevade raames ja tänu Erki agiteerimisele jõudsime ka teatrisse. Tihe kultuurikuu!

Aga räägime investeerimisest ka. Alustame intressidest. Sain oma Bondora uuesti tööle, selgus, et mulle oli kogemata pandud Affiliate konto, millega investeerida ei saanud. Panin isepakkuja pakkuma ja raha uuesti keerlema. Omarahas laekus 1015 euri intressi ja 273 eurot kahjumit. Mintoses laekus 156 eurot intressi. Raha juurde ei kandnud, välja ka ei kandnud.

Dividende laekus ka. Eraisikuna sain Kaubamajalt 252 eurot ja EfTENilt 51 eurot. Ettevõttesse laekus 1020 eurot EfTENilt, 80 eurot LHV-lt ja 90 eurot Siauliu pangast (millest 15% peeti tulumaksu ka kinni). USA-st laekus 352 eurot, kokku 13-lt ettevõttelt (suurim ports UNIT-ilt). Kokku seega 1832 eurot. Tore oli näha, et kui eelmisel aastal laekus aprillis IB-st ainult 11 eurot, siis sellel aastal oli juba üle 350 euro. Päris mitu firmat tõstsid oma dividende ka (näiteks XOM, IBM) ja mai alguses ka Apple. Aga selle eest teatas Tallinna Vesi jällegi rekordiliselt madalad dividendid. Win some, loose some, nagu öeldakse! Selleks ju hajutamine ongi…

Kinnisvaras oli rahulik, SpaceCube sai ametlikult välja müüdud ja hetkel on meil müügis ainult Avangard ja Laava. Elvas lõpetame juba mitu kuud Pika tänava maja ja nüüd tõesti lõpp paistab. Mingeid uusi projekte hetkel plaanis pole.

Paar nädalat veel Eestis ja siis Ameerikamaa poole teele. Esmalt kiire matk vennaraasuga Colorado mägedes ja siis juba järjekordne raamatumüügisuve algus Nashvilles.

 

 

9 Responses

 1. ML

  Hei,
  Kuidas sa neid kätekaid teed või arvestad, et sellise suure numbri saad ? Nt hommikul x korda ja päeva jooksul siis veel mõned korrad ? Aga väga tubli !

 2. GT

  Tere,

  Kas XOM-i lisad juurde ka, pärast nädala tagust langust? Minu arust üsna hea koht, kust siseneda.

  P.S. Tubli töö oled ära teinud, tore näha, et dividendid nõnda jõudsalt kasvavad.

 3. Eluolust

  Väga tubli oled, et kätekõverdusi teed ja veel nii palju!

  Sellega aga tuli meelde, et kaitseväes aega teenides vedasime kambakesi ühe teise ajateeniga kihla, et ta ei suuda 24 tunniga 10 000 kätekõverdust ära teha. See hull tegi üle 12 000 lõpuks 😀

  • roosaare

   Ettevõte tundub asjalik, sõltub hinnast muidugi. Kui lubatakse 30m dividendi, siis eeldades, et see on neto, siis ei tahaks rohkem maksta firma eest kui 600m. 5% tootlus tunduks ok. See nüüd hästi puusalt…

 4. Vallo

  Mis saarvad,kas Saf Tehnika on emotsionaalne langus hetkeljuba tipust miinus 40% kas sinu silmis hea ostukoht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *