Suur aktsiainvestorite koolitus tulekul

posted in: aktsiad, Koolitus | 1

Veel vähem kui nädal aega on jäänud, et ennast soodsalt registreerida 12. mail toimuvale Suurele aktsiainvestorite koolitusele. Usun, et tuleb selle aasta üks kõvemaid üritusi just sisulise poole pealt.

Esinejad: Jaak Roosaare, Kristi Saare, Märten Kress, Kristjan Liivamägi, Kaarel Ots, Peeter Luikmel, Sander Pikkel, Tõnu Mertsina, Ranno Tingas.
Teemad katavad kõik aktsiainvestorile vajaliku, päeva alustame maksuteemade ja juriidikaga. Maksuteemadega alustab Kristi Saare, kellelt saab teada:
1) Millistes olukordades on eraisikuna aktsiate omamine mõistlikum? Millistes olukordades tasuks juriidilise isikuna tegutsemist kaaluda?
2) Milliste kuludega tuleb jur. isikuna tegutsedes arvestada (LEI kood, raamatupidamiskulud)? Millisest summast on üks või teine tegutsemise variant optimaalsem?
3) Milliste maksuerisustega tuleb arvestada (div. topeltmaksustamine, pärandi maksustamine jne) Kuidas mõjutab maksustamist teenusepakkuja valik?

Selle aasta alguses rakendus palju segadust ja piiranguid kaasa toonud MIFID II regulatsioon, mis investoritele paras peavalu on. Aktsiainvestorit mõjutas see mitmel moel – alates LEI koodi vajalikkusest, kasvukonto fondide vahetusest kuni piiranguteni osade aktsiate/fondide ostmisel. Teemat avab LHVst Sander Pikkel.

Sellest täpsemalt:
– mida MIFID II piirab?
– mille alusel piiranguid rakendatakse?
– kas on midagi veel regulatsioonist üllatuslikku oodata?

Juriidiliste ja maksunüansside jaoks oleme kohale kutsunud tõelise eksperdi – Ernst & Youngi juhtivpartneri Ranno Tingase. Tema vastata jäävad kaks olulist aktsiatesse investeerimise nüanssi juriidikast ja maksundusest:

1) Kuidas siis ikkagi on aktsiatesse investeerimise ja põhitegevusala valikuga? Millised on mõttekohad kui su ettevõte tegelebki ainult isikliku investeerimisportfelli haldamisega?
2) Mida tähendab uus rakenduv 14% maksumäär dividendidele – keda ja kuidas see mõjutab, ning kuidas puudutab see väikeinvestoreid?

Päeva keskel vaatame täpsemalt üle tulevikuvaate kohalikul ja maailmatasandil. Selleks oleme kutsunud rääkima Swedbanki peaökonomisti Tõnu Mertsina, Eesti Pangast Peeter Luikmeli ning Tallinna börsi juhi Kaarel Otsa.

Kõiki kolme ettekannetest saab teada, mis seis on majanduses praegu ja mida on võimalik tulevikust oodata. Kas Eesti majanduses ja globaalses majanduses on sarnased trendid? Mida oodata või karta? Kuulda saab nii numbreid kui statistikat aga ka suuremat vaadet tulevikule!

Päeva lõpus hakkame aga praktiliselt portfelli koostama. Päeva lõpus räägivad olulistest nüanssidest aktsiate ja indeksite valikul Märten Kress ja Jaak Roosaare, jagades nii seda, mis on instrumentide valikul oluline kui ka seda, mida nemad oma portfelli instrumente valides jälgivad. Lisaks räägib Kristjan Liivamägi oma aktsiaportfelli loomise ja analüüsimise süsteemidest, et iga investor saaks mõne hea mõtte ja tööriista kuidas oma aktsiaportfelli paremini planeerida.

PILET:
Kuni 1. mai südaöö (23:59) sooduspilet veel 89 ja VIP pilet (sisaldab lõunabuffeed) 109 eurot.
2. maist (10 päeva enne koolitust) pilet 109/129.
Nii, et kiirustage seltsimehed aktsiainvestorid! Kohtume juba 12. mail!
Registreerida saab ennast siin: AKTSIAKOOLITUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *