Märts 2018 kokkuvõte – elu parim märts!

Nagu iPhoned reas 😉

Ongi aprill käes ja sellega seoses on jälle ka talv kohale jõudnud. Hommikul ei saanud Hugo käruga uksest välja, hanged olid liiga suured. Aga nagu keegi Scandiumi kontoris täna ütles, siis see pidi nüüd selle hooaja viimane talv olema 😉

Igatähes oli märts täiega äge kuu, ütleks lausa et elu parim! Mul võeti maha breketid, valmis sai RSÕ III, käisime SW müügijuhtidega Edinburghis (ühtlasi jätsime Mariaga lapsed vanaemade hoida ja tegime “dateweekendi”), toimusid Scandiumi esimesed talvepäevad (mille käigus õppis Jako mäesuuskadega sõitma). Esinesin märtsis vist rohkem kui ühelgi varasemal kuul – Riiast alates ja Webinariga lõpetades, sekka loengud Poska Gümnaasiumis, Tartu Ülikoolis, TTÜ-s ja Tallinna Tehnikakõrgkoolis. Valisin endale SW programmi tubli ja säravate silmadega juhendatava. Saime Elva Kodu Pika tänava majja üürnikud sisse. Müüsime ära viimase Kirsiaia Kodu korteri. Asutasime uue kinnisvarafirma Lionpack. Hugo tegi esimesed kõndimised õues. Sõitsin 589 kilomeetrit ratast, tegin 2325 kätekõverdust ja üle 300 000 sammu. Lisaks jõudsin 4 korda Bikram joogasse ka. Ja kuu lõpus kutsus Jarko ajakirjast Kalale meid Jakoga Peipsi peale särjepüügile ka. Nii, et kuu läks täie ette!

Tagasi vaadates tundub, et kuu oli megapikk ja väga palju asju sai tehtud. Samas läks aeg kiiresti. Investeerimise vallas oli ka põnev kuu. Nimelt sain lahti oma ühest suurimast aktsiapositsioonist – OEG-le tehti ülevõtupakkumine ja kuu lõpus leidsin sellele rahale uue rakenduse. Alguses oli küll plaan hoida ja vaadata ning müüa pigem ülevõtupakkumisse, kuid kahjuks/õnneks oli kohe raha vaja ja nii läksid aktsiad ikkagi turgu. Sellega seoses üks pilt ka, no oleks ikka võinud vähemalt dividendid välja maksta:

Panen mõned pildid veel, mis märtsi iseloomustama jäävad:

Swedbanki poolt korraldatud rahatarkuse seminaril

 

Jaan Poska Gümnaasiumis esinemas

 

SW müügijuhtidega Edinburghis

 

Viskitehases – kuulub Diageole

 

Särjepüük Peipsil, saime 3 ahvenat ja 8 särge!

 

SpaceCube inspekteerimas

Vaatasin, et täpselt aasta tagasi olin kuu kokkuvõttes jaganud pilti Elva Kodu Pika tänava majast. Ehk on nüüd paslik jagada meist ilmunud ajaleheartiklit:

Aga kiire ülevaade siis varaklasside kaupa ka:

Alustame intressist ja laenudest. Omarahas laekus 1002 eurot intressi ja kahjumit sain 186 eurot. Uut raha juurde ei pannud. Bondorast kandsin laekunud 1000 eurot välja. Endover maksis Vega rahad tagasi ja nii laekus mulle raha nii otse kui ka CrowdEstate-i arvele. Nagu arvata võis, siis oleks võinud isegi rohkem raha sinna panna. Lisaks tuli veel paar suuremat laenu tagasi ja selle tulemusena ka korralik kuu kokku.

Kinnisvaras oli aktiivne kuu. Valmistame Laava24.ee projektiga laivi minekut ette ja panime kokku pundi üüriärikaid nimega Lionpack, kellega üheskoos posu kortereid sinna majja ostame. Põnev värk! Kirsiaia Kodu sai müüdud, SpaceCubes on vist üks viimase korruse korter veel vaba ja Avangardist on ka ligi kolmandik läinud. Ostjaid on seinast-seina: soomlaseid, venelasi, eestlasi; sõpru, tuttavaid ja päris võõraid. Ja nagu juba varem mainitud, siis hämmastavalt paljudel on raha ilma panga abita olemas. Tundub, et 0% poliitika kannab vaikselt vilju!

Aktsiates sai siis nagu juba öeldud kuu lõpus 35 000 OEG-d turgu lükatud. Peab edaspidi olema ettevaatlik avalike kommentaaridega, sest neid andes uskusin siiralt, et hoian neid aktsiaid vähemasti mai lõpuni käes ja kui ka müün, siis otse ülevõtupakkumisse (säästes sellega ka teenustasudest). Aga kuna tuli võimalus raha välja anda 12%+ intressiga, siis otsustasin ikkagi raha tööle panna. Seega ma ei imestaks kui nüüd ikkagi väikeinvestorid mingi lisaboonuse saavad (nagu mul ka Eesti Telekomiga juhtus).

Dividendi laekus ka, Baltikumist küll mitte, aga IB-sse küll. Lausa kõigi aegade rekordi tegin kuises intressilaekumises. Kokku maabus kontole 708,50 eurot (2017. aasta märtsis laekus näiteks 435 eurot ja 2016. aasta märtsis 356 eurot). Aitäh tuleb siinkohal öelda järgmistele ettevõtetele ning nende klientidele:  VGR, GM, CRI, QCOM, FGP, DAL, WPG, VIRT, O, SDLP, TGT, IBM, XOM, TNK, LB, TJX ja F. Päris äge on näha kuidas dividendid ajas kasvavad – olen sellest DGI investeerimisest päris põnevil! Uuel kuul on plaanis noppida juurde XOMi ja alustada positsiooni MKC-s ka.

Nii, et elu äge kuu oli ja usun, et tuleb ka eriliselt tegus ja äge aprill!

4 Responses

 1. Margus

  Uurisin ka OEG ülevõtupakkumise peale teenustasude kohta LHV-s ning seal pole vahet, kas müüa turgu või ülevõtupakkumisse – teenustasud on samad.

 2. R

  Tere,
  Kas on võimalus kuidagi viia oma eraisikuna LHV-s hoitavad aktsiad ettevõtte alla? Nimelt soovin teha ettevõttele konto Lynx`i või IB`sse. Või pean ikkagi Lhv kaudu oma eraisiku aktsiad maha müüma ja ostma ettevõtte alt?
  Tänud ette!

 3. roosaare

  Selgus saladus, miks Bondora ei töötanud mul juba mitu kuud:
  “Kairi Kallas (Bondora)

  9. apr 14:21 EEST

  Tere Jaak

  Suur tänu kirja eest ja vabandust vastuse viibimise pärast.

  Palusin tehnilisel meeskonnal Teie kontod üle vaadata ja tuli välja, et Müügiguru OÜ-le oli läinud peale meie Partneri vaade (Affiliate), millel on osa funktsionaalsusi varjatud. Muutsime vaate tavavaateks ning palume nüüd uuesti proovida.

  Jätkuvate probleemide korral kindlasti andke meile teada.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *