Uus raamat peagi saadaval!

posted in: ettevõtlus, Raamat | 4
Rikkaks saamise õpik lastele saabub trükikojast 15. detsembril

Alates aprillist oleme koostöös Mihkel Trumaniga (kes on raamatu Hull Teadlane autor) pannud kokku raamatut, mis õpetaks lastele rahaga seotud põhimõtteid ja aitaks neisse süstida ettevõtlikkust. 15. detsembril saavad raamatud trükikojas valmis ja lähevad eeltellijatele posti. 18-19 detsember peaksid raamatud ka raamatupoodides saadaval olema.

Kõik sai alguse ühest sõnumist, mis mulle 5. aprillil postkasti potsatas:

“Tere! Kuna olen Teie raamatuid lugenud ning teisalt on viimasel ajal tekkinud mitmeid arutelusid laste finantstarkuse teemal (õigemini selle õpetamise olematusest), tekkis mul üks mõte. Nimelt kirjutada 7–15-aastastele lastele raamat, milles oleks esitatud mänguliste lugudega kõige elementaarsemad finantsteadmised. Olen ajakirjakesele Täheke kirjutanud mitu aastat Hullu Teadlase teadusnupukesi ning möödunud aastal ka Hullu Teadlase raamatu, kus olen püüdnud anda lihtsas ja kirjanduslikus stiilis  teaduslikke vastuseid laste kõikvõimalikele küsimustele. Samas olen psühholingvistina kasutanud tekstides erisuguseid lausetüüpe jne, et paralleelselt ka laste keelelist eneseväljendust ja loetu mõistmist arendada.  Sellest lähtuvalt tekkiski mõte koostöös Teiega kirjutada üks raamat ka lastele. Teie poolt sisulised teadmised, minu poolt kergesti loetav ja põnev vorm.

Mida arvate?
Lugupidamisega
Mihkel Truman”

Mida muud oskasin arvata, kui et superlahe idee! Saime nädal hiljem Mihkli pool kokku, leidsime kiiresti ühise keele ja hakkasime projektiga pihta. Mul endal oli sama unistus juba aastaid peas keerelnud, kuid puudus aeg ja kättevõtmine, et see raamat ära teha! Ja nüüd kukkus sülle ainulaadne võimalus teha oma unistus teoks professionaalse lingvisti ja lastekirjanikuga koostöös!

Olin väiksena lugenud üht lasteraamatut, kus peategelasel oli oma kanafarm ja sealt tuli raamatusse kanafarmi idee. Minu enda suvine müügiputka andis idee rannakioskiks. Ja ukselt-uksele rändav muruniidukimees on juba peaaegu legendaarne äriidee noortele! Raamatu põhiliinid olidki sündinud!

Nii asuvadki Hindrek, Piia, Mart ja Ann üheskoos suvevaheajal oma ettevõtteid rajama. Selle juures on neile abiks vanaonu Valter, kes jagab lastega rikkaks saamise saladusi ning innustab neid ettevõtjateks saamisel. Lugejad saavad teada, miks tasub esmalt alati endale maksta, kuidas kulusid kirja panna ning mida peaks teadma maksudest. Selgub, et rikkus ei tähenda ainult suurt summat pangakontol või uhket sportautot maja ees! Lisaks rahatarkusele õpivad meie noored ettevõtjad ka üht-teist muud eluks vajalikku – näiteks seda, et sõprus on olulisem kui raha, usaldust on raske luua, kuid kerge kaotada ning eesmärgid tasub paberile kirja panna. Raamatu lõpus on kaasas ka töölehed, kuhu lugeja saab ise oma äriideed ja eesmärgid kirja panna.

Tulevikus on meil Mihkliga koostöö osas suured plaanid. Mihkel on juba alustanud raamatule järje kirjutamist, kus noored õpivad ka investeerimise kohta. Ja koostöös Southwestern Advantage-ga on meil plaanis saada Eesti raharaamatud müügile ka Ameerika peredele.

Kui soovid ka juba jõuludeks uut raamatut tellida, siis uuri lähemalt pood.roosaare.com. Kuni jõuludeni on saadaval ka sooduspakkumisena komplekt, kus lisaks rahatarkuse raamatule on ka Riin Tuttelbergi “Tom õpib rahamängu” raamat.

Järgnevalt ka väike sisunäidis, tervet raamatut peab veel nädalakese ootama!

4 Responses

  1. Kristel

    Ostsin jõulukingiks ja töötasin ka ise läbi ja tahaks autoreid kiita – mitte ainult tänuväärt idee, vaid ka väga õnnestunud teostuse ja koostöö eest 🙂 Hea meelega lisaks mõne konstruktiivse kommentaari ka, aga no tõesti ei tekkinud lugemisel ühtegi mõtet, kuidas veel paremini oleks saanud. Jõudu ja jään järge ootama!

  2. Kristel

    Suur aitäh nii huvitava raamatu eest! Olen alles alguses oma eesmärkide täitumisel, kuid see raamat oli minu listis ning lapsega haiglas olles lugesin selle järjest läbi-oli tõesti raske käest panna! 🙂
    Üritan ka lastele eeskujuks olla ning küll nemad selle ka läbi loevad varsti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *