Juunikuu kokkuvõte 2017

Käes on 4. juuli ja Ameerikas valmistutakse miljardit dollarit õhku laskma (ja teist samapalju burksinäol näost sisse ajama). Ma ise kolisin nädalaks Elvasse, sest kodus on remont ja meid visati välja. Väga chill on Elvas, minu lemmiklinn. Waksali kohvikus on hea ka meie suurimal üürimajal silma peal hoida (parasjagu fassaadivahetus käib) ja üldse on siin kuidagi päikseline ja kodune.

Juunikuu veeres kiirelt, pool sellest olin USA-s, tegime autoga ca 5000 miili pikkuse ringi Chicago-Nashville-Fargo-Bentonville-Chicago. Käisin raamatumüüjatele töövarjuks, uuendasin oma riidevarusid ja võtsin juurde ainult ühe kilo. Päris kõva saavutus!

Investeerimisest ka. Kuu oli tegelikult suhteliselt vaikne, kuigi passiivse tulu osas rekordiline. Reeglina on juunikuu olnud aasta parim kuu tänu Tallinna Vee panusele. Seekord jäid TVEATi dividendid lahjaks (mulle laekus vaid 5400 eurot), kuid suurem summa laekus Uuesalu Kodu arenduse intressidest ning samuti maksis intressi Creditstar.

Laenudes andsin välja paar pisemat laenu ja refinnisime Uuesalu laenud (sellega seoses sai sealt ka intressi). Ühisrahastusest tiksus vaikselt intressi, uusi summasid sinna juurde ei pannud. Omarahast tuli intressi 1113 eurot, kahjumit sain 250 eurot. Bondoras laekus intressi 670 eurot.

Aktsiates tehinguid eriti ei teinud, müüsin paar Targeti ja Walmarti müügioptsiooni pärast seda kui Amazon Whole Marketi üle võttis. Walmart on mul portfellis juba olemas ka, Targetit veel ei ole. Ilmselt juulis siiski tuleb, sest 60 hinnaga put aegub siis ja müüakse mulle suure tõenäosusega sisse. Olen Targeti omanik hea meelega – ikkagi peatne Dividendi Kuningas ja dividenditootlus üle 4% aastas. IB-s laekus dividende juunis kokku 146 euro eest. Dividende laekus Müügigurule veel Nordeconilt ja Olainfarmilt (225+660 eur). Vaatasin, et minu Grindeksi positsioon on vahepeal korralikult rallinud ka ja sealt peaksid ka varsti divikad tulema.

Kinnisvaras on olnud ilmselt kõige aktiivsem aeg. Nimelt laieneb Scandium korralikult ja on vahepeal veel paar objekti juurde vaadanud. Minu osalus nende puhul on väiksem, kuid olen ikkagi osaline. Ja hea uudis on ka see, et nii Luise kui ka SpaceCube said ehitusload kätte ja üle 50% on mõlemast majast juba müüdud ka.

11 Responses

 1. TT

  Oled Sa enda Omaraha portfelli laenukahjusid veidi detailsemalt analüüsinud ka? Ma ise vaatan, et 2016 okt-dets oleks justkui hunnik rämpslaene välja antud, ei enne ega pärast pole nii palju kahjusid kui sel ajavahemikul (mul on kogu 2017 jooksul üldse ainult 7 “kollast” ja 1 tagasiostmine samas kui 2016 okt/nov/dets on juba igal kuul sellest enam kollaseid ja hea mitu tagasiostu).

  • roosaare

   Ei ole jõudnud (viitsinud). Aga keegi võiks teha statistikas ühe lõputöö ja analüüsida 😉

 2. Merilin

  Tere.
  Plaanin ka alustada investeerimist laenudesse. Kumba platvormi eelistada kas omaraha või bondorat?

 3. Mehis

  Tere!
  Regulaarse blogilugejana jäi mulle silma üks (esmapilgul?) vastuolu seoses su TVEAT strateegiaga. Mainisid 5400€ suurust dividendimakset (st aga 10 000 aktsiat su portfellis div ex-kuupäeval ehk 16. juunil). Nii, 8 veeb blogipostituses andsid teada, et sul portfellis 11 000 tk. 8 mai blogipostituses ja ka 28.04 ÄPs mainisid, et müütasid rohkem kui pooled ära. 4. juuni blogipostituses andsid teada, et müüsid veel 1000 tk ära. Dividendi ex-kuupäev oli 16. juuni… What am I missing here? Mingi tükk tundub puslest puudu olevat… mitte et mul seda kõike vaja teada oleks (ja no offense), kuid miskit ei klapi?
  Lp

  • roosaare

   😉 Vahepeal oli 24 000, sealt müüsin pooled ära. Hetkel on 10k, mis on LHV konto all.

 4. Katrin

  Tahtsin küsida, et mis sa lähitulevikust arvad. Tean, et inimestel on kombeks mustreid otsida ja seoseid luua ehk siis ise loll olla, aga järgmine kümme tiksub kohe varsti täis eelmisest krahhist. Mis sa arvad kaua veel umbes läheb kui aktsiad kukkuma hakkavad? 🙂

  • Aktsia

   Katrin, võta rahulikult. Tuleb see, mis tulema peab.
   Müüa maha oma aktsiad, on julgem elada.

 5. Timo

  Jaak, ma olen su pikaajaline lugeja, aga vanasti olid postitused paremad. Viimasel ajal rohkem kuiva statistikat ja vähem huumorit 🙂

  • roosaare

   Pean vist nõustuma ;( Nalja on tõesti vähe saanud. Katsume viga parandada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *