Märtsi kokkuvõte 2017

Wolfpack Hofbräuhausis

Istun külmetuse ja nohuga täna kodus ja hea võimalus möödunud kuu kokku võtta. Märtsis juhtus nii mõndagi – viisime läbi selle aasta esimese RSÕ koolituse (seekord aktsiate teemal), tegin Äripäeva vahendusel veebiseminari (samuti aktsiatest), esinesin koos Kristi Saarega Äripäeva turunduskonverentsil ja käsime SW müügijuhtidega Münchenis – nägime ära nii BMW muuseumi kui ka Hitleri kuulsa õllesaali.

Jõudsin märtsis ka kahele aktsionäride koosolekule – TKM ja LHV. Nalja seekord eriti ei saanud. Kuu lõpus sai Tuleva valmis oma pensionifondid ja sain anda ka oma väikese panuse, et tuttavaid Sinna üle meelitada. Kokkuvõttes igati üle ootuste tulemus – ligi 3000 ületoojat ja enam kui 25 miljoni eest pensionivarasid. Nüüd on siis järgmise sammuna vaja ka pensionite väljamakse süsteem ära muuta. Loogiline oleks, et investor saab ise valida, kuidas ta oma kogutud vara kätte tahab saada (pannes näiteks tingimuseks, et aastas ei või välja võtta rohkem kui 5% varadest vms).

Lastega majatuuril Elvas

Aga investeerimisest ka. Laenudes oli omajagu aktiivne kuu. Sain kaks varasemat laenu tagasi. Andsin välja kolm uut laenu ja laenasin raha meie Scandium Kinnisvara projektidele. Omarahas tuli ka rekordkuu ära – intressi laekus 1120 eurot, kahjumit tuli 91 eurot. Kandsin 1000 eurot raha portaali juurde ka. Teistes eralaenuportaalides pole aktiivne olnud. CrowdEstates rahastasin seda Loftide projekti 3000 euroga ja 80 eurot läks EstateGurus ka Pühavaimu arenduslaenu (see raha oli vahepeal läbi soovituskoodi kontole tiksunud – aita Sina ka kaasa, liitu minu koodiga).

Kinnisvaras midagi revolutsioonilist ei toimunud. Elvas käib hoolega renoveerimise ettevalmistus ja muud projektid on ka kusagil paberimajanduse faasis veel hetkel. Üürid laekusid ja maksime aga laene tagasi. Midagi uut hetkel osta pole plaanis, samas mingit kohe-kohe saabuvat krahhi ka kusagilt ei paista – selline vaikne tiksumine pigem.

Aktsiates tegin Balti börsil ühe tehingu, ostsin 5000 SAB-i aktsiat juurde 0,52 euroga. Mingit väga sügavat analüüsi tehingul taga ei olnud, tahtsin seda positsiooni lihtsalt veidi suurendada. Dividende laekus ka, kuid seekord hoopis ootamatust kohast – nimelt sai mul täis aasta aega EfTEN Real Estate Fund III aktsionärina ja sain oma algse 10 000 eurose investeeringu eest nüüd 630 eurot dividende. Pole paha! Aprillis saab sinna raha juurde ka panna, nimelt korraldab EfTEN olemasolevatele aktsionäridele uue emissiooni 500 000 aktsia ulatuses. Plaanin seda veidi märkida ka. IB-s laekus märtsis dividende lausa 11-lt ettevõttelt, kokku rekordilise 435 euro ulatuses. Suurimad maksjad olid Frontier, Apple, Ford, Exxon, Vector, IBM ja GM.

7 Responses

 1. Aarne

  Mis sa Olympicust arvad? Sai suurema dividendi ootuses juurde ostetud 1,85 pealt. Päev hiljem tuli teade dividendi suurusest…njh läks ka mul vähe teistpidi. Samas on näitajad head, kuigi paar negatiivset teadet Slovakkia kohta. Osta ehk veel juurde, sest hind tundub hea või mis sa oskad öelda?

  • roosaare

   Mnjah, uudisvoog pigem halb olnud praegu ja juurde ei tahaks võtta.

 2. Kristjan

  Tere!

  Kas pead analyysi-exelit ettevõttete kohta, mis sind huvitavad? Mis infot sa ülesse märgid ja mida jälgid? Käive, kasum, varad, võlad, laenud? – mille põhjal sa siis ettevõtte aktsia hinda tõlgendad odavaks või kalliks.

  Kõike heda!
  K

 3. Hain

  Tere! Kas omarahas investeerite ka tagatud laenudesse ja lühi(kuni 3 kuud)laenudesse? Kui jah, siis kas on tekkinud juba võrdlus lühilaenude ja “tavalaenude” kahjumi protsendi kohta?

  Tervitades
  H

 4. P2000

  Höfbräuhaus on lahe koht – maailma kõige suurem siseõllekas. Majaõlle pole ka sugugi paha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *