3. detsembril koolitus Tartus

posted in: Kinnisvara, Koolitus | 2

img_77743. detsembril 2016 toimub üle pika aja kinnisvarateemaline koolitus ka Tartus. Seekord oleme võtnud eesmärgiks, et esinejaid on vähem, kuid teemadesse läheme seevastu sügavuti sisse. Ja ootame koolitusele eelkõige investoreid, kes alles plaanivad kinnisvaraga alustada või omavad hetkel 1-2 üürikorterit. Kindlasti on tegemist hea kohaga, et leida uusi tutvusi ja äripartnereid. Tean päris mitmeid ettevõtteid ja projekte, mis on alguse saanud just sarnastelt koolitustelt.

Esinejateks on juba tuntud nimed kinnisvara- ja koolitusmaastikul:

Kalle Aron räägib oma teekonnast üüriäris, keskendudes just teekonna algusele. Käime lähti kõik mõisted (näiteks ROI ja NOI) ning arvutame paari näidisobjekti tootlust. Kalle eesmärgiks on Sind ühelt poolt julgustada, kuid teisalt ka ette valmistada. Üüriäri ei ole passiivne investeerimine. Jagame Sinuga ka mõtlema panevaid lugusid nn. “puuküürnikest”.

Peeter Pärtel katab põhjalikult kinnisvaraga seotud juriidikat, sealhulgas üürilepinguid ja maksustamist. Teema on alustajatele eriti oluline, sest lihtsad vead võivad hiljem maksma minna tuhandeid eurosid. Kas tegutseda eraisikuna, OÜ-na või asutada hoopis usaldusühing? Mida peab teadma käibemaksust? Sellest kõigest tuleb põhjalikult juttu.

Margo Laul ja Janar Saviir räägivad lähemalt üüriärist väikelinnas ja kuidas jõuda kortermajade arendamiseni. Vaatame põhjalikult läbi ka numbrid ja tootlusarvutused.

Alustajana ei saa üle ega ümber ka rahastuse teemadest:

Swedpanki ja/või LHV panga esindajad annavad ülevaate, et mida pangad hetkel laenu andes vaatavad. Arvutame üheskoos välja, millist sissetulekut pank eeldab x summa laenamiseks ja anname põgusa ülevaate ärilaenudest. Juttu tuleb ka kodu ja kodukapitalilaenust.

Jaak Roosaare räägib oma kogemusest eralaenuandjana ja mida investorid vaatavad laenu andes.

Janar ja Jaak katavad veidi ka lühiajalist üürimist, mõlemal on sellega enam kui 3 aastane kogemus.

Seekord ootame veidi väiksemat seltskonda, vabu kohti on hetkel alles ca. 60. Päevane koolitus maksab 79 eurot ja selles sisalduvad nii kohvipausid kui ka lõunabuffee. Koolitus toimub Dorpati Konverentsikeskuses algusega kell 10.00 (koguneme juba 9.30), orienteeruv lõpp on kell 19.00.

Uuri lähemalt FB-st ja registreeru siin.

Ahjaa, ütlen veel lisaks, et meie eesmärk ei ole suunata kõiki kinnisvarasse investeerima. Pigem vastupidi. Hetkel on turul väga palju inimesi, kes on ostnud või ostmas oma esimest/teist üüriobjekti ja suure tõenäosusega teevad selle käigus päris mitmeid vigu, mida kogenumad investorid on juba ise läbi elanud. Seda üritamegi koolitusel õpetada – kuidas neid vigu vältida või vähemalt teha neid nii, et üüriäri uue languse ajal põhja ei lendaks. Tark ei torma!

2 Responses

    • roosaare

      Tere,

      Hetkel mitte, enne sügist pole üldse plaanis rohkem kv osas midagi korraldada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *