Muljeid LHV aktsionäride koosolekult

posted in: aktsiad, Investeerimine, Personaalne | 5
IMG_3742
Paparazzolik pilt kogunemisest

Täna sai alguse minu 2016. aasta aktsionäride koosolekute sari. Esimesena oli au väisata LHV koosolekut, mis ilmselt tõotab järgmisel aastal kujuneda tõeliseks massiürituseks. Täna aga oli kohal veidi üle 100 inimese ja seltskond mahtus ilusti Swissi saali ära. Märkimist tasub asjaolu, et lisaks tavapärasele kohvile pakuti lausa lõhe- ja kanapraadi – nii, et kuigi dividende sellel aastal veel ei saa, siis ühe lõunasöögiraha sai juba säästa 😉

Meeleolu oli ülev, tulemused olid juba teadaolevalt head ja Rain Lõhmus tuletas oma kõnes korduvalt meelde Hansapanga edulugu ja võrdles LHV börsileminekut Jeesuse sünniga (see on nüüd muidugi kontekstist välja rebitud!). Liftis arutlesime veel teiste aktsionäridega, et palju siis märkijaid olla võiks ja mina pakkusin välja vahemiku 5000-10000. Teised päris nii optimistlikud ei olnud. Küll aga tasuks märkimist, et pärast koosolekut juuksuris olles arutati kõrvalboksis, et kas peaks ka ikka neid LHV aktsiaid ostma. Nii, et vähemasti juuksuritel on asja vastu juba huvi tekkinud!

Koosolekul tõi Erkki Raasuke ka näite aktsiate jagamise osas. Ta mainis, et aktsionäre, kliente ja pensionikogujaid koheldakse kõiki ühte moodi ja kui on suur ülemärkimine, siis näiteks tavaline märkija saab garanteeritult 100 aktsiat, klient või varasem aktsionär 200 aktsiat ja ülejäänu jagatakse proportsionaalselt. Need 100 ja 200 on lambinumbrid muidugi, aga suurusjärk peaks olema õige. Ehk siis ma hästi ei usu, et igaüks saab 1000 aktsiat ja samas ei usu, et ka 10 aktsiat. Ja jätkuvalt tasub pigem märkida 3 OÜ ja vanaema kontot appi võttes 😉

Kui just börsikrahh või mõni muu pauk ei tule, siis tuleb siit korralik ülemärkimine. LHV kontor on rahvast pungil täis, viimati istusin 30+ minutit järjekorras. LHV maine huvides on pärast IPO-t hoida väike põrand aktsia hinnal all, et väikeinvestorid tallinkit ei saaks (vaata ka “ekspressi tegema”). Vastasel korral lendaks see PR projekt täiega ventilaatorisse ja inimesed kolistaks pahaste nägudega Swedi oma kontod tagasi.

Ma usun jätkuvalt, et LHV peaks kõikidele uutele pensioniklientidele pakkuma tasuta ühe aktsia kupongi kaasa, mille alusel saab siis LHV kontoris kontod avada ja oma tasuta aktsia lunastada. 1. aprillil tuli selle FB postituse peale LHV-sse päris mitu inimest oma tasuta aktsiat küsima – nii, et kampaania töötaks! Olles juba 1 aktsia ja väärtpaberikonto omanik on ainult aja küsimus kui juba aktsiakauplemise ja võimenduslaenuni jõutakse… Gateway drug või nii.

Aga järgmisel aastal siis Saku Suurhallis näeme!

5 Responses

  1. Marti

    “Ja jätkuvalt tasub pigem märkida 3 OÜ ja vanaema kontot appi võttes”

    Kas oluline võiks siinkohal olla vaid kontode arv või loeb ikkagi nimi. Selles mõttes, et kas üks inimene olles näiteks nii lhv kui swedi klient saab mõlemas märgituna kaks korda rohkem kui saaks vaid ühes ostuorderi esitades?

  2. maku

    Tere. Mis sina arvad Silvano aktsia omamisest.Mida peaks arvama sellest ,et ta ostab aktsiaid tagasi . Ette tänades.

    • roosaare

      Ma arvan hästi. Ettevõte teenib raha ja jagab seda omanikele läbi aktsiate ostu ja dividendi. Rubla on tugevnenud nii eurode kui BYRi suhtes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *