Muljeid Wealth Forumilt

posted in: Investeerimine, Kinnisvara, Koolitus | 9

IMG_2507Veetsin täna koos sadade teiste eestlastega päeva Saku Suurhallis, kuulates erinevaid Wealth coache ja rahamehi rääkimas, kuidas oma sissetulekuid kahekordistada ja rikkaks saada. Peab tunnistama, et mingit ratast ei ole vahepeal leiutatud – endiselt tuleb rikkaks saamiseks mingit toodet või teenust müüa ja siis see raha kas investeerida või müüa ettevõte ära. Aga eks kõik geniaalne on lihtne. Jagan kiirelt mõned muljed, mis esinejaid kuulates tekkisid.

Asel tegi otsa lahti ja rääkis entusiastlikult ja energiliselt oma teekonnast nõudepesijast seminarikorraldajani. Kuulates tekkis mul mõte, et Aseli tööandjal vedas, et sellise energiajänese leidis + tal oli põhimõte teha alati kõike korralikult ja anda endast 100%. Sellise suhtumisega varem või hiljem ilmselt saabki edukaks. Ja tasub teha asju, mis Sulle meeldivad.

Ericut olen varem ka kuulnud ja selgus, et seekord oli täpselt sama osa (inceptive marketing + role maps). Aga pole hullu – tegelikult on teist korda sama asja isegi parem kuulata. Ja tekib küsimus, et miks ma eelmine kord siis pärast kuulamist mingit actionit ette ei võtnud. Seekord panin enda TO DO listi kirja, et teen oma tegevuste kohta role mapsi ära (samal ajal kui mu auto homme paranduses on). Eric oli minu (ja ka Kalle!) meelest tänase päeva parim esineja ja küttis rahva ägedalt üles. Mees teab, mis räägib.

Kevin oli enda sõnade järgi päeva kõige jõukam esineja ja sellest teemast ei saanud üle ega ümber. Samas on väga äge, et keegi on rikkaks saanud mitte seminaride korraldamisega, vaid raha tuleb reaalselt sisse eelkõige kinnisvarast ja muudest ettevõtetest. Kuni oma jätkukoolituse müümiseni olime kõik oma reas Kevinist ja tema esinemisest lummatud. See jätkumüük läks aga veidi nihu (kuigi paljud vist tegelikult ostsid). Kes oli kohapeal, see teab millest ma räägin. Panin tema esinemisest kõrva taha, et hea mõte on ka kinnisvaralaene tagasi maksta ja võimendust vähendada (Kevinil oli põhimõte, et kolmest ostetud korterist müüakse üks maha ja kaks jäävad üüri + kümne aastaga saavad kõik laenud makstud). Lisaks õpetas Kevin, et korra nädalas vaatab ta oma äride numbrid üle ja korra kuus on performance review meeting kogu meeskonnaga. Tegin veel endale ka märkmed, et tulevikus on vaja omada panka ja osalust oma ettevõttes ei tasu ära anda, küll on aga ok jagada kasumit. Ja endale tegevust valides või ettevõtet alustades tuleb otsida kolme asja: passion, fun and profit.

Robert ja Kim olid õhtu viimased esinejad ja tundus, et selleks hetkeks hakkas rahvas juba vaikselt väsima. Pean tunnistama, et nende esinemine oli minu jaoks suurim pettumus – midagi uut teada ei saanud ja ootasin veidi enamat (käisime läbi nende erinevad raamatud ja miks kooliharidus on kehva). Kuigi oleme ausad, tegemist on juba päris vanade inimestega (Robert 68, Kim 58) ja eks olid ka nemad õhtuks väsinud. Igatähes panen lugejatele kodutööks ühe mitmest pildist, millega rahvast hirmutati (“no mis te arvate, mis juhtuma hakkab kui seda graafikut vaadata?”). Mis teie arvates selle pildi juures valesti on?

Kiyosaki1

Esinemise lõpus mainiti mokaotsast ära, et tasub tegeleda võrkturustusega ja ridade vahelt selgus, et Kim oli oma kinnisvara jaoks raha teeninud just võrkturustuse abil. Paari nõuandena, kuidas ennast 2016. aastal saabuva finantskriisi eest kaitsta, pakuti välja enda edasine finantsharimine ja kuld ning hõbe. Kuigi mulle jäi endiselt arusaamatuks, et miks see süsteemi lõpp ja karm pauk just 2016. peaks tulema.

Kokkuvõttes sain siiski tänasest päevast suure annuse motivatsiooni – arutlesime just Kallega, et me teeme ikka väga õiget asja ja finantsharidus ja oskus kriitiliselt mõelda on väga oluline. Lisaks tasub endiselt osta üürikortereid, kui numbrid mängivad välja ja kui on võimalik neid rahastada soodsa pangalaenuga, siis ka see on hea mõte. Tuleval esmaspäeval jagame oma kogemusi ja teekonda huvilistega Investeerimisklubi raames Tallinnas restoranis Bliss. Keda teema huvitab, tulge kuulama.

Kohtasin täna ka palju vanu ja uusi tuttavaid ja sain paar sõbralikku õlalepatsutust Rikkaks saamise õpiku eest. Nagu ütlesid esinejad laval, buy my book! 😉

9 Responses

  1. Taavi Pertman

    Ei tea, kas Kiyosaki esinemises oli ikka põhjust pettuda. Minu arust juba tema varasematest sõnavõttudest oli üsna hästi aru saada, mida sellest oodata.

    Üritusel ei käinud, aga kui ta sama juttu rääkis, mis webinaril, siis USA-s pidavat suur terrorirünnak tulema ja selletõttu majandussüsteem kokku kukkuma vist…vähemalt seda ta mitu korda seal korrutas.

    Võimalik muidugi, et see info jäi ütlemata, et ostaksid tema uut raamatut 😉

  2. Ivika Kolk

    Taavi, isegi seda juttu ei rääkinud, mis viimasel webinaril, oleks vähegi huvitavam ja värvikam olnud. Mul Jaak Roosaarega täpselt samad muljed sellest koolitusest, Kiyosakide etteaste oli puhas raamatute promo ja üldine mull. Minu jaoks päeva kõige viletsam ettekanne, ootasin rohkem. Kui teiste esinejate puhul sai midagi kirja panna ja mõne mõtte, siis sealt ei saanud mitte midagi.

  3. Piibe Muda

    Robert Kiyosaki uues raamatus oli kirjas, miks 2016 kevadel jamaks peaks minema: Beebibuumi rahvas hakkab riburada pidi saama 70 aastaseks ja vastavalt USA seadustele siis neil tekib kohustus oma pensioniraha välja võtma hakata ja majandusele tekib suur lisakoormus. Mingist terrorirünnakust polnud raamatus juttu.

  4. Ats

    Miks 2016 krahhi ennustatakse on sellepärast et arvatakse USA võidab valuutasõja kuna FED trükib raha. Intressid on aastaid nullilähedased ja ameerika võlg on suurim eales. Ameeriklased trükivad raha ning saadavad oma dollarit üle ookeani laiali ning ekspordivad kaupu sisse. Lõpuks need dollarid jõuavad ameerikasse tagasi ning kardetakse hyperinflatsiooni ja dollari suurt nõrgenemist. Soovitan youtubeda sellist meest nagu Peter Schiff https://www.youtube.com/user/SchiffReport . Et 2016 krahh peaks tulema, ma isiklikult ei usu, aga probleemid mis Peter Schiff tõstatab on loogilised ning teda on väga huvitav kuulata.

    • oik

      “Lõpuks need dollarid jõuavad ameerikasse tagasi”
      Mismoodi? USA hakkab ise mänguasju, iphonesid ja elektroonikat tootma ning Hiina müüma? Ja seda 2016 aastal?

      • Ats

        Ei, välisriikidel on põhimõtteliselt 2 valikut kuidas dollarist lahti saada. Nad võivad kasutada dollarit, et osta USA finantsvara nagu näiteks aktsiad, võlakirjad vöi kinnisvara vöi siis vahetada dollar teise riigi valuuta vastu vöi osta väärismetalli vöi naftat. Kui tuua konkreetselt näiteks Hiina, siis Hiina teeb seda mõlemat. Miks just 2016, ei tea aga asi võib olla selles et arvatakse et FED laseb uuel aastal käiku QE4(pole avaldatud) ning maailm avastab et USA majandus ei ole taastunud ja saadakse aru et USA jääbki raha trükkima ja majandust stimuleerima ning dollar muutub väärtusetuks. Peale 2008 kinnisvara krahhi on USA trükkinud üle 4 triljoni dollari, et stimuleerida majandust ja seda ei tee vaid USA vaid ka ülejäänud maailm ning ei pea olema eriline finantsgeenius, et mõista raha printimise tagajärgi.

        • Henri

          Dollarist saab lahti ka ostes USA kaupu. Kui inflatsioon on pea olematu siis on rahatrükk tervitav.
          Väita, et USA jääb ka inflatsioonis raha trükkima on BS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *