2016. suvel USA-sse raamatuid müüma?

posted in: Personaalne | 0
Saan diplomi oma müügijuhilt Chris Adamsilt 80+ tunniste keskmiste töönädalate eest oma esimesel suvel

Uuest nädalast algab minu 15. hooaeg Southwestern Advantage (ehk maakeeli USA-s raamatumüük) programmis. Müüsin kokku raamatuid ise lausa 7 suve ja lisaks Eesti tudengitele juhendasin ka Leedu ja Poola tudengeid. Eelmisel suvel oli minu juhendada 14 Eesti raamatumüüjat, nende seas 6 esimest korda USA-sse minevat tudengit. Kokkuvõttes läks meie grupil päris hästi – suve tegid edukalt lõpule 12 raamatumüüjat ja näiteks esimest korda raamatuid müüva tudengi keskmine brutokuuteenistus oli ca 1700 eurot. Kuuest esimest korda raamatuid müüvast tudengist võitis tasuta auhinnareisi Tenerifele pooled ehk kolm tudengit. Ja uuest nädalast alates paneme me üheskoos kokku 2016. aasta suveks uusi meeskondi.

See on ka põhjus, miks ma sellest teemast lähemalt siin blogis kirjutan. Ma ise kuulsin raamatumüügist üsna juhuslikult ja kui mind poleks infotunnile kutsutud, oleks minu elu ilmselt üsna teistmoodi kujunenud (hetkel töötaksin ilmselt LHV-s või Transferwises ;).Kuna seda blogi loevad ka paljud tudengid, siis soovitangi siinkohal olla avatud meelega ja uurida järgi, kas raamatumüük võiks olla ka midagi, millest Sina kasu saad. Eelmisel aastal käisid reaalselt USA-s esimest korda raamatuid müümas minu andmetel umbes 120 Eesti tudengit ja teist samapalju oli neid, kes tegid seda juba mitmendat suve (meil oli esimest korda ka inimesi, kes müüsid raamatuid juba 12. suve!!! – siiski mitte enam tudengid ;)). Samas käis infotundidel vähemalt paartuhat tudengit – nii, et kõik kindlasti müüma tulema ei pea. Aga kes on valmis kõvasti ennast proovile panema ja pingutama ning kelle jaoks on oluline enda suhtlus- ja müügioskust arendada, siis on tegemist hea elukooliga. Lisaks teenivad tublimad veel ka veidi algkapitali investeerimiseks;)

Kokkuvõttes, kui seda loed, oled tudeng ja teema pakub huvi, siis võta minuga ühendust roosaare@gmail.com ja võin Sulle rääkida oma kogemustest või leida kellegi, kes paneb meeskonda kokku. Hea meelega juhendaksin seekord vahelduseks ka ise mõnda asjalikku tudengit personaalselt – viimane tudeng, kellele ma otse mentoriks ehk student manageriks oli, oli 2010. aastal Mati Meier, kes võitis ka auhinnareisi. Vaatasin, et läbi ajaloo on minu 31-st otse juhendatud tudengist auhinnareisi võitnud lausa 13 tudengit ehk enam kui 40%. Selle reisi võitmiseks on esimese aasta tudengil vaja müüa 1200 ühikut ehk tema brutoteenistus on 8400 dollarit suvega. Nii, et oskan Sind suveks ette valmistada küll 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *