Miks hinda tasub alla küsida?

posted in: Personaalne, Üldine | 7

10protsentiKäisin täna endale sportimiseks tallatugesid tellimas ja küsisin meistrilt, kas hinnast alla ka saab. Mees mõtles natuke ja ütles, et noh, kui küsitakse, siis ikka saab ja tegi mulle 10% alet. 165 euro pealt 16,5 eurot nagu maast leitud! Pärast kui arvet raamatupidaja juurde vormistama läksin, siis ei saanud ta kuidagi aru, miks mulle allahindlust oli tehtud, sest tavaliselt nad seda ei tee. Sest tavaliselt allahindlust ei küsita!

Nii, et kui midagi ostad, küsi alati, kas alla ka saab. Kõige hullem mis juhtuda saab, on see, et ei saa alla 😉

Üks väike mõttetera veel: kui ostad endale mingit mänguasja, siis tasub see osta ettetellimisega – siis saad sama raha eest kaks korda osturõõmu! Esimene kord siis kui tellimuse sisse annad ja teine kord siis kui kauba kätte saad.

7 Responses

  1. Ilja

    Ostsin kunagi niipidi seljakoti Sportlandist 🙂 Ütlesin, et tahan osta, aga 120€ ei taha maksta. Lõpuks sain 75€ eest koos kliendi ja töötaja soodustusega 🙂

  2. Roosaare

    See oli nende raamatupidaja, kuidagi nii oli tehtud et meister kirjutas mingi paberi ja selle alusel siis raamatupidaja tegi arve

  3. Martha

    Asi taandub puhtinimlikule psühholoogiale. Hinnaalandust küsides tekitatakse “surve” mis üldjuhul alati töötab küsija kasuks. Väga harva on teenusepakkuja müügipersonal sedavõrd laitmatult treenitud et kõik hinnale suunatud argumendid/küsimused suudetakse “bareerida” ilma teenuse hinda langetamata või teenuse kvaliteeti/mahtu tõstmata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *