Aktsiate tagatisel laenamine teeb USAs rekordeid

posted in: Investeerimine | 4

marginKommentaar LHV foorumist Erko Rebaselt: “Vaatamata suhteliselt heitlikule detsembrile võtsid NYSE statistika kohaselt investorid väärtpaberite tagatiselt täiendavad 21,22 miljardit dollarit laenu, millega kasvas margin debt rekordilise 445 miljardi dollarini. Kiired ja ootamatud langused ei oleks selle turu huvides kõige paremaks uudiseks.

Graafikut vaadates võiks peagi ennustada ühe korraliku aktsiakrahhi… Või seekord on kõik teistmoodi?

4 Responses

  1. Karl

    Kuidas kommenteerid viimasel ajal postimehes ilmunud mitut börsiteemalist artiklit?
    Enamik artiklitest on väga pullid börsi kohta. Sinu raamatus on välja toodud, et postimeest võib kasutada vabalt indikaatorina, et börsilt õigeaegselt lahkuda. Samas teine indikaator, kasutaja Stefan LHV foorumis, pole küll nii karuse vaatega. Kas võib eeldada varsti eesootavat turukorrektsioon, uut kriisi või võib rahulikult pikad positsioonid sisse võtta?
    Samas, võib ka mõelda, et postimees lihtsalt mõtleb rohkem tavainimese teadvustamise peale ja Stefan on lihtsalt oma suuna rohkem Soome poole võtnud ja pole Balti börsile enam niipalju keskendunud, nagu ta oma intervjuus väitis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *