Minu ühest paremast investeeringust ka…

posted in: Investeerimine | 0

Eelmine postitus kogus hoogsalt vaatamisi ja tekitas ka endale veidi tuska – kaotustest kirjutamine on justkui haavale soola raputamine – seda enam, et tagantjärele tark olla on nii lihtne ja oleks tahtnud asju teha sootuks teisiti. Lisaks avastasin ennast eile poes ostukorvi eest tasudes (arve oli 50 eurot) mõtlemas, et 15 000 eurot on ju lausa 300 samasugust ostukorvi. Ja kui käia korra nädalas poes, siis oleks see ligi 6 aasta söögiraha… Aga nii ei tohi mõelda!

Enda lohutamiseks ja edasise suuna tsementeerimiseks kirjutan veidi ka ühest oma parimast investeeringust – Olainfarmist. Kuulasin just Olainfarmi viimast webcast-i (soovitan kõigile!) ja mõtlesin, et ilmselt on see hea investeering edasi hoida. Olen Olainfarmist kui Läti raketist enne ka kirjutanud ja iga kord on graafik läinud üha ilusamaks. Lisan siis uue graafiku:

Ma ise ostsin esimesed OLF-i aktsiad 2010. aasta märtsis hinnaga veidi üle 1 lati aktsia kohta. Sellest saadik olen aktsiat omajagu ostnud-müünud ja kolmel viimasel aastal on laekunud ka dividendid – Olainfarm on ilmselt üks kiireima dividendikasvuga ettevõte Balti börsidel (dividendid siis vastavalt 0,025; 0,0616 ja 0,107 LVL). Kõige selle tulemusena on mul investorina Olainfarmi aktsias päris magus positsioon – olen kõik algselt sisse pandud raha tagasi saanud (tegelikult isegi +2129 latti) ja lisaks on mul käes 4750 aktsiat. Nende omahinnaks võib siis kujundlikult lugeda -0,45 LVL aktsia kohta (tegelikkuses on muidugi rahal ka ajaväärtus). Kavatsen Olainfarmi rahulikult edasi hoia ja vaadates viimase kuu käibenumbreid võiks eeldada, et Ukraina müügi taastumine jätkub ja ettevõte on kasumit taas kasvatamas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *