Selle aasta dividendid Tallinna börsil

posted in: Investeerimine | 5

Käes on mai ja enamus Tallinna börsil kaubeldavatest ettevõtetest on oma selle aasta dividendiplaani avalikustanud. Tallinna Kaubamaja aktsionäridele on raha juba ka kontole jõudnud. Vaataks siinkohal kiirelt üle, milliseks see dividendisaak seekord kujunes ja milliseid aktsiaid dividendide saamise eesmärgil tasuks endiselt soetada.

Alustame kahest ettevõttest, kes on dividendisaajate nimekirja juba lukku löönud – Tallinna Kaubamaja ja Olympic Entertainment Group. Ostes aktsiad viimasel päeval enne nimekirja sulgemist (TKM-i puhul 9. ja OEG-l 29. aprillil), oleks selle aasta dividenditootlus vastavalt 5,5% ja 5,2%. Ostes neid ettevõtteid aga eilse sulgemishinnaga (ja eeldades samasuurt dividendi ka järgmisel aastal), oleks järgmise aasta dividenditootlus vastavalt 6,1% ja 5,7%.

Kõige kõrgema dividenditootlusega aktsia Tallinna Börsil on ka sellel aastal suure tõenäosusega (kui just Silvano Fashion Group ei üllata) Tallinna Vesi. Ettevõte maksab välja 0,87 eurot aktsia kohta (ostuhinnaga 11 eur teeb see tootluseks 7,9%).

Põneva uudisena lisandus sellel aastal ka kaks täiesti uut dividendimaksjat – Ekspress Group maksab 0,01 eurot (tootlus 0,9%) ja Tallink kaua-oodatult 0,05 eurot (tootluseks 5%). Tallinki tootlusega võib igati rahule jääda ja ilmselt võiks olla tegemist sobiliku lisandiga dividendiinvestori portfelli.

Harju Elekter maksab 0,09 eurot dividendi, eilse hinnaga 2,56€ teeb see tootluseks 3,5%. Harju Elektri madalat tootlust aitab tasakaalustada ettevõtte stabiilselt kasvav dividend ja selge dividendipoliitika (tegemist on ka kõige pikema ajalooga dividendimaksjaga Tallinna börsil).

Premia Foods maksab tavapäraselt dividendiks 0,01 eurot (tootlus 1,5%) ja Merko Ehitus maksab dividendiks 0,30 eurot (tootlus 4,15%).

Dividendi ei maksa tavapäraselt Baltika, Arco Vara ega Nordecon (rääkimata Järvevanast või Trigon Properties-est). Samuti ei maksa dividendi ka Skano Grupp.

Ainukese võimaliku üllatusena on õhus veel Silvano Fashion Group, kes eelmisel aastal kuulutas dividendiettepaneku välja alles 6. juunil ja maksis dividendiks 0,25 eurot aktsia kohta. Kui ka sellel aastal tuleks samasuur dividend, siis oleks tootluseks peaaegu 10% ja tegemist Tallinna börsi suurima dividenditootlusega.

Täiendatud 6. juuni 2013 – Silvano maksab dividendideks 0,10 eurot ja lisaks tagastab ka kapitali 0,10 eurot. Kokku seega 0,20 eurot ja dividendimääraks 7,6%.

5 Responses

  1. Katrin Kiviselg

    Jaak, ma tahaks ka neid Tallinna Vee aktsiaid osta. Kas on vahet, millal ma seda teen või on lihtsalt oluline, et ma seda võimalikult ruttu teeks? Ainsad aktsiad, mis mul siiani on, on Silvano, ja nende keskmine turuhind on 3.3, mis on pikka aega olnud madalam 🙂

  2. Roosaare

    Tulebki madalalt osta 😉 SFG võib veel Tallinna parim dividendimaksja olla… Aga TVEAT ilmselt on kõige odavam osta 1-2 päeva pärast dividendisaajate lukku löömist.

  3. xxx

    eraisiku alt on kõige parem ilmselt osta nimekirja lukkulöömise ajal. Dividendid saad maksuvabalt kätte, aga paberi peal on aktsiatest tekkinud kahjum.

  4. Kristen

    Kuidas see reguleeritud on, et ühe ja sama raha eest ei saaks investor võtta kahest erinevast börsifirmast dividendi?

    Näiteks:Ostab TKM aktsia 6. aprill, müüb 20. aprill ning ostab OEG 24. aprill?

    • roosaare

      Ei olegi keelatud, kauple aga. Lihtsalt aktsia hind kukub divika lukku löömise päeval enamasti vähemalt divika jagu ja erilist kasumit nii ei teeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *