SAF Tehnika kolmas tulemine

posted in: Investeerimine | 1

Alustuseks hoiatus, et käesolev artikkel sobib lugemiseks eelkõige keskmisest kõrgema riskisooviga investorile, kes investeerib raha, mida ta on ka valmis kaotama. Sest SAF Tehnika graafikut vaadates on selge, et enamik investoreid on selle investeeringuga rohkem kaotanud kui võitnud. Aga mulle endale tundub, et pärast pikka langusperioodi enam kui 3,5 lati tasemelt kuni peaaegu 1 lati tasemele, on taaskord ettevõte (ja ka aktsiakurss) võtmas suunda üles. Kindel selles muidugi olla ei saa, aga jagan paari mõtet.

  1. 8. mail tuli SAF Tehnika välja kvartaliaruandega, mis erinevalt eelmistest sisaldas väga ilusaid numbreid. Ettevõte oli käivet võrreldes aastataguse kvartaliga suurendanud 20%. Kuigi eelmise kvartaliga võrreldes on käive siiski 4% madalam, on kulusid oluliselt suudetud vähendada ja ettevõte oli taaskord kasumis, teenides kvartalis 0,09 LVL aktsia kohta. Abiks oli ka soodne valuutakurss ja vanade arvete laekumine.
  2. Erinevalt tavapärasest jutust, et “turg on tihe ja udune, konkurents on kõva ja raske”, oli seekord aruandes kirjas:
  3. “The Group has always focused on responding to customer and market requirements. Following an extensive R&D activity the Group prepares to launch the first products from a new generation product line supporting extended functionality that addresses many requirements of the existing and potential Group’s customers. Throughout the remaining year Group is determined to complete the whole product line. The Group will continue to focus on strategic niche markets offering current and new products, customized solutions for specific clients as well as launching promotions for the new product line. Additionally the Group will continue developing it’s managed services offering. The Group remains financially stable and with positive outlook for the next operating periods.”
  4. Turule on jõudmas SAF Tehnika uue põlvkonna tooted, mis loodetavasti toovad kaasa ka suurema nõudluse, käibe ja kasumi.
  5. Ettevõte on odav – P/B suhe on 1,2 LVL aktsiahinna puhul 0,5, raha bilansis on aktsia kohta  0,79 LVL ja likviidseid varasid (käibevarad – kohustused) 1,93 LVL aktsia kohta.
  6. Pärast kolme kvartalit, kus rahajääk on kahanenud, on rahajääk taas kasvamas.
  7. Aktsia on saanud toetust ja turul on näha ostusooviga investoreid.

Ma ise olen veidi juurde ostnud ja kui positiivsed tulemused jätkuvad, siis ootaks aktsia liikumist tagasi 1,5-1,6 lati juurde. Aasta lõpus on loodetavasti oodata ka taaskord veidi suuremat dividendi.

Uuendatud 22. mai – pilt ka jutule juurde:

  1. topolev

    SAF Tehnika oli olemas ka CTIA 2013’l Vegases. Jätsid üldiselt seal suht hea mulje, box oli korralik (http://prntscr.com/180qp2) parem kui osadel teistel ja usas neil ka oma müügitiim olemas. Nende see uus tooteseeria pidi valmis saama umbes kuu pärast. Hetkel neil selle jaoks veel tellimusi pole kuna “ei taha seda enne müüa kui toode väljas” mis oli küll veits kathlane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *