OEG aktsionäride koosolek

posted in: Investeerimine | 1

oegTäna hommikul toimus Reval Park hotelli keldris OEG aktsionäride koosolek. Olin ise ka kohal koos ülejäänud 60 aktsionäriga (jällegi kummardus korraldajate täpsele ennustusoskusele osavõtjate arvu osas – toole oli umbes 70 jagu!). Minu jaoks esimene OEG koosolek ja võrreldes näiteks Tallinna Vee või Tallinna Kaubamaja koosolekuga hoopis teine atmosfäär. Mis mulle siis silma hakkas?

  1. Korraldus oli ühelt poolt väga formaalne (näiteks võis küsimusi esitada üksnes kirjalikult), tegelikkuses oli aga tegemist ühe-mehe-show-ga (enamusosanikuga peaosas). Liiga ametlikku reglementi lasti korduvalt üle (näiteks unustas hr. Karu esimesel hääletamisel panna oma sedelile allkirja – kuna hääli jäi seetõttu väheks, korraldati kordushääletus).
  2. Uue Park hotelli ehitamine on kohe-kohe algamas, ehitajaks ilmselt Merko Ehitus ja maksumus kusagile 30 miljoni euro kanti. Ehitus kestab üle aasta ja sellal tegutseb Olympic kusagil mujal rendipinnal. Hotelli operaatorfirma on valimisel.
  3. Itaalia turg on hästi käima läinud, on praeguseks juba suurem kui Valgevene segment. Päris lähedal tundub olevat ka uute kasiinode avamine lisaks kahele praegu Milaanos tegutsevale. Minu jaoks oli üllatav Armin Karu väide, et hasartmänguturg on Itaalias praegu sarnases arengustaadiumis nagu 15 aastat tagasi Eestis.
  4. Aktsiate tagasiostu plaanis ei ole, pigem tahetakse aktsionäridelt raha laienemiseks juurde saada. Tundub, et dividend on rohkem põhiomanike kulude katteks.
  5. Läti esimese kvartali 0-kasv on uus normaalsus, arvestades mitte-kasvavat kasiinoturgu ja  2012. aasta tugevat võrdlusbaasi. Samas ei välistatud kasvu ülevõtmiste teel.
  6. Juhtkond on terav ja aktiivne, hr. Karu sõnade kohaselt “Me pole mingid magavad poisid, et puhkame niisama. Töötame koguaeg!”

Kokkuvõttes võib öelda, et kuigi Armin Karu alluvuses ma ise töötada ei tahaks, siis on ta nõukogu esimehena õiges kohas ja “piitsutab” tulemuste nimel kõvasti. Nii, et väikeaktsionärina on selles paadis hea kaasa loksuda!

P.S. Kohal oli ka nahkvesti “Tuljak” kandev härra, kes esines veidi segase minut ja kümme sekundit kestva ettekandega, kuidas Eesti rahvas rikkaks saaks (mingit pidi oli see seotud kinnisvarakruntide omanike avalikustamisega). Lisaks tavapärane familiaarsus juhtkonnaga (“Peep, Sina ka siin, miks Sa siin tagareas istud!!!”) ja palju küsimusi erinevatel teemadel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *