Herbalife annab vastulöögi…

posted in: Investeerimine | 4

herbalifeVahepeal on olnud kiired puhkuseajad ja pole jõudnud blogiga tegeleda (selle asemel olen tegelenud päevitamise ja puhkamisega). Aga tuleb tunnistada, et olen igapäevaselt hoidnud silma peal ka Herbalife aktsial. Tegemist on olnud tõeliste ameerika mägedega – pärast Ackmani süüdistusi käis ettevõtte 24. detsembril ära 24 dollari tasemel. 10. jaanuaril esitas Herbalife oma nägemuse ettevõttest ja üritas ümber lükata süüdistused (ettevõtte presentatsioon on kättesaadav siit). Presentatsiooni alguses käis aktsia hind ära koguni 43 dollari tasemel, kuid sulgus siiski 39 dollari juures. Siiski on paari nädalaga toimunud enam kui 60% ralli.

Mis nüüd edasi saab? Lisaks Herbalife enda presentatsioonile on kirgi üles kütnud ka mitmed teised riskifondid, kes on avalikult teatanud HLF aktsiate ostust ja seega võitlevad Ackmaniga. Ma ise pole aktsiaid rohkem juurde ostnud (viimane ost oli 35 dollari pealt) ega ka müünud. Pärast tänast presentatsiooni võiks oodata aktsia hinna mõõdukat langust, sest ühtegi ootamatut uudist (erakorraline dividend, suur aktsiate tagasiost või ettevõtte börsilt ära viimine) ei tulnud. Nii, et võib oletada et paljud spekulandid (neid peaks olema ettevõtte omanike seas kõvasti, sest viimasel ajal muutub iga päev enam kui viiendik firma omanikest) panevad oma aktsiad müüki. Samas on lühikeseks müüdud aktsiate hulk endiselt kõrge, Ackman endiselt lühike ja ettevõtte tegevuses pole midagi muutunud. Nagu kirjutas Zerohedge foorum:

“As Herbalife’s CEO denigrates Bill Ackman’s “insulting to real Americans” presentation, it appears the short-squeeze-a-palooza progresses. While this is far short of Volkswagen-esque explosives, the ‘Ackman-Gap’ has been filled (trading up to its 50DMA) and from here on out, based on the build in short-interest we have seen, young William is going further under-water (and along with him Mr. Tilson). Of course, following Mr. Loeb’s stake yesterday, we suspect all it takes now is for another major hedge fund name coming out with a 13-G exposing a position big enough to require the alreadyhard-to-borrow (and extremely high cost of borrow) shorts to have their borrow bought in from under them to really set this ‘game’ on fire.”

 

4 Responses

  1. Roosaare

    Panin täna 30% oma HLF kogusest hinnaga 44,72 müüki. Põhjuseks asjaolu, et osakaal portfellist oli päris suureks kasvanud ja teiseks tundub (tänase CNBC intervjuu põhjal), et Ackmann ei jäta jonni…

  2. Roosaare

    Eile siis Icahni ja Ackmani vahelise sõja uus lahin – Icahn ostis 13% firmast ja uurib võimalusi ettevõte börsilt ära viia. Icahn tunneb ka shortsqueeze tegemise kunsti… Aktsia järelturul +24%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *