Kinnisvaraseminar septembris tulekul

posted in: Kinnisvara, Koolitus | 1
SpaceCube

Ilmselt paljud lugejad on juba kursis ka, et 22. ja 23. septembril korraldame koos Karin Vinkeliga taaskord kinnisvaraseminari. Järjekorras juba kuuendat! Olin ise ka üllatnud ja lausa vaidlesime Kariniga, et mitmes see meil on – aeg on ikka kiirelt läinud! Kus iganes kinnisvara jutuks, on alati kõigil esimene küsimus, et kuna siis uus masu saabub. Mäletan, et kusagil 2014-2015 oli seminaril selline “kohe-kohe on masu käes meeleolu“, samas eelmisel aastal oli optimismi rohkem ja kõlas mõte, et “krt teab, järsku mingit übermasu ei tulegi enam!“. Elame-näeme, samas on tõsi see, et kes alates 2010. aastast rahas krahhi on oodanud, on praegu ikkagi kõvasti raha lauale jätnud. Ei tahaks ära sõnada, aga ma ei usu, et Tallinnas enam kunagi ruutmeetrihind alla 1000 euro vajub – palgad ja üldine elatustase on selleks lihtsalt liiga palju tõusnud.

Vaadates enda viimastele aastatele kinnisvaras tagasi on lausa hämmastav mõelda, millise teekonna oleme ära käinud. 2010. aastal ostetud esimesest Kopli tänava üürikorterist alguse saanud teekond on tänaseks viinud mind 6 ettevõtteni, mis omavad ja arendavad kinnisvara Uuesalus, Elvas, Tallinas ja Tartus. Ja see esimene Kopli tänava korter on ennast üüri näol juba tänaseks suuresti tagasi maksnud.

Miks ma soovitan Kinnisvaraseminaril osaleda? Sest ilma sarnaste koolitusteta poleks neid ettevõtteid tänaseks sündinud. Näiteks polnud ma kunagi varem isegi mõelnud ideest, et ma võiksin omada kortermaja. Kuni ma istusin ühes lauas Ergo Mõttusega, kes mainis, et maja on kergem omada kui üksikut korterit. Panin seal samas koolitusel endale eesmärgi, et aasta jooksul on meil Kallega esimene maja portfellis – ja nii ka läks! Tegelikult sündis ka Scandium Kinnisvara suuresti läbi kinnisvarakoolituse – Kalle kutsus Maido ühele jätkuseminarile esinema ja sealt see ühine teekond alguse sai. Sarnane lugu on rääkida ka Karinil ja Koidu Ehitusel – ka see ettevõte sai alguse kinnisvarakoolituselt. Usun, et selliseid lugusid on veelgi…

Veel põnevaid mälestusi. Ühel koolitusel üritasime ma Kallega müüa Stroomi Residentsi kortereid – olime sinna ise sõpradega ostnud üle 20 korteri ja uskusime, et see on hea investeering. Huvilisi oli palju, kuid reaalset tehingut ei julgenud tollal keegi teha. Tänaseks on tollane hind kahekordistunud. Aasta hiljem lasi Kalle osalejatel panna kirja oma nime, kui nad aasta jooksul esimese tehinguni jõuavad ja kutsus neid 20 aasta pärast Nizzasse õhtusöögile… tikk-takk 😉

Millest siis seekord juttu tuleb? Lähemalt saab lugeda kinnisvaraseminar.ee kodulehelt, kuid mainin mõned enda jaoks põnevamad teemad ära. Nagu olen korduvalt ka öelnud, siis sellise ürituse peamine kasutegur on inimese konteksti avardamine ja mõttemustrite muutmine. Nagu juhtus minuga seoses kortermajaga. Ei ole paremat kohta, kus kohata inimesi, kes on kinnisvaras juba seda saavutanud, mida Sina ehk alles plaanid või unistad. Alati on kohal ka “vanad kalad”, kes saavad kohvipausi ajal jagada Sinuga oma nägemust turu hetkeseisust või jagada oma õppetunde. Korra aastas omavahel kokku saada on väga tore!

Aga ka teemad on head – valisime need Kariniga just lähtuvalt sellest, mida ise kuulda tahaks. Näiteks Aimar Roosalu Bigbankist räägib teemal, kuidas pank hetkel turgu vaatab. Oleme Scandiumis teinud BIG-iga koostööd ja siiani on see väga hästi sujunud. Mainiks ära ka Karl Laiuse – tegemist on jällegi esinejaga, kes võib-olla murrab Sinu senist arusaama kinnisvarast. On ju esimene vastuväide kinnisvarasse investeerimisel, et kapitali pole piisavalt. Karl aga on suutnud ehitada üles suure üüriportfelli ilma erilist kapitali omamata. Saladuskatte all ütlen ära, et tegemist on rent-to-rent mudeliga, millest Karl põhjalikumalt räägib. See on ka minu soovitus alustavale kinnisvarainvestorile… Kuidas Karl seda teeb, kuuleme juba 23. septembril!

Ja muidugi ei saa mainimata jätta vana tuttavat Peeter Pärtelit, kes seekord aitab Sul aru saada, millist tüüpi investor Sa oled. Mul on senini meeles Peetri ja Kalle tuline vaidlus krahhi ja buumi teemadel, usun, et ka seekord saab Peetri esinemine olema väga kaasahaarav! Ja muidugi Kalle, kes räägib mikrokorterite saladustest 😉

Miks veel tasuks “Kinnisvara 2018” peale mõelda? Nagu ka eelmisel aastal, pakume osalejatele võimaluse tutvuda ka kahe reaalse arendusprojektiga nö. “seest-poolt”. Eelmine aasta väisasime SpaceCube ja Kauba 10 arendust. Mõlemad on tänaseks valmis ja toimivad üüriprojektid. Seekord on aga võimalik tutvuda Laava ja DepotHouse köögipoolega.

Tänaseks on juba enam kui 80 osalejat ennast ka kirja pannud, kokku on meil kohti kuni 150. Kui muidu on 2-päevase koolituse hinnaks 149 eurot, siis kasutades koodi “RSO129”, saad pileti lunastada 129 euroga! Alates 11. septembrist on pilet 199 eurot, seega kellel plaanis osaleda, siis maksab ennast varakult kirja panna! Registreeruda saad siin ja rohkem infot leiad “Kinnisvara 2018” kohta meie kodulehelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *