Hakkasin rätsepmeistriks!

posted in: ettevõtlus | 4
Vabal ajal töötan Errieris baarmanina

Mõned inimesed on juba kuulnud, et minust on üleöö saanud vääriline vastane Meelis Milderile, Ermenegildo Zegnale ja teistele rätsepmeistritele – nimelt olen märtsi lõpust alates väikeosanik meestele mõõduriideid tegevas butiigis nimega Errier. Armusin sellesse kohta juba esimesest silmapilgust – nagu piltidelt näha, on Errieri salong segu baarist, riidepoest, meesteklubist ja rätsepastuudiost. Kirss tordil on Herr Errier ise aka Erki Veiko – mees nagu 500-krooniselt!

Mulle meeldib Erki suhtumine ja kirg oma tegevusse. Esimesel kohtumisel rääkis ta mulle põlevate silmadega, kuidas enamik pintsaklipslasi kannavad igavaid riideid, mis on kusagil suures tehases tehtud. Ja et tema visioon on luua isikupärast, individuaalset, maksimaalselt mugavat riietust julgele mehele. Okei, tore on. Aga show me the money! – mõtlesin. Ja nagu muuseas mainis Erki, et presidendi vastuvõtul kandsid tema tehtud ülikondi nii Genka kui Ott Kiivikas. Ja et tellijatest on järjekord ukse taga. Kuid, et kasumist olulisem on Erki jaoks pühendumine kliendile. Ja meeldiv ostuprotsess, mis algab vanalinnas Errieri salongis dzinni või viskit libistades, mille käigus saadakse omavahel kui mitte sõbraks, siis vähemalt väga heaks tuttavaks. Üheskoos pannakse paika soovitud tulemus, võetakse mõõdud, valitakse kangad, nööbid ja muu juurdekuuluv. Ning tulemuseks on unikaalne riideese, mida kannad uhkusega aasta(kümne)id.

Jaak ja kallid riided???-mõtlevad ilmselt paljud, kes mind tunnevad. Jaak ja moodne ülikond??? Aga pärast Erkiga kohtumist hakkasin ma mõtlema oma Rikkaks Saamise Õpikust pärineva panni näitele. Ehk siis ostsime alguses odava panni. Siis ostsime kalli aga hea panni, sest odav pann ajas mind iga hommik muna tehes närvi. Sarnane kogemus oli mul hiljuti ratast ostma minnes – esimest korda elus andsin müügimehele tagurpidi money-objectioni – teie pakutud ratas on minu jaoks liiga odav! 😉 Sest mul ei ole vaja mitut ratast – ja kui juba midagi olulist osta, siis parem kallim ja kobedam. Et ei peaks pärast kahetsema. Usun, et mõõduülikonnaga on sama lugu. Seda ei osta iga kuu või isegi mitte iga aasta. See on suur investeering. Seega investeeri pigem kallimasse ja kvaliteetsemasse kraami. Ja lase see teha endale täpselt selline nagu Sina tahad.

Nagu Erki mulle klaase kokku lüües ütles: “Kvaliteeti tasub investeerida!” Keda teema kõnetas (või kes tahab oma mees-sõpra väärt kingitusega üllatada), siis uurige Errieri kodukalt lähemalt. Meil on sõpradega plaanis korraldada seal peagi ka üks väike dzinni degusteerimisõhtu – tellisin just täna eSelverist prooviks uued Metsise dzinnid ja üht-teist põnevat on mul enda varasemas kollektsioonis ka. Nii, et cheers! Homse sünnipäeva ja Errieri edu terviseks!

4 Responses

  1. Erki Veiko

    Õnne Sünnipäevaks JAAK!

    Ning minu igavene tänu, et ERRIERi kampa lõid:)

  2. contango

    Olen nõus, et riietesse ja kvaliteeti tasub investeerima.
    Ma ise käisin täna poes ja investeerisin kahte õllepudelisse.
    Üldse investeerimine on üks tore tegevus. Sõber otsustas ka investeerida ja ostis mitu lotopiletit ning kangi juustu. Hea emotsioon on alati meeldiv investeering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *