Aprilli kokkuvõte laenuhaina

posted in: Investeerimine, Laenamine | 6

sharkTaas on kuu mööda läinud ja aeg kokkuvõtteid teha. Aprill oli väga tore kuu – sain aasta vanemaks, viisime läbi enam kui 100 osalejaga koolituse, ostsime enam kui 20 korterit ja praegu veedame perega nädalast koolitusreisi koos teiste SW müügijuhtidega Põhja-Küprosel. Mis muide pole sugugi sama kui Küpros, vaid pigem nagu Türgi.

Aga kokkuvõte siis laenuhai olemisest ka. OmaRahast võtsin veidi raha jälle välja, alles on seal 6600 eurot, sellest enam kui 600 eurot on punases (üle 90 päeva võlas) ja 1550 eurot kollases (8-90 päeva võlas). Aprillis laekus põhiosa 385 eurot ja intressi 124 eurot.

Isepankuris panin veidi jälle raha juurde, kokku olen nüüd välja laenanud 50 000 eurot. Aprillis pidi laekuma 1167 eurot põhiosa ja 1057 eurot intressi. Tegelikult laekus vastavalt 1144 ja 999 eurot. Kirvetootluseks 23%. Punases laene tuli veidi juurde, aprilli lõpuks on mul üle 60 päeva viivises 314 eurot (siiski päris väike protsent kogu portfellist).

IsePankuri esindaja Taavi Pertman käis meil ka koolitusel esinemas – oli päris huvitav. Tagasisidena sain teada, et paljud alustajad on teinud selle vea, et panustavad kas ainult manuaalsele laenamisele või panevad isepakkujas väga kõrge intressi (ja jäävad nii enamikes laenudes “ukse taha”). See süsteem nüüd küll muutub, sest uute reeglite järgi ei anna enam madalam intressisoov eelist (laenuandjad järjestatakse hoopis eelmise laenu andmise aja järgi – ehk siis kui andsid 15% laenu välja, siis lähed seal kategoorias järjekorra lõppu).

Igatähes olen endiselt laenuhai kogemusega rahul ja jätkan portfelli ehitamist isePankuris.

Üks asi veel – päris mitu inimest on küsinud, kas meil on plaanis sügisel veel sarnast koolitust läbi viia. Kui huvilisi on piisavalt, siis miks mitte. Kui tahaksid osaleda, saada mulle email roosaare ÄTT gmail.com ja anna endast teada. Siis saame Sind kursis hoida nii võimalike esinejate, teemade kui ka kuupäevadega.

Tallinna Veelt on vahepeal ka dividendiotsus tulnud – aktsionäridele laekub 0,90 eurot aktsia kohta.

6 Responses

  1. Roosaare

    Ostsime paari sõbraga hulgim väikeseid üürikortereid Endoveri poolt pakutud Stroomi Residentsis.

  2. Roosaare

    Seal oluliselt kehvem laenude kvaliteet – hetkel on mul ligi 15% laenudest punases ehk üle 90 päeva viivises. Lisaks võtab Omaraha ka osa intressidest endale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *