Juuni 2024 kokkuvõte

Jõudsin just koju Investeerimisfestivalilt (millest saab loodetavasti põhjalikumalt lugeda juulikuu kokkuvõttest) ja viimane aeg juuni purki saada. Sirvisin jälle pilte ja tundub, et märksõnaks saab olema rattasõit! Veeresin kokku 863 kilomeetrit (ja 3460 tõusumeetrit): Jakoga Alutaguse rattamaraton, seejärel sõpradega rattamatk Venemaa piirile, siis vennaga Otepää kandis, jaanipäeval sõpradega Muhus ja Saaremaal ning kirsina tordis esimene Rahapöörirondo juuni viimasel pühapäeval. Väge äge oli! Väike pildigalerii ka:

Alutaguse rattamaratoni finishis
Venemaa paistab
Carboloading Sangaste külapoes
Jaanipäeva sota
Rahapöörirondo alustab!

 

 

 

 

 

 

 

 

Viirelaiu Noorte Investeerimislaager 2024

Lisaks rattasõidule sai välismaal ka käidud – nimelt oli mul au esineda Läti Investor Andrise konverentsil Jurmalas. Võtsin pere ka kaasa ja veetsime toreda nädalavahetuse, nautides nii odavaid hindu, ilusat arhitektuuri ja veekeskuse võlusid. Väga rahul, korralik peretuba maksis ainult 100 eurot öö ja spa oli hinnas! Sügisel ilmub läti keeles minu aktsiaraamat ka ja sellega seoses saan augustis uue tuuri teha.

Merel on ju promill lubatud! #vahuveinjakaater

Veel tasub märkimist, et sain juunis oma paadilubasid praktikas kasutada ja sõitsin nii paadi kui ka jetiga ilmselt rohkem kui kogu varasema elueaga kokku. Paat oli ka väga abiks, sest Viirelaiul toimus esimest korda Noorte Investeerimislaager ja enne seda fäänsi õhtusöök ja vahuveinipidu. Oli meeleolukas õhtu ja superäge laager otsa.

Investeerimisvallas toimetasin ikka ka. Juunis aegus mul suurem portsjon kirjutatud müügioptsioone, mille kasum oli kokku ligi 40 000 dollarit. Peamisel oli tegu Berkshire ja OXY puttidega, mis kõik aegusid rahast väljas (ehk siis preemia jäi mulle ja optsioonid aegusid nullis). Küll aga olin osanud omal ajal kirjutada paar kaetud ostuoptsioone Metale (siis kui hind seal 150-200 peal oli) ja nende tulemusel jäin pooltest Meta aktsiatest ilma. Ostsin need küll paar päeva hiljem suures osas turult tagasi, kuid juba oluliselt kallima hinnaga. Eks see on tõusva turu eripära, et igasugune calli-de müümine toob pigem kahjumit, kuigi ideena oli ehk isegi hea mõte portfelli hajutada ja languse eest kaitsta. Langust aga ei tule ega tule… Kui veel dividendidest rääkida, siis juunis laekus neid üle 10 000 euro, suurimaks maksjaks Merko. Ostsin juurde Baltic Horizoni aktsiaid ning müüsin pärast kiiret tõusu veidi Virtu aktsiaid.

Laenudes sai raha juurde pandud Creditstari tagamata laenu ning läbi Redwood Capitali ostsime 100k Delfin Groupi mitte-avaliku võlakirja ning 1. juunil 2025. aeguvaid CS võlakirju. Lisaks andsime paar hüpoteeklaenu ka välja. Otsustasimegi Madisega, et suuname kõik 100k+ asjad edaspidi ühiselt Redwood Capitali, et mitte omavahel konkureerida ja pigem ehitame seda ettevõtet koos.

Kinnisvaras toimus aktiivne ehitus Marienholmis ning Everausil sai valmis uus Everaus Ärimaja. 

Lõpetuseks kommertsteadaanne ka – nimelt kuna diile tuleb hetkel palju sisse, siis kaasaks hea meelega kuni 100k raha ka. Eraisku käendus, 6% intress (kui kvartaalsed intressimaksed, 5% kui kord aastas) ja 2 aastane leping. Parem tootlus kui hoiustel või riigivõlakirjadel 😉 Kellel huvi, siis kiri roosaare@gmail.com teele.

4 Responses

  1. M8

    Ostsin juurde Baltic Horizoni aktsiaid…

    Kas näed sellel ettevõttel suuremat aktsiahinna tõusu tulemas või mis Sinu tees on?

    • roosaare

      pigem vist see, et surnud kass enne maha lebama jäämist põrkab veidi millalgi… umbes nagu Bonava v Aroundtown…

  2. Timo Erendi

    Tere jõudu!

    Kirjutan teile seoses Tallinna Veega vee- ja kanalisatsiooniteenuste osutamise ainuõiguse lõppemisega aastal järgmisel aastal. Mis arvate, kuidas või kas üldse konkurents muutub ja kuidas spekuleerite ettevõtte käekäiku pärast ainuõiguse kaotamist.

    Lugupidamisega üks alustav investor
    Timo

    • roosaare

      Tere Timo,

      Pole selle ettevõtte omanik enam aastaid olnud, kuid mul on raske uskuda, et keegi teine uut kanalisatsiooni- ja veetrassi ehitama hakkab… nii, et ilmselt ikka pikendatakse seda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *