Novembrikuu kokkuvõte

raadio2Novembrikuu on ühele poole saamas ja tuleb tunnistada, et on väga põnev ja tegus aeg olnud. Lisaks uue raamatu trükist tulemisele olen maadelnud koolidele mõeldud RSÕ viimase lihviga (uuel nädalal võiks see lõpuks ometi trükki jõuda!), viisime Peetriga läbi aktsiakoolituse, sain ühe korteri müüdud ja tegin omajagu intervjuusid ka uute SW tudengitega. Sekka veel veidi hot yoga-t ja tubast rattasõitu koos Shark Tankiga. Lisaks sai täidetud minu 100 eesmärgi nimekirjast eesmärk #8 ehk olen nüüdsest SUV omanik 😉 Ka õnnestus mul töövarjupäeval koos kahe koolipoisiga Raadio 2-s intervjuud andmas käia.

Aga lähemalt investeerimisest ja erinevatest varaklassidest. Alustame aktsiatest. Novembris laekus SFG dividend ehk 3000 eurot. Sellest hoolimata on positsioon korralikult miinuses ja tuleb loota, et odavnev nafta teeb trussikute tootmist samapalju odavamaks kui kahaneb vene tädide ostujõud. Olen veidi juurde ostnud ka SAF Tehnikat, lootes veidi suuremat dividendi kui lubatud 4+2 senti. Aga asi seegi. See raha peaks laekuma detsembris. Muus osas on olukord stabiilne ja rahulik. Kokku teenisin siis 2014. aastal dividenditulu Müügigurule 7498 eurot (ehk enam kui tuhat eurot rohkem kui eelmine aasta) ja eraisikuna 25,720 eurot. Veidi kriipima jääb augustis tehtud otsus müüa Apple aktsiad 95 dollari tasemelt aga mis tehtud, see tehtud. Hetkel mul ühtegi Baltikumi-välist aktsiat portfellis enam polegi.

Kinnisvaras oli endiselt rahulik, selle erandiga, et müüsime ära mulle 50% ulatuses kuuluva Kaupmehe keldrikorteri. Pärast mitmeid remonte ja peavalu oli viimasel ajal korteriga kõik ok, aga see 50% osalus ja pidev vaidlus teise osapoolega, et kes mida tegema peab, viis selleni, et korterist oli rohkem tüli kui rõõmu. Saime novembris viimase laekuva üüri kätte ja nüüdsest on kõik minu üürikinnisvara eraldi vaid sellega tegelevates ettevõtetes.

Laenuturul lisasin jõudsalt raha Omarahasse, kuuga lisasin portaali 2000 eurot ja see sai ka kõik 50 euro kaupa välja laenatud. Andsin välja 60 laenu kogusummas 2540 eurot. Kokku on mul Omarahas nüüd 8450 eurot, mis jaguneb 534 laenu vahel. Novembris laekus intressi 119 eurot ja põhiosa 415 eurot. Lisaks müüsin ohtralt punases laene, saades sealt kahjumit 230 eurot. Nüüdseks on mul hapusid laene jäänud kokku 1310 euro väärtuses, viivises laene on aga 575 eurot. Viimasel kuudel tehtud investeeringud on senini käitunud väga ilusti – alates septembrist on mul vaid üks viivises olev laen juurde tekkinud (muidugi novembrikuu omad pole veel esimese makseni jõudnud).

Bondorasse kandsin novembris juurde 1200 eurot ja lisaks laekus kuu jooksul intressina 1166 eurot ja põhiosana 2115 eurot. Kõik see sai ka uuesti välja laenatud – kuu jooksul andsin välja 46 laenu kogusummas 4360 eurot, keskmise intressiga 29%. Samas tuli novembris rekordiliselt juurde üle 60 päeva viivises laene – 1278 eurot. Kokku on mul punases laene nüüd 3826 eurot, viivises laenusumma on 7043 eurot ja tasumiselt olev summa 55,763 eurot. Ise olen raha sisse pannud 55,200 eurot. Veidi enam kui aasta jooksul on kokku Bondorast mulle intressi laekunud 10,461 eurot – võib täitsa rahule jääda!

Detsembris on meil siis plaanis kõikide pooleliolevate asjadega ruttu valmis saada, et saaks alates 18. detsembrist kolida Tenerifele talvituma! Ahjaa, novembrikuu raamatuks sai valitud “Rikkaks saamise õpik”, sest olen seda kirjavigu otsides lugenud eest- ja tagantpoolt nii palju, et hakkab juba pähe jääma. 😉

4 Responses

  1. kristjan486

    Tere! Kui küsida tohib mis on sul minimaalne intress millega isepankuris laene välja annad (isepakkujas)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *