Veebruari kokkuvõte 2017

Kunagine ööklubi Metropol kus emme-issi tuttavaks said…

Käes on 8. märts ja mina saan lõpuks mahti eelmine kuu kokku võtta. Päris naljakas on seda teha, sest tegelikult algas kuu hoopis Tenerifel (mis praegu tundub umbes aasta tagasi juba) ja möödus erakordselt kiiresti. Tipphetkedeks jäid ilmselt Vabariigi aastapäev (suutsime oma diivanile mahutada 11 last), Bikram jooga trennid ja Hugoga kilomeetrite mõõtmine mööda mudaseid-külmunud-lumiseid-taaskord-mudaseid Jälgimäe kruusateid. Suutsin veebruaris iga päev kõndida kokku vähemalt 10 000 sammu ja kuu peale kokku kogunes samme lausa enam kui 400 000. Paar korda käisin jooksmas ka ja tegin kodus HIIT rattatrenni (3 min sooja, 3 korda 3 min tsükleid ja 2 min jahutust). Oli tore kuu!

Investeerimisest ka. Kinnisvaras oli tore mõelda, et täpselt aasta tagasi sai avalikustatud meie esimene majaost Elvas ja veebruaris tähistas Elva Kodu oma esimest sünnipäeva. Tähistamiseks ostsime Elvasse veel ühe maja juurde, nüüd igatähes aitab! 😉 Üürid muidu laekusid ja kuigi tööd oli oma jagu, sai kuu lõpuks kõik korterid taaskord välja üüritud. Tallinnas on kiired ajad just linnaga suhtlemises ja ehitusloa saamise viimases faasis. Loodetavasti saame aprillis-mais ikka ehitama ka juba hakata.

Laenudes sain kaks hüpoteeklaenu tagasi ja andsin välja paar ilma tagatiseta lühiajalist laenu. Omarahas tuli nelja euroga rekordintress ära, kokku laekus veebruaris 1026 eurot. Laenukahjumeid sain 120 eurot ja lisasin portaali juurde 1000 eurot. Bondorast kandsin endale 500 eurot kogunenud intresse välja. Paarsada eurot läks välja ka EstateGuru portaalis. Creditstar maksis välja 3 kuu intressid.

Kukkel, kohvi ja kukkuv Target

Aktsiates oli ehk isegi kõige põnevam. Näiteks kukkus kuu lõpus Target ühel päeval enam kui 14%. Vaatasin seda kohvi ja vastlakukliga, mediteerisin veidi Targeti dividendiajaloo osas (49 aastat kasvavaid dividende, järgmisel aastal võimalus saada Dividendi Kuningaks), vaatasin jooksvat dividenditootlust (enam kui 4%) ja müüsin 100 aktsiale 57,5-se puti oktoobrisse (4,1 dollarit aktsia kohta preemiat). Kõhutunne ütleb, et see võib isegi sisse tulla ja oleks tegelikult hea komponent mu dividendiportfelli. Muidugi, eks Amazon hirmutab veidi, kuid vaevalt et see hääbumine nii kiire saab olema. Olen ise Targetis käinud küll ja täitsa viks pood.

Eestis ostsin pärast aastaaruannet taaskord positsiooni sisse Nordeconi (vist juba 3-4 kord). No ehk saab jalad alla seekord seoses ehitusmahtude kasvuga. Dividendi peaks ka ehk veidi tiksuma. Sain 5000 aktsiat hinnaga 1,32 (täna saaks juba veidi odavamalt). Lisaks võtsin kuu viimasel päeval 5000 OEG aktsiat juurde, pigem lühiajalise spekulatsioonina (Tallinnas on aktsiatel kombeks dividendiuudise peale rallida). Pakuks et vähemalt 15 senti tuleb dividend ära. Veebruaris laekus dividende ainult USA-st, kokku 263 eurot, peamiselt Apple-lt.

Märtsis on mul käsil selline põnev projekt, et kuu aega kohvi ei joo. Paar esimest päeva oli väga huvitav, pea lõhkus valutada ja kõndisin ringi nagu vatis. Võõrutusnähud täie raha eest! Nüüd juba veidi parem 😉

9 Responses

  1. Andres

    Omaraha ruulib praegu aga mida teed Bondoras ja Mintoses?Kas reinvesteerid või passid?Ma ise passin praegu.

    Millist sammulugemis app´i sa kasutad?Ise kasutan SenseMe nimelist,tundub paras udu olevat.Tahaks midagi paremat.

    • roosaare

      Mõlemas tiksub automaatne robot aga raha pole juurde pannud, keerutan olemasolevat. Sammulugemiseks on Garmini kell Forerunner920XT

  2. Eido

    Neutraalselt. Olen kohvi joonud (ühes ettevõttes sai ära õpitud ja seni on selge). Joon ka praegu. Juhtus ka selline asi, et ca 3-4 nädalat kohvi ei joonud. Indias olles ja sõites rongiga riigi ühest otsast teise 48h, siis söök ja jook oli 3 korda päevas. Samas selle kohvi valmistamine võttis kohvi joomise isu ära (paar kolm päeva pea natuke andis tunda, hiljem ei saanud arugi). Noormes tuli vagunisse, vana piimanõu ca 10L käes ja küsima, kes kohvi soovib, algul võtsime, aga hiljem jätsime vahele. Kallab nõust välja loksutab ühest kruusist teise, lõpuks kohvi valmis, saa nüüd aru, mis jook see siis ikkagi on. Kogu reisi vältel ei pretendeerinudki enam kohvi joomisele eriti ja koju tagasi tulles ei olnudki algul plaanis kohvi juua, vaid hoopis teed ja vett.

  3. Priit

    Kas Targeti hinnalanguse taga polnud mitte see maniakk, kes $10000 eest otsis inimesi, kes Targeti poodidesse pommid paneksid just selle mõttega, et aktsia odavneks ja et tema seda osta saaks? Vabandan kui väga mööda panen, aga minu arust oli tegu Targetiga, kuskilt käis selline uudis läbi.

  4. Riho

    Tere,
    Kus all soovitaksid hoida ja osta USA aktsiaid praegu (teenustasud, tehingute kiirus, lihtsus, firmale konto avamise võimalik byrokratia..) Kas ikkagi firma alla või eraisikuna…

    • roosaare

      Mul endal on eraisik aga tahaks et oleks OÜ. Mingi hetk on plaanis OÜ IBsse teha ka. Eraisik on siis ok kui vähe tehinguid, peamiselt dividendid ja vähe aktsiaid. Iga dividendimakse tuleb eraldi deklareerida ja kapitalitulult iga aasta tulumaks maksta

  5. P2000

    Seoses selle kohvijoomisega.. ma ise teen teadlikult mõnepäevaseid pause, kus ei joo ühte närviergutit sisaldavat suspensiooni. Teinekord kolin jällegi mõneks ajaks kange musta tee peale üle, et organism kohviga liialt ära ei harjuks. Tume šokolaad on ka muidugi sage nähtus mu lauasahtlis, aga selle reaalselt mõju eriti küll ei taju. Pigem mõjub psühholoogiliselt.

  6. ML

    Rõõm kuulda, et ma pole ainus kofeiinisõltlane, kellele kohvi vahelejäämine põrmustavaid peavalusid põhjustas. Kuna mulle aga väga meeldib päevas üks rohke vahustatud piimaga kohv ära juua, siis läksin üle kofeiinivabale kohvile. Väljas käies peab oma pulber kaasas olema ning kui masin võimaldab, kasutatakse vastutulelikult minu puru ja saan oma kohvi kätte. Soovitan. Ei mingeid tuumapeavalusid, kui üks päev kohv vahele jääb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *