Detsember 2016 kokkuvõte

15391179_10209971379434388_5261458163769309995_nKäes on 2016. aasta viimane päev ja täna tuleb siis kirjutada lausa kaks kokkuvõtet korraga. Alustame detsembrist. Kuu tippsündmuseks oli ilmselt Aktsiatega rikkaks saamise õpiku ilmumine ja üle ootuste kõva populaarsus. 3000 tiraaž on peaaegu läbi müüdud ja vaid ühe kuuga jõudis raamat näiteks Rahva Raamatus müügiedu 2016. top 100 raamatu sekka. Kui keegi veel täna paar KRSÕ-t ostaks, siis oleks veel lootust, et kõik kolm raamatut oleks top100-s sees… 😉

Veel oli detsember selles mõttes huvitav kuu, et üle väga-väga pika aja ei saanud ma kirja ÜHTEGI rattakilomeetrit. Kuna 7000 eesmärgist oli kuu alguses ligi 1500 kilomeetrit puudu, siis kadus mott ära ja tulemuseks oli see, et ei roninud kordagi sadulasse. Jooksukilomeetreid kogunes ehk 50 aga üldiselt tegelesin trenni asemel nohu ja piparkookidega. Uuel aastal uue hooga siis! Etape du Tour nõuab veidi paremat vormi ja selleks plaanime veebruaris kaks nädalat Tenerifel ka perega peatuda – lisaks tavapärasele SW Advantage auhinnareisile Sizzler jääme paari perega veel nädalaks kauemaks. Tenerifel on mul rattarajad juba selged, nii et kui keegi rattahuviline ka seal viibib, siis võib üheskoos Villaflori vallutada.

Räägime investeerimisest siis veidi ka. Laenudes oli rahulik kuu, seekord kuhugi portaali raha juurde ei kandnud ja lasin olemasolevatel summadel reinvesteeruda. Sellest hoolimata suutsin Omarahas ületada esmakordselt 1000 eurose intressitulu piiri – kokku laekus 1008 eurot ja laenukahjumit võtsin sisse 145 eurot. Bondorast kandsin veel veidi raha välja, kokku on mul seal sees enda algkapitali nüüd 17 000 eurot ja intressi laekus seekord 680 eurot. Kokku olen alates 2013. aasta sügisest teeninud intressi enam kui 32 600 eurot – eesmärk ongi oma raha vaikselt välja kanda ja intress jätta sinna keerlema. Panin üle pika aja ka isepakkuja käima, et veidi raha välja anda. Kes veel pole Bondoras kätt proovinud ja tahab viie tasuta saadud euroga proovida, siis kasutage julgelt minu sõbralinki. Lisaks ühisrahastusele andsin välja ühe hüpoteeklaenu ja sain paar varasemat laenu osaliselt tagasi.

Kinnisvaras oli tegus aeg. Elvas sai lõpuks valmis meie teine maja, neli korterit on välja üüritud ja peab ütlema, et sellist iludust ei oleks küll osanud oodata. Suveks teeme krundi ka korda ja siis võib öelda, et sellist ilusat üürikorterit annab ikka otsida. Pika tänava majas tegime alles paberil eeltööd ja mõõtsime tulvase kohviku ruume. Leidsime ka äripartneri, kes seda kohvikuprojekti seal vedama hakkab – ootan juba Elva Kohvikute Päeva, et saaks kogu pargi laudu täis panna ja lapsed limonaadi müüma saata. Suvel astuge siis läbi! Tallinnas tegi Kalle endiselt imelist tööd ja kõik meie korterid olid välja üüritud – kuigi detsembris pidi olema üürnike leidmise osas ikka väga raske aeg. Käisime oma järgmist projekti ka piilumas, kuid tehing saab lukku alles jaanuaris. Sellest tulenevalt on meil müügis meie eelmine projekt, mille jaoks Luise Kodu sai ka loodud – Luise 5C maja. Panime pärast pikka vaidlust selle kuni 15. jaanuarini soodushinnaga müüki, sest kahte kortermaja korraga arendada on ikka veidi liiast. Kui selle soodushinnaga huvi pole, siis teeme ikkagi ise ära. Maja müügikuulutus on leitav siit.

screen-shot-2016-12-31-at-9-36-01Aktsiates oli rahulik. Täna võib siis juba kindlas kõneviisis öelda, et Kiyosaki krahh jäi 2016. tulemata ja kõik kes jaanuaris oma aktsiad paanikas turgu lükkasid, said korralikult tünga (mis muidugi ei tähenda, et 2017. ei võiks krahh tulla). Aastaga tõusis SP500 ligi 10%, Tallinna OMX ligi 20% ja minu IB portfell enam kui 40%. Suure osa sellest andis Berkshire ja energiafirmade (XOM, DPM, KMI) tõus ning optsioonimüügi kasum. Turg oli selleks super. Aga see on tegelikult juba aastakokkuvõtte teema. Detsembris ma ühtegi aktsiatehingut ei teinud, kuid dividende laekus Müügigurule korralikult (2000 euri SFG, 1360 eur SAF, 1200 eur Tallink). IB-s laekus dividende kokku 300 eurot (FTR, FRO, GM, FGP, IBM, XOM, MAT ja F).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *