2014. aasta dividendide kokkuvõte

posted in: Investeerimine, Üldine | 5

DividendEile õhtul tuli Silvano Fashion Group viimase Tallinna börsi aktsiana välja oma dividendiplaanidega, nii et nüüd on võimalik 2014. aasta dividendisaagist kokkuvõte teha. Üldiselt võib saagiga rahule jääda, pangahoiust ja inflatsiooni ületasid dividenditootlused kõvasti. Tallinna börsil on ka hea kokkuvõtlik leht, kus kõik dividendidega seonduv info ilusti kirjas on.

Minu portfellis oli suurima dividenditootlusega juba ettearvatult Tallinna Vesi, mis maksis oodatult 0,90 eurot aktsia kohta. Vahetult enne dividendi oli aktsiat võimalik soetada hinnaga 13,50 eurot, mis tegi dividenditootluseks 6,7%. Mul endal on aktsiad portfellis keskmise ostuhinnaga 8,5 eurot, mis tegi tootluseks 10,6%.

Suuruselt teised dividendid laekusid Olympic Entertainment Groupilt. Dividendi jagati nagu ka varasematel aastatel 0,10 eurot aktsia kohta. Aktsia hind oli 1,90 eurot, mis teeb tootluseks 5,3%, minu enda ostuhinnaks on ca. 1,6 eurot ehk tootluseks 6,3%.

Kolmandaks dividendimaksjaks minu portfellis on Merko, mis maksis sellel aastal 0,41 eurot aktsia kohta. Enne dividendide maksmist oli aktsia hinnaks 7,70 eurot, mis teeb tootluseks samuti 5,3%. Minu ostuhinnaks on 7,5 eurot, seega tootluseks 5,5%.

Viimakseks dividendimaksjaks minu portfellis (kui Apple kõrvale jätta) ongi Silvano Fashion Group, mis maksab seekord dividendiks 0,10 eurot aktsia kohta. Hetkel maksab SFG 1,97 eurot, seega tootluseks 5,1%. Mul endal on aktsiad käes oluliselt kõrgema hinnaga (2,8 eurot), nii et minu tootluseks 3,6%.

Lisaks jagasid traditsionaalselt dividendi Tallinna Kaubamaja (0,15+0,20), Harju Elekter (0,10), Tallink (0,03), Premia Foods (0,01) ja Ekspress Grupp (0,01). Üllatusena alustas taas dividendide maksmisega ka Nordecon, makstes 0,03 eurot aktsia kohta (tootluseks ca. 3%).

Lätist tulid sellel aastal dividendide mõttes halvad uudised – hoolimata varasematest lubadusest jättis Grindeks dividendid maksmata ja ka Olainfarm suunas kasumi ettevõtte arengusse.

Kui üldiselt propageerin ma dividendide re-investeerimise strateegiat, siis sellel aastal olen ma juurde ostnud vaid Merko, Olympicu ja Silvano aktsiaid. Tallinna Vee dividendi suunan seekord hoopis võimenduse katmisesse (olen nende aktsiate tagatisel raha laenanud, et seda Bondoras välja laenata).

5 Responses

  1. Liquid

    Those are some very nice returns 🙂 I also plan to become financial free some day by investing in dividend paying stocks. My favorite part about the process is when the companies announce dividend increases! I know another blogger who is invested in Tallinna Vesi as well. The yield is very attractive, and it sounds like a solid, defensive stock. Sorry, I’m from Kanada and my Estonian is quite poor so I’m replying in English. I hope you don’t mind.

  2. Argo

    Kas laenuraha aktsiate tagatisel on nii odav, et Bondora tootlus ning võimalikud riskid selle ära tasuvad?

  3. ggg

    Laenad 7.5%, et laenata edasi Bondorasse? Arvan, et kõige suurem võitja on sellest LHV, kes hakkab su aktsiaid realiseerima, kui Bondora scammi paneb…

    • Roosaare

      Täpsustan siis, et kuna Bondoras läheb raha aeglaselt välja, siis “laenasin” oma saabuvate dividendide vastu ja annan seda juba praegu jooksvalt välja. Nii, et ei ole panga peale minek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *